Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Από το Όσλο στο Μονακό χωρίς CO2

Ελλάδα 13:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Από το Όσλο στο Μονακό χωρίς CO2

ΝΕΑ

Από το Όσλο στο Μονακό χωρίς CO2

ΝΕΑ

Ο οργανισμός Zero Emissions Resource Organisation (ZERO) έχει ως βάση το Όσλο και όπως μαρτυρά το όνομά του προωθεί τις μηδενικές εκπομπές ρύπων. Πρόσφατο εγχείρημά του, το οποίο στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, να διασχίσει όλη την Ευρώπη – από το βορρά έως το νότο – χωρίς να εκπέμψει στο περιβάλλον ούτε ένα gr. CO2. Για το σκοπό αυτό, τα μέλη του επέλεξαν δύο Hyundai iX35 FCEV (fuel cell electric vehicles).

Advertisement
Advertisement

Μέσα σε πέντε ημέρες κάλυψαν απόσταση 2.260 km, ξεκινώντας από την πρωτεύουσα της Νορβηγίας και περνώντας από τη Δανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, πριν τερματίσουν στο Πριγκιπάτο. Το ρεκόρ που σημείωσαν έγκειται στο γεγονός ότι δεν χρησιμοποίησαν ούτε οχήματα υποστήριξης, ούτε φορητούς σταθμούς εφοδιασμού με υδρογόνο. Παρά μόνο τα υπάρχοντα πρατήρια στις χώρες και τις πόλεις από τις οποίες πέρασαν.

«Ο στόχος μας ήταν να δείξουμε ότι είναι εφικτή η οδήγηση σε μία τόσο μεγάλη απόσταση με μηδενικούς ρύπους», δήλωσε ο Μάριους Μπορνστάιν, τεχνικός σύμβουλος υδρογόνου στον οργανισμό ZERO. Η επιλογή του iX35 έγινε επειδή μπορεί να διανύσει απόσταση 500 km με ένα γέμισμα.

 

Advertisement
Advertisement