Live Κίνηση
Περισσότερα
MERCEDES_GLA

Πως η νέα Mercedes-Benz GLA σε διατηρεί απολύτως ασφαλή

Ελλάδα 2:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πως η νέα Mercedes-Benz GLA σε διατηρεί απολύτως ασφαλή

MERCEDES_GLA

Πως η νέα Mercedes-Benz GLA σε διατηρεί απολύτως ασφαλή

MERCEDES_GLA

Η νέα Mercedes-Benz GLA κάνει άλλο ένα βήμα ως προς την ασφάλεια που παρέχουν τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης παρέχοντας ασύγκριτη αυτοπεποίθηση στους επιβάτες της.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για το αγαπημένο SUV στην κατηγορία των luxury αυτοκινήτων το οποίο προσφέρει διευρυμένες λειτουργίες υποβοήθησης οδήγησης όπως, τη λειτουργία αλλαγής κατεύθυνσης, τη λειτουργία λωρίδας έκτακτης ανάγκης, τη λειτουργία προειδοποίησης αποβίβασης, που ειδοποιεί τον οδηγό όταν προσεγγίζουν ποδηλάτες ή οχήματα, και ένα σύστημα προειδοποίησης όταν ανιχνεύονται πεζοί κοντά σε διαβάσεις.

Η GLA έχει τη δυνατότητα να αντιδρά όταν αδρανεί ο οδηγός. Η ενεργή υποβοήθηση πέδησης αναλαμβάνει σε πολλές περιπτώσεις να πραγματοποιεί αυτόνομο φρενάρισμα, προκειμένου να αποτραπεί μια σύγκρουση ή να μειωθεί η σφοδρότητά της. Με τις ταχύτητες που αναπτύσσονται συνήθως στην πόλη, το σύστημα μπορεί επίσης να επιβραδύνει όταν ανιχνεύει σταματημένα οχήματα ή πεζούς που διασχίζουν τον δρόμο, ώστε να αποτρέπονται συγκρούσεις ανάλογα με την περίσταση.

Advertisement
Advertisement

Με πανίσχυρους και αποδοτικούς τετρακύλινδρους κινητήρες, τα πιο σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, το σύστημα infotainment MBUX με διαισθητικό χειρισμό, καθώς και το σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING, η νέα GLA συγκεντρώνει όλα τα πλεονεκτήματα της οικογένειας των compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz.  Προσφέρει άριστη αεροδυναμική με τιμή Cd από 0,28. Σύντομα θα διατίθεται ένα μοντέλο EQ Power με υβριδικό σύστημα κίνησης τρίτης γενιάς, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα ακολουθήσει η EQA, ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο.

Η GLA εξοπλίζεται με συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, τα οποία προσφέρουν συνεργατική υποστήριξη στον οδηγό. Οι πιο πρόσφατες λειτουργίες του πακέτου υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνουν τη λειτουργία αλλαγής κατεύθυνσης, τη λειτουργία λωρίδας έκτακτης ανάγκης, τη λειτουργία προειδοποίησης αποβίβασης και ένα σύστημα προειδοποίησης όταν ανιχνεύονται πεζοί κοντά σε διαβάσεις.

Advertisement

Το πακέτο υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνει ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης απόστασης DISTRONIC με τις εξής λειτουργίες: επιβράδυνση για σταματημένα οχήματα, διευρυμένη αυτόματη επανεκκίνηση σε κυκλοφοριακή συμφόρηση σε συνδυασμό με ενεργή υποβοήθηση στάθμευσης και πλοήγηση, ενεργοποίηση της «ελεύθερης κύλισης» (“gliding”) στο πρόγραμμα οδήγησης ECO.

Επίσης, διαθέτει ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης με τις εξής λειτουργίες:
Ενεργή υποβοήθηση ακινητοποίησης έκτακτης ανάγκης – με αυτόματο ξεκλείδωμα και αυτόματη κλήση έκτακτης ανάγκης στο Κέντρο Κλήσεων Έκτακτης Ανάγκης της Mercedes-Benz σε περίπτωση ακινητοποίησης του αυτοκινήτου (ανάλογα με τη χώρα), λειτουργία λωρίδας έκτακτης ανάγκης σε μποτιλιαρίσματα σε αυτοκινητοδρόμους με ταχύτητες κάτω των 60 χλμ./ώρα. Ενεργό σύστημα υποβοήθησης τήρησης ορίων ταχύτητας που αντιδρά στις αλλαγές των ορίων ταχύτητας σε συνδυασμό με το σύστημα υποβοήθησης σημάτων κυκλοφορίας, προσαρμογή ταχύτητας βάσει διαδρομής πριν από στροφές, κυκλικούς κόμβους, σταθμούς διοδίων, διασταυρώσεις και πριν από εισόδους/ εξόδους αυτοκινητοδρόμων – σε συνδυασμό με το Live Traffic Navigation, μείωση ταχύτητας κατά την προσέγγιση σε μποτιλιάρισμα, υποβοήθηση ελιγμών αποφυγής ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, (Active Lane Keeping Assist) σύστημα υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας, ενεργή υποβοήθηση πέδησης με λειτουργία αλλαγής κατεύθυνσης και διασταυρούμενης κυκλοφορίας, (Active Brake Assist with turning manoeuvre and cross-traffic function) PRE-SAFE PLUS: μπορεί να ανιχνεύει επικείμενη οπίσθια σύγκρουση.

Advertisement

Εάν εξακολουθεί ο κίνδυνος σύγκρουσης, το σύστημα μπορεί επίσης να εφαρμόσει δύναμη στα φρένα ενώ το αυτοκίνητο είναι ήδη σταματημένο, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο τραυματισμών καθώς περιορίζει το απότομο τράνταγμα προς τα εμπρός που προκαλείται από μια οπίσθια σύγκρουση.

Το σύστημα υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας, ακόμη και σε χαμηλές ταχύτητες, έχει την ικανότητα να προειδοποιεί τον οδηγό για οχήματα και ποδήλατα στην περιοχή κινδύνου. Όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο και προτού εξέλθει ο οδηγός, το σύστημα μπορεί να τον ενημερώνει με μια οπτική προειδοποίηση στον εξωτερικό καθρέφτη ότι υπάρχει όχημα ή ποδηλάτης σε κρίσιμη απόσταση. Εάν ο οδηγός ακουμπήσει τη χειρολαβή της πόρτας εκείνη τη στιγμή, ακούγεται μια πρόσθετη ηχητική προειδοποίηση και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός της πόρτας (αν υπάρχει) αναβοσβήνει με κόκκινο χρώμα. Ο διερχόμενος χρήστης του δρόμου πρέπει να κινείται με ταχύτητα πάνω από 7 χλμ./ώρα.

Advertisement

Γνώρισε την Mercedes-Benz GLA εδώ!

Η λειτουργία προειδοποίησης αποβίβασης του συστήματος υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας είναι διαθέσιμη όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο και για έως τρία λεπτά αφού απενεργοποιηθεί ο διακόπτης της μίζας. Όταν το αυτοκίνητο κινείται, το σύστημα υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας, που περιλαμβάνεται στο πακέτο υποβοήθησης οδήγησης, μπορεί επιπλέον να αντιδρά όταν υπάρχουν οχήματα στη νεκρή γωνία, επεμβαίνοντας ενεργητικά στα φρένα.

Φυσικά και δεν είναι τυχαία η ιστορία επιτυχίας στην ελληνική αγορά με τις πολυάριθμες πωλήσεις κυρίως της πληρέστατης GLA 200. Η άνεση, η τεχνολογία, η αισθητική και πρωτίστως η ασφάλεια τοποθετούν την Mercedes-Benz GLA στην κορυφή. Σημειώστε πως υπάρχουν αυτοκίνητα με άμεση παράδοση στο δίκτυο με link στο dealer locator:

Αναζήτηση Εξουσιοδοτημένου Διανομέα Mercedes-Benz | Mercedes-Benz

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes-Benz GLA ξεχωρίζει!
Συγκριτική δοκιμή: BMW X1 sDrive18i vs Mercedes GLA 200
Κάτι καλό ετοιμάζει η Mercedes…