Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Leaf στο Goodwood με την… όπισθεν

Ελλάδα 14:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Leaf στο Goodwood με την… όπισθεν

ΝΕΑ

Το Leaf στο Goodwood με την… όπισθεν

ΝΕΑ

Το Leaf σαφώς και δεν μπορεί να ανταγωνιστεί σε ταχύτητα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που θα λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ του Goodwood. Κινούμενο όμως ανάποδα, μάλλον δεν έχει αντίπαλο. Ο επαγγελματίας οδηγός Terry Grant θα βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού μοντέλου της Nissan και θα προσπαθήσει να καταρρίψει το ρεκόρ Γκίνες για την απόσταση του ενός μιλίου με την όπισθεν.

Advertisement
Advertisement

Ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο και με κιβώτιο μίας σχέσης, το Leaf μπορεί – θεωρητικά τουλάχιστον – να κινηθεί το ίδιο γρήγορα είτε προς τα μπροστά είτε προς τα πίσω. Επιπλέον, η τοποθέτηση της μπαταρίας στο πάτωμα του αμαξώματος συμβάλλει στο χαμηλό κέντρο βάρους. Έτσι περιορίζονται οι κλίσεις στις στροφές.

«Η επίτευξη του νέου ρεκόρ με την όπισθεν δεν θα είναι εύκολη υπόθεση και αποτελεί ένα απαιτητικό εγχείρημα», δήλωσε ο Grant. «Θα προτιμούσα να το επιχειρούσα σε μία ευθεία και όχι στην ανάβαση του Goodwood, η οποία είναι γεμάτη στροφές. Απαιτείται μεγάλη συγκέντρωση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα στραβολαιμιάσω!».

Το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood θα διεξαχθεί φέτος από τις 28 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου. Η διαδρομή έχει μήκος 1,86 km και σε αυτήν διαγωνίζονται μονοθέσια της Formula 1 και αγωνιστικά μοντέλα όλων των κατηγοριών.

Advertisement
Advertisement