Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πρώτη Boxster σε εργοστάσιο της VW

Ελλάδα 6:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πρώτη Boxster σε εργοστάσιο της VW

ΝΕΑ

Η πρώτη Boxster σε εργοστάσιο της VW

ΝΕΑ

Μία κόκκινη Boxster S με μαύρη υφασμάτινη οροφή σηματοδότησε την έναρξη παραγωγής του μοντέλου της Porsche στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Όσναμπρικ. Στην τελετή παρέστησαν – μεταξύ άλλων – ο Πρόεδρος του ΔΣ της Volkswagen, Μάρτιν Βίντερκορν, ο ομόλογός του της Porsche, Ματίας Μίλερ και ο Πρωθυπουργός του ομόσπονδου κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας, Ντέιβιντ Μακάλιστερ.

Advertisement
Advertisement

Η Boxster κατασκευάζεται επίσης μαζί με την 911 στη Στουτγάρδη, όμως η δυνατότητα παραγωγής εκεί δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση. Ο επικεφαλής της Porsche υποστήριξε ότι η ποιότητα των μοντέλων της εταιρείας εξασφαλίζεται και στο Όσναμπρικ. «Το σημείο-κλειδί για την απόφαση αυτή ήταν η εξειδίκευση του εργατικού δυναμικού στο εργοστάσιο της Volkswagen. Αντιλαμβανόμαστε το ίδιο την ποιότητα και τα sport μοντέλα μας βρίσκονται σε καλά χέρια», δήλωσε ο Μίλερ.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο έχει παράγει και στο παρελθόν μοντέλα της Porsche (την 914 από το 1969 έως το 1976 και την 968 από το 1991 έως το 1994). Από τον Μάρτιο του 2011 κατασκευάζεται εκεί το Golf Cabriolet.[nggallery id=556]