Live Κίνηση
Περισσότερα
MIRROR

Γκστάαντ και Αράχωβα δεν είδαν «άσπρη μέρα»

Ελλάδα 20:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γκστάαντ και Αράχωβα δεν είδαν «άσπρη μέρα»

MIRROR

Γκστάαντ και Αράχωβα δεν είδαν «άσπρη μέρα»

MIRROR

Οι Άλπεις «βούλιαξαν» από κόσμο αλλά όχι από χιόνι και κάτι παρόμοιο συνέβη και στην Αράχωβα, που γέμισε από επισκέπτες και θηριώδη SUV.

Advertisement
Advertisement

Βράδυ Πρωτοχρονιάς στην Promenade, τον κεντρικό δρόμο που διαπερνά το Γκστάαντ, τα καφέ, τα μπιστρό και τα εστιατόρια είχαν γεμίσει από το πρωί, με τις παρέες να εναλλάσσονται ανά δύο ώρες περίπου.

Οι Έλληνες που τίμησαν και φέτος το χωριουδάκι-ορόσημο του διεθνούς jet set δεν είχαν και πολλά πράγματα να κάνουν, αφού το χιόνι έλειπε και έτσι δεν μπορούσαν να επιδοθούν στο αγαπημένο τους σκι.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα από τις εβδομήντα συνολικά πίστες λειτουργούσε μόνο η μία, κι αυτή σε υψόμετρο δύο χιλιάδων μέτρων, εκεί όπου η κατάβαση είναι μόνο για δεινούς σκιέρ. Την Πέμπτη 29 του μήνα άνοιξαν σταδιακά άλλες είκοσι πίστες σε πιο χαμηλό υψόμετρο και σε κάποιες από αυτές επιστρατεύθηκε τεχνητό χιόνι, προκειμένου να λειτουργήσουν.

Advertisement
Advertisement

«Λες και είμαστε στην Αράχωβα» έλεγε νεαρός Έλληνας εφοπλιστής στην παρέα του. «Μόνο που στην Αράχωβα δεν βρέχει, απλά δεν έχει χιόνι όπως κι εδώ» συμπλήρωσε φίλος του που βρισκόταν ήδη στο δεύτερο καφέ της ημέρας σε ένα θέρετρο που δεν είχε δει ακόμη άσπρη μέρα.

Κι αυτό οδηγούσε σε ένα αέναο πέρα-δώθε στην κεντρική λεωφόρο του χωριού μέχρι αργά το απόγευμα, όταν έσπαγε κάπως η κίνηση για λίγο, αφού όλοι σχεδόν γύριζαν στα σαλέ ή τα ξενοδοχεία τους.

Advertisement

Το βράδυ η κίνηση μεταφερόταν σε εμβληματικά ξενοδοχεία όπως το Gstaad Palace, όπου οι συντροφιές απολάμβαναν το δείπνο η το ποτό τους σε μια εντυπωσιακή ομολογουμένως διακόσμηση.

Advertisement

Στη φωτογραφία που ανέβηκε στην σελίδα που διατηρεί το φημισμένο ξενοδοχείο στο Instagram δυο Aston Martin DBX διασχίζουν το δρόμο μπροστά από αυτό, στον οποίο δεν υπάρχει ίχνος χιονιού.

Και είναι αυτό ακριβώς το στοιχείο του χιονιού που αναδεικνύει στο μέγιστο βαθμό την ομορφιά του Γκστάαντ, ειδικά τα Χριστούγεννα που κατακλύζεται από εκατομμυριούχους και εκπροσώπους του διεθνούς jet set.

Advertisement

Κάτι που ισχύει και για την Κουρσεβέλ, το μικρό χωριό των Γαλλικών Άλπεων η οποία μαζί με το Σεν Μόριτς συνιστούν το αντίπαλο δέος του διάσημου Ελβετικού χωριού. Στο πρώτο, χιόνισε τελικά το βράδυ της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου και η κατάσταση για τους γνωστούς παροικούντες το συγκεκριμένο θέρετρο είναι κατά τι καλύτερη.

Οι Έλληνες που την επιλέγουν κάθε χρόνο, πήγαν και φέτος αλλά όπως έλεγε εις εξ αυτών η συντριπτική πλειοψηφία επέστρεψε στην Αθήνα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Κάτι που δεν συνέβη με τους συνήθεις υπόπτους του Σεν Μόριτς, αφού ήταν το μοναδικό θέρετρο που είδε για τα καλά άσπρη μέρα, κάτι που βοήθησε πολύ τους λάτρεις του σκι.

Διάσημοι συμπατριώτες μας απολαμβάνουν την ελιτίστικη ατμόσφαιρα που είναι διάχυτη στο συγκεκριμένο θέρετρο με πρώτη και καλύτερη την Ευγενία Νιάρχου. Η εγγονή του Έλληνα μεγιστάνα βρέθηκε για πολλές μέρες στο Σεν Μόριτς, όπου παραδοσιακά συγκεντρώνονται οι Νιάρχοι κάθε Χριστούγεννα και φρόντισε να ανεβάσει φωτογραφίες από το σαλέ της οικογένειας.

Σε μια από αυτές ποζάρει μαζί με την αδερφή της Ηλέκτρα και την Ντάσα Ζούκοβα, σύζυγο του αδερφού της Σταύρου Νιάρχου μπροστά από το τεράστιο στολισμένο τζάκι.

Με θερμοκρασίες που κυμαίνονταν από 0 έως 7 βαθμούς μπορείς να πεις ότι είχε κρύο, σε αντίθεση με το δικό μας πιο διάσημο χειμερινό θέρετρο, την Αράχωβα. Εκεί όπου δεν είχε χιονίσει, αλλά αυτό ελάχιστα απασχολούσε τους χιλιάδες επισκέπτες.

Το sold out των Χριστουγέννων ακολούθησε αυτό της Πρωτοχρονιάς με θερμοκρασίες κοντά στους 14-16 βαθμούς και καιρό που θυμίζει άνοιξη και όχι χειμώνα. Ακυρώσεις υπήρξαν αλλά ήταν λίγες και από τους φανατικούς του σκι.

Ξενοδοχεία και καταλύματα, ταβέρνες, μπαρ και εστιατόρια πλημμύρισαν από κόσμο που ανέβηκε και στο χιονοδρομικό για τη λιακάδα και χαλαρές στιγμές με φίλους.

Ότι κάνουν δηλαδή και στο Γκστάαντ, μόνο που στην Αράχωβα οι τιμές είναι σαφώς πιο κάτω από αυτές του διάσημου Ελβετικού χωριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το US Open Cup απέκλεισε τον Salt Bae από τον τελικό του 2023
Τζορτζ Λόις: Ο αυθεντικός Mad Man δεν μένει πια εδώ
Χριστίνα Ανδρεάδου: Κόπηκε από το GNTM, σαρώνει αλλου