Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

328 km/h από ένα Beetle;

Ελλάδα 13:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

328 km/h από ένα Beetle;

ΝΕΑ

328 km/h από ένα Beetle;

ΝΕΑ

Όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, όσοι θέλουν να καταρρίψουν κάποιο ρεκόρ ταχύτητας πηγαίνουν στις αλυκές του Μπόνβιλ, στη Γιούτα. Εκεί υπάρχει άπλετος χώρος για να πραγματοποιήσουν την απόπειρά τους. Στην περίπτωση της Volkswagen Αμερικής η προσπάθεια στέφθηκε από επιτυχία, καθώς το εικονιζόμενο κίτρινο Beetle έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας για το… σκαθάρι: 328 km/h!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το ειδικά τροποποιημένο Beetle LSR (Land Speed Record) φέρει 2λιτρο TSI, ο οποίος έχει δεχτεί τη φροντίδα του Καλιφορνέζου βελτιωτή THR Manufacturing σε τέτοιο βαθμό ώστε να αποδίδει στους τροχούς 550 ίππους και 58,2 kgm ροπής! Επεμβάσεις έγιναν φυσικά στην ανάρτηση, τοποθετήθηκε διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, roll cage, αγωνιστικό κάθισμα, σύστημα πυρόσβεσης, ενώ αφαιρέθηκε όλος ο εξοπλισμός από την καμπίνα των επιβατών για περιορισμό του βάρους. Α, τοποθετήθηκαν και δύο αλεξίπτωτα ανάσχεσης.

«Το να κινείσαι με περισσότερα από 320 km/h μέσα σε ένα Beetle είναι συναρπαστικό. Θα μπορούσα να πιάσω ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα, αν το αλάτι δεν ήταν τόσο μαλακό. Βίωσα μία εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ», δήλωσε ο Lerner.

Advertisement
Advertisement