Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

1.940 άλογα ορμούν σε παγωμένο τερέν (+video)

Ελλάδα 10:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

1.940 άλογα ορμούν σε παγωμένο τερέν (+video)

ΝΕΑ

1.940 άλογα ορμούν σε παγωμένο τερέν (+video)

ΝΕΑ

Συνήθως τα hypercars οδηγούνται σε ένα φρεσκοστρωμένο -με τσιμέντο- οδόστρωμα, ειδικά όταν αυτά τα αυτοκίνητα ξεπερνούν τους 1.900 ίππους. Όχι, όμως για το Rimac Nevera!

Advertisement
Advertisement

Το εντυπωσιακό Rimac Nevera έχει δοκιμαστεί σε διάφορα τερέν, επομένως μετά τον… χωματόδρομο, το hypercar της Κροατίας ορμάει σε παγωμένους δρόμους (;), αφήνοντάς μας με το στόμα ανοιχτό.

Αυτό έχει μια λογική πίσω από το «έχουν χάσει το μυαλό τους εκεί στη Rimac». Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της Rimac θέλουν οι ιδιοκτήτες του μοντέλου να το χαίρονται και να μπορούν να το χρησιμοποιούν οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε επιθυμούν.

Παρακάτω λοιπόν βλέπουμε το υπερόπλο των 1.940 ίππων με απενεργοποιημένα τα ηλεκτρονικά συστήματα να “σκίζει” τον πάγο της Σουηδίας, ενώ σύμφωνα με τους υπεύθυνους το αυτοκίνητο έχει πάρει ήδη τις ανάλογες εγκρίσεις και οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους μήνες.

Advertisement
Advertisement

Να θυμίσουμε ότι το κινητήριο σύνολο του μοντέλου αποτελείται από τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ που παράγουν συνδυαστικά 2.630 Nm ροπής, με την κίνηση να φτάνει και στους τέσσερις τροχούς μέσω δύο κιβωτίων μιας σχέσης (ένα στον μπροστινό και ένα στον πίσω άξονα).

­Το Nevera επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 1,85 δλ., η διαδικασία 0-161 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 4,2 δλ., ενώ το 0-300 χλμ./ώρα δεν απαιτεί περισσότερα από 9,3 δλ. Σύμφωνα με την εταιρεία, η διάνυση των πρώτων 400 μέτρων (1/4 μιλίου) αποτελεί υπόθεση 8,6 δλ. (επίδοση ρεκόρ) και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 412 χλμ./ώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Off-road με το Rimac Nevera; (video)
Δοκιμή: Rimac Nevera
Η Rimac Technology αποκτά την ελευθερία της