Live Κίνηση
Περισσότερα
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το νέο Fiat Punto

Ελλάδα 9:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το νέο Fiat Punto

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Αποκλειστικό: Έτσι θα είναι το νέο Fiat Punto

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Η συγχώνευση της PSA με την FCA φέρνει ευχάριστα νέα στους λάτρεις των μικρών μοντέλων της Fiat, αφού θα επιτρέψει στους Ιταλούς να δημιουργήσουν την νέα γενιά του Punto. Εμείς, με τη βοήθεια του κατασκόπου μας, σας αποκαλύπτουμε το πώς μπορεί να είναι το νέο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Το Punto είναι ένα πολύ σημαντικό μοντέλο όχι μόνο για τη Fiat, αλλά για τη γενικότερη αυτοκίνηση στην Ευρώπη, αφού αναφερόμαστε σε ένα αυτοκίνητο που έχει καταφέρει σε προηγούμενες γενιές του να βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία των πωλήσεων της Ηπείρου μας.

Πλέον, η Fiat με το προηγούμενο Punto να έχει σταματήσει τη διάθεσή του ουσιαστικά από την περσινή χρονιά, έχει μείνει χωρίς εκπρόσωπο στη δημοφιλή κατηγορία των μικρών οχημάτων. Ωστόσο, ο πρόσφατος «γάμος» μεταξύ PSA και FCA φαίνεται ότι ανοίγει το δρόμο για την επαναφορά του ιταλικού μοντέλου, με το νέα γενιάς Punto να αναμένεται στην αγορά-πιθανότατα-το 2021.  Με τη βοήθεια του κατασκόπου μας σας αποκαλύπτουμε την πρώτη, ηλεκτρονικά επεξεργασμένη εικόνα του νέου Punto. Το αυτοκίνητο, θα εφαρμόσει τη νεότερη αισθητική φιλοσοφία των μοντέλων της Fiat, σε ένα compact αμάξωμα με αρκετές οριζόντιες «νευρώσεις», πολλές καμπύλες και δυναμισμό. Ειδικά για το τελευταίο, θα φροντίσουν τα μεγάλα εμπρόσθια φώτα, που θα πλαισιώσουν την κυψελλοειδή μάσκα του μικρού Fiat.

Τεχνικά, το νέο Punto θα βασιστεί πάνω στην νεότερη CMP πλατφόρμα του Ομίλου PSA, στην οποία ήδη χτίζονται οι νέες γενιές των Peugeot 208 και Opel Corsa. Πλεονέκτημα της πλατφόρμας αυτής μεταξύ άλλων αποτελεί το γεγονός ότι μπορεί να λάβει και ηλεκτρική εκδοχή, εκτός βέβαια από τους εγνωσμένης αξίας turbo κινητήρες του Ομίλου PSA.

Advertisement
Advertisement

Σε ό,τι αφορά τέλος το πότε θα το δούμε στην αγορά, με το δεδομένο της νέας συνεργασίας, αναμένεται το 2020 η Fiat να μας δείξει κάτι από το νέο Punto ώστε να ξεκινήσει τη διάθεσή του μέσα στο 2021.

Διαβάστε επίσης:
Πρώτη γεύση από τη νέα Alfa Romeo GTV;
Έτσι θα είναι το νέο Audi Q5
Αποκλειστικό Newsauto: Το νέο VW Golf GTI θα είναι πιο ισχυρό από ποτέ

Advertisement