Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για το Artemis της Eterniti

Ελλάδα 21:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρεμιέρα για το Artemis της Eterniti

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για το Artemis της Eterniti

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία μικρή – ιδρυθείσα μόλις το 2010 – αυτοκινητοβιομηχανία με βάση το Λονδίνο, ρίχνεται στη μάχη των πολυτελών και σπορ SUV, δίπλα στις Lamborghini και Bentley. Η Eterniti Motors αποκάλυψε στο Πεκίνο το Artemis, ένα μοντέλο που θα αρχίσει να κατασκευάζεται το καλοκαίρι και θα φθάσει στα γκαράζ των πρώτων ιδιοκτητών του το φθινόπωρο.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για την έκδοση προ-παραγωγής, οπότε η τελική εικόνα τόσο στο εξωτερικό όσο και στην καμπίνα των επιβατών θα είναι αναβαθμισμένη. Οι δύο πίσω επιβάτες θα απολαμβάνουν ανέσεις λιμουζίνας, τόσο όσον αφορά τον προσφερόμενο χώρο για τα πόδια τους όσο και πολυτέλειες όπως θερμαινόμενα και ψυχόμενα καθίσματα.

Αν και το δελτίο Τύπου δεν αναφέρει κάτι σχετικό, το Artemis βασίζεται στην Porsche Cayenne, από την οποία λαμβάνει και τον 4.8 twin turbo κινητήρα. Οι μηχανικοί της προχώρησαν βέβαια σε ορισμένες τροποποιήσεις, ώστε η μέγιστη ισχύς να ανέβει στα 600 PS και η ροπή στα 76,5 kgm. Έτσι, η τελική ταχύτητα εκτοξεύεται στα 290 km/h και ο χρόνος για το 0-100 μειώνεται στα 4,5 sec. Οι τεράστιοι τροχοί των 23 ιντσών θα φιλοξενούν ελαστικά διαστάσεων 315/25.

Υπεύθυνος της ομάδας μηχανολόγων της Eterniti Motors είναι ο Alastair Macqueen, ο οποίος συμμετείχε στην εξέλιξη της Jaguar XJ220, αλλά σε αγωνιστικές ομάδες των Jaguar και Bentley στις 24 Ώρες του Le Mans. Δοκιμαστής οδηγός του Artemis είναι ο πρώην πιλότος της F1, Johnny Herbert.

Advertisement
Advertisement

Η τιμή του μοντέλου θα ξεκινά περίπου από τα 260.000 ευρώ και θα επιβαρύνεται με τους τοπικούς φόρους κάθε χώρας.[nggallery id=45]