Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στα χεριά της Renault-Nissan η Lada

Ελλάδα 14:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στα χεριά της Renault-Nissan η Lada

ΝΕΑ

Στα χεριά της Renault-Nissan η Lada

ΝΕΑ

Αυτοκίνητα όπως το εικονιζόμενο πρωτότυπο XRAY, το οποίο παρουσιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο στη Μόσχα, είναι πλέον αρκετά πιθανό να περάσουν στη γραμμή παραγωγής. Και αυτό διότι η Renault-Nissan Alliance θα αποκτήσει σταδιακά τον έλεγχο της AVTOVAZ, της ιδιοκτήτριας της Lada. Η συμφωνία επισημοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στη ρωσική πρωτεύουσα με τον Πρόεδρος της Renault-Nissan, Κάρλος Γκον, να δηλώνει ότι όλες οι πλευρές θα βγουν κερδισμένες από τη στρατηγική συνεργασία.

Advertisement
Advertisement

Η Renault-Nissan θα επενδύσει 742 εκατ. δολάρια, αποκτώντας έως τα μέσα του 2014 το 67,13% της κοινοπραξίας που θα ελέγχει την AVTOVAZ. Από αυτό το ποσοστό, το 50,1% θα ανήκει στη Renault και το 17,03% στη Nissan. Το υπόλοιπο 32,87% θα παραμείνει στην κρατική εταιρεία Russian Technologies, η οποία ήλεγχε έως σήμερα την AVTOVAZ.

Με την εξαγορά της AVTOVAZ, η Renault και η Nissan αναμένεται να εξασφαλίσουν ένα σημαντικό μερίδιο στην αναπτυσσόμενη ρωσική αγορά, ενώ η Lada θα δανειστεί σύγχρονη τεχνολογία που θα της επιτρέψει να «ξεφορτωθεί» την εικόνα των σημερινών μοντέλων της.[nggallery id=1254]