ΝΕΑ

Video: Η «διαβολική» Mercedes σε δημοπρασία

Ελλάδα 10:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Η «διαβολική» Mercedes σε δημοπρασία

ΝΕΑ

Video: Η «διαβολική» Mercedes σε δημοπρασία

ΝΕΑ

Πρόκειται για μία από τις πιο σπάνιες προπολεμικές Mercedes-Benz. Η συγκεκριμένη Typ 320 cabriolet B του 1938 είναι η μοναδική που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο του Μανχάιμ και έφερε μία σειρά από έξτρα εξοπλισμό. Το ιδιαίτερο όμως με αυτή την Mercedes είναι ότι πρόκειται για το αυτοκίνητο στο οποίο δολοφονήθηκε ένας από τους πιο φανατικούς ναζί του γερμανικού καθεστώτος.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Πρόκειται για το αυτοκίνητο του Reinhard Heydrich, νο2 στην ιεραρχία των SS και επικεφαλής της επιτροπής που προωθούσε την «Τελική Λύση» για την εξολόθρευση του Εβραϊκού έθνους. Λόγω της εμφάνισης και της σκληρότητάς του, ο Heydrich είχε αποκτήσει διάφορα προσωνύμια, όπως «το ξανθό κτήνος» ή «ο χασάπης της Πράγας».

Advertisement
Advertisement

Στην πρωτεύουσα της Τσεχίας έχασε τη ζωή του, από επίθεση που δέχτηκε στις 27 Μαΐου 1942 από δύο αντάρτες, τους Jan Kubis και Josef Gabcik. Ο Kubis έριξε βόμβα στην Mercedes, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του Heydrich, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του μία εβδομάδα αργότερα.

Η Typ 320 B βρέθηκε το 1980 σε μία φάρμα στη Δανία, εγκαταλελειμμένη και σε άθλια κατάσταση. Ο συλλέκτης Lauritz Lauritzen την αγόρασε και μετά από 6.500 ώρες εργασίας σε διάστημα 11 ετών, την επανέφερε στην αρχική της κατάσταση! Πλέον η συλλεκτική ανοικτή Mercedes θα βγει σε δημοπρασία στις 26 Ιουνίου και αναμένεται να συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον από συλλέκτες. Η συγκεκριμένη Mercedes εμφανίστηκε μάλιστα και στην ταινία «Hamsun» του 1996, με πρωταγωνιστή τον Max von Sydow.