Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κάτι καλό ετοιμάζει η Mercedes…

Ελλάδα 19:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κάτι καλό ετοιμάζει η Mercedes…

ΝΕΑ

Κάτι καλό ετοιμάζει η Mercedes…

ΝΕΑ

Τα teasers που διέρρευσε στα social media η Mercedes-Benz, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για αναλύσεις του νέου concept, αλλά όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Πάμε ολοταχώς για την αναβίωση του C111.

Advertisement
Advertisement

Το 1969, στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, η Mercedes-Benz έκλεψε την παράσταση με το άκρως εντυπωσιακό C111 Concept.

Οι σχεδιαστές της γερμανικής φίρμας έμοιαζαν να έχουν ξεπεράσει τον… εαυτό τους, παρουσιάζοντας ένα εκπληκτικό σπορ αυτοκίνητο, πολύ πιο μπροστά από την εποχή του. Το αρχικό C111 Concept εφοδιαζόταν με περιστροφικό κινητήρα Wankel, αλλά τα λιγοστά αυτοκίνητα δοκιμή που παράχθηκαν υιοθέτησαν ισχυρούς πετρελαιοκινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Το τελευταία μάλιστα C111/III του 1979, με V8 turbo diesel κινητήρα, έφτανε την τελική ταχύτητα των 250 χιλιομέτρων/ώρα.

Ύστερα, λοιπόν, από 54 χρόνια, οι… Γερμανοί ξανάρχονται στο C111, όπως μαρτυρούν οι πρώτες εικόνες teaser, στους λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ουσιαστικά αυτός που έκανε τη σύνδεση με το παρελθόν, είναι ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Mercedes, Γκόρντεν Βάγκενερ, καθώς μετά το teaser του επερχόμενου πρωτότυπου, ανέβασε φωτογραφία ενός τμήματος του αυτοκινήτου του 1969.

Advertisement

Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πότε θα παρουσιαστεί το νέο C111, αλλά το αυτοκίνητο θα είναι προφανώς η τελευταία αναπαράσταση ενός κλασικού concept.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σημαντική διάκριση για τη Mercedes Benz Hellas
To trailer της Mercedes Benz EQA (+VIDEO)
7 νέα compact μοντέλα για τη γκάμα της Mercedes Benz