Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

40 χρόνια Fiat Panda: Μικρό, αλλά πανέξυπνο (+video)

Ελλάδα 10:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

40 χρόνια Fiat Panda: Μικρό, αλλά πανέξυπνο (+video)

ΝΕΑ

40 χρόνια Fiat Panda: Μικρό, αλλά πανέξυπνο (+video)

ΝΕΑ

Ελκυστικό, προσιτό, πρακτικό και με πολλές έξυπνες λύσεις. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που ανέδειξαν το Panda σε ένα αυτοκίνητο που χαίρεσαι να ζεις μαζί του.

Advertisement
Advertisement

Έτος-ορόσημο είναι το 2020 για το Fiat Panda, καθώς συμπληρώνει 40 χρόνια από τη δημιουργία της πρώτης γενιάς του.

Το αυτοκίνητο πόλης, καθώς περνούσαν τα χρόνια χάραξε ανεξίτηλα το όνομά του στη πληθωρική ιστορία της αυτοκίνησης, ξεχωρίζοντας για το ελκυστικό design του, την προσιτή τιμή του, την πρακτικότητά του και την ευχαρίστηση που προσφέρει η… συνύπαρξη μαζί του.

Advertisement
Advertisement

Ο δρόμος προς τη γιγάντωση, ωστόσο, δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Αντιθέτως, το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας έπρεπε να υλοποιεί τεράστια βήματα από γενιά σε γενιά. Έπρεπε να υιοθετεί νέα, πρωτότυπα χαρακτηριστικά έτσι ώστε να γίνεται ακόμα πιο χρηστικό, χωρίς να «παραμορφώνεται» η όμορφη σιλουέτα του.

Mε το πέρασμα των χρόνων ενσωμάτωνε όλο και περισσότερες έξυπνες λύσεις, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα ανακλινόμενα καθίσματα, την πρακτική πίσω πόρτα και τον επίπεδο χώρο φόρτωσης. Ήταν το πρώτο αυτοκίνητο με σύστημα αυτόνομου φρεναρίσματος, εγκαινίασε τα ειδικά στηρίγματα για smartphone, όπως και τις προηγμένες λύσεις συνδεσιμότητας.

Advertisement

Είναι, λοιπόν, γεγονός πως το Fiat Panda, στην 40ετή πορεία του κατάφερε να αναδειχθεί σε ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της αυτοκίνησης.

Στο πλαίσιο των εορτασμών ο επικεφαλής των Fiat, Lancia και Abarth για την περιοχή EMEA, Luca Napolitano, επισκέφτηκε το Heritage Hub στο Mirafiori συζητώντας με τον επικεφαλής της FCA Heritage Hub, Roberto Giolito.

Advertisement

Οι δύο άνδρες ανέτρεξαν στο παρελθόν του Fiat Panda ανακαλύπτοντας εκ νέου αυτές τις «έξυπνες λύσεις» που συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχία του μοντέλου.

Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το νέο Fiat Punto

Πόσο θα στοιχίζει στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Fiat 500;

Οδηγούμε στην Ιταλία το ηλεκτρικό Fiat 500e