Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Εγκαίνια για την Eterniti Motors

Ελλάδα 10:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εγκαίνια για την Eterniti Motors

ΝΕΑ

Εγκαίνια για την Eterniti Motors

ΝΕΑ

Η πρώτη έκθεση της Eterniti Motors λειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες στο βορειοδυτικό Λονδίνο, παρουσιάζοντας το μοναδικό – μέχρι στιγμής – μοντέλο της γκάμας, το Artemis. Πρόκειται για ένα υπερπολυτελές SUV επιδόσεων, το οποίο βασίζεται στην Cayenne. Από την Porsche προέρχεται εξάλλου και ο κινητήρας, ο 4.8 twin-turbo V8. Οι τροποποιήσεις που δέχτηκε ανέβασαν τη μέγιστη ισχύ στα 600 PS και τη ροπή στα 76,5 kgm. Έτσι, η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 290 km/h και ο χρόνος για τα 100 km/h από στάση μειώνεται στα 4,5 sec.

Advertisement
Advertisement

Υπεύθυνος της ομάδας μηχανολόγων της Eterniti Motors είναι ο Άλαστερ Μακουίν, ο οποίος συμμετείχε στην εξέλιξη της Jaguar XJ220, αλλά και σε αγωνιστικές ομάδες των Jaguar και Bentley στις 24 Ώρες του Le Mans. Δοκιμαστής οδηγός του Artemis είναι ο πρώην πιλότος της F1, Τζόνι Χέμπερτ. Η Eterniti Motors ιδρύθηκε μόλις το 2010 και έχει ως βάση το Λονδίνο. Η πρεμιέρα του Artemis για το κοινό είχε γίνει τον περασμένο Απρίλιο στην έκθεση του Πεκίνου, όπου παρουσιάστηκε η έκδοση προ-παραγωγής.

Οι δύο πίσω επιβάτες απολαμβάνουν ανέσεις λιμουζίνας, με ανακλινόμενα, θερμαινόμενα και ψυχόμενα καθίσματα, αλλά και μίνι ψυγείο για να διατηρείται παγωμένη η σαμπάνια. Υψηλής ποιότητας δέρμα, φυσικό ξύλο, ανθρακόνημα και άλλα πανάκριβα υλικά εναλλάσσονται στο εσωτερικό του Artemis. Η τιμή αρχίζει περίπου από τα 260.000 ευρώ και επιβαρύνεται με τους τοπικούς φόρους κάθε χώρας.

Η Eterniti θα ανοίξει μέσα στο 2013 αντιπροσωπείες στην Ασία, αρχής γενομένης από το Χονγκ Κονγκ, ενώ αναζητά εκπροσώπους στην αχανή αγορά της Κίνας. Το Artemis προσφέρεται με εγγύηση για 2 χρόνια ή 160.000 km.[nggallery id=984]

Advertisement
Advertisement