Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρεμιέρα στο Παρίσι για την F-Type (video)

Ελλάδα 11:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρεμιέρα στο Παρίσι για την F-Type (video)

ΝΕΑ

Πρεμιέρα στο Παρίσι για την F-Type (video)

ΝΕΑ

Την παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής της F-Type στα τέλη Σεπτεμβρίου στη γαλλική πρωτεύουσα, επιβεβαίωσε η Jaguar. Το sport πισωκίνητο μοντέλο με την υφασμάτινη οροφή φέρει αλουμινένιο αμάξωμα, προκειμένου να διατηρηθεί χαμηλά το βάρος και να βελτιωθούν οι επιδόσεις. Η διάθεσή του στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να αρχίσει στα μέσα του 2013.

Advertisement
Advertisement

Η Jaguar ανακοίνωσε ότι η γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων θα περιλαμβάνει τρία υπερτροφοδοτούμενα σύνολα με κομπρέσορα. Το νέο 3λιτρο V6 (διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, με 340 και 380 PS) και τον επίσης 5.0 V8. Δε δόθηκαν λεπτομέρειες για τη μέγιστη απόδοσή του, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ξεπερνά τα 450 PS. Και στις τρεις περιπτώσεις, η κίνηση θα μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Στάνταρ θα είναι επίσης το σύστημα start/stop.

«Η αποκάλυψη της F-Type στο Παρίσι θα είναι μία πραγματικά σημαντική ημέρα για την ιστορία της Jaguar, καθώς θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της εταιρείας στην κατηγορία των sport αυτοκινήτων», δήλωσε ο Άντριαν Χάλμαρκ, διευθυντής της Jaguar Cars. Καμουφλαρισμένη, η F-Type εμφανίστηκε τον περασμένο Ιούνιο στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ.[nggallery id=294]