Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Φήμες συγχώνευσης Aston Martin με Lotus

Ελλάδα 16:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φήμες συγχώνευσης Aston Martin με Lotus

ΝΕΑ

Φήμες συγχώνευσης Aston Martin με Lotus

ΝΕΑ

Ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες και αφορά δύο αγαπημένες από το κοινό μάρκες. Συγκεκριμένα, τις Aston Martin και Lotus που όλα δείχνουν πως σταδιακά έρχονται πιο κοντά. Σύμφωνα με το περιοδικό Automobile η συνεργασία των δύο εταιρειών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη ενώ δεν αποκλείεται και το σενάριο που τις θέλει να γίνονται ένα!

Advertisement
Advertisement

Η συγχώνευση τους θα μπορούσε να έχει νόημα αφού ναι μεν αμφότερες κατασκευάζουν σπορ οχήματα αλλά επί της ουσίας, αρκετά διαφορετικά. Η πρώτη θηριώδη και πανάκριβα υπέρ-αυτοκίνητα, η δεύτερη πιο προσιτά οικονομικά και μικρότερου όγκου σπορ οχήματα.

Αν αναρωτιέστε το γιατί, η απάντηση είναι απλή και φορά στην… οικονομία. Μοιρασμένο κόστος εξέλιξης που ειδικά στη περίπτωση της ταλαιπωρημένης τα τελευταία χρόνια Lotus, θα μπορούσε να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της.

Μη ξεχνάτε πως η Lotus έχει περάσει από χίλια κύματα τα τελευταία χρόνια, απασχολώντας συχνά τα ΜΜΕ, με τελευταίο χτύπημα την απόλυση του Ντάνι Μπαχάρ που με τη σειρά του πρωταγωνίστησε σε σκάνδαλο υπεξαίρεσης.

Advertisement
Advertisement

Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν σε μία μακροσκελή λίστα σεναρίων, με άλλα να θέλουν τη VW να αγοράσει τη Lotus αλλά και τη μητρική της εταιρεία, τη Proton. Παράλληλα, αντίστοιχο χάος επικρατεί εδώ και χρόνια και στη Formula 1, με δύο εταιρείες να ερίζουν για τα δικαιώματα χρήσης του τίτλου που τελικά, ως Lotus F1, ανήκει στη Genii Capital κι όχι στον Τόνι Φερνάντες που μετονόμασε τη δική του ομάδα σε Caterham.

Ένα στοιχείο που ίσως παίξει το ρόλο του, είναι πως στο περιθώριο του Grand Prix Ινδίας, κυκλοφόρησε έντονα μία φήμη, πως η Lotus F1 έχει ήδη πουληθεί στη Proton. Αν λοιπόν η εταιρεία από τη Μαλαισία, διαχειρίζεται το θρυλικό όνομα σε κάθε τομέα, θα είναι ευκολότερο να το διαχειριστεί κατά βούληση, χρησιμοποιώντας το ενδεχομένως κι ως ένα ισχυρό χαρτί σε τυχόν διαπραγματεύσεις γενικότερου πλαισίου συνεργασίας. Γιατί όχι, με την Aston Martin. Μένει βέβαια, η παραπάνω εξαγορά να επιβεβαιωθεί.[nggallery id=894]