Live Κίνηση
Περισσότερα
MERCEDES_GLA

Νέα Mercedes-Benz GLA: Σε πηγαίνει παντού…

Ελλάδα 21:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Mercedes-Benz GLA: Σε πηγαίνει παντού…

MERCEDES_GLA

Νέα Mercedes-Benz GLA: Σε πηγαίνει παντού…

MERCEDES_GLA

Η αγαπημένη στο ευρύ κοινό Mercedes-Benz GLA προσφέρει ακόμη πιο ξεκούραστα ταξίδια με το σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING και την κινηματική καθισμάτων ENERGIZING.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING συνδυάζει διάφορα συστήματα ανέσεων στο όχημα και χρησιμοποιεί ρυθμίσεις φωτισμού και μουσικής ανάλογα με τη διάθεση, καθώς και διάφορες επιλογές μασάζ, προσφέροντας μια πλούσια ποικιλία προγραμμάτων ευεξίας.

Το ENERGIZING COACH προτείνει αυτά τα προγράμματα ανάλογα με την κατάσταση. Εάν είναι συνδεδεμένο το vivoactive 3 smartwatch της Mercedes-Benz ή άλλη συμβατική φορητή συσκευή (wearable) Garmin, τα προσωπικά στοιχεία, όπως το επίπεδο άγχους ή η ποιότητα ύπνου, βελτιώνουν την ακρίβεια των υποδείξεων.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα ελέγχου ανέσεων ENERGIZING διευρύνεται με την κινηματική καθισμάτων ENERGIZING. Το σύστημα υποστηρίζει ορθοπεδικά τις αλλαγές της στάσης σώματος, πραγματοποιώντας ανεπαίσθητες αλλαγές στην κλίση της πλάτης και της έδρας του καθίσματος. Αυτή η κινηματική καθισμάτων ENERGIZING διατίθεται για τα μπροστινά καθίσματα με πλήρως ηλεκτρική ρύθμιση και λειτουργία μνήμης.

Η μπροστινή ανάρτηση της νέας GLA είναι τύπου MacPherson. Οι τροχοί ελέγχονται από βραχίονες κάτω από το κέντρο κάθε τροχού, γόνατα MacPherson και δύο ημίμπαρα. Τα ψαλίδια είναι φτιαγμένα από σφυρήλατο αλουμίνιο, μειώνοντας έτσι το βάρος αλλά και τις μη αναρτημένες μάζες. Τα ακραξόνια κατασκευάζονται από χυτό αλουμίνιο. Το αποτέλεσμα είναι η εξαιρετική άνεση σε μακρινές διαδρομές και η άφθονη οδηγική απόλαυση.

Advertisement

Η GLA διαθέτει έναν υπερσύγχρονο πίσω άξονα τεσσάρων συνδέσμων. Οι τρεις εγκάρσιοι και ο ένας διαμήκης βραχίονας σε κάθε πίσω τροχό είναι σχεδιασμένοι για μέγιστη οδηγική ευστάθεια, υψηλή άνεση καθώς και διαμήκη/πλευρική δυναμική. Ο πίσω άξονας είναι στερεωμένος σε ένα υποπλαίσιο, το οποίο απομονώνεται από το αμάξωμα με λαστιχένια έδρανα, ώστε να μεταφέρονται λιγότεροι κραδασμοί από το σύστημα ανάρτησης στο αμάξωμα.

Επίσης το μοντέλο με σήμα το αστέρι προσφέρει περισσότερη πρόσφυση όταν χρειάζεται επιστρατεύοντας το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC. Η GLA μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά με το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης 4MATIC, το οποίο προσφέρει πλήρως μεταβλητή κατανομή ροπής στρέψης. Στα επιμέρους στοιχεία του 4MATIC περιλαμβάνεται το βοηθητικό κιβώτιο πίσω άξονα, ενσωματωμένο στο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, και το πίσω διαφορικό με ενσωματωμένο πολύδισκο συμπλέκτη.

Advertisement

Μάθετε τα πάντα για τη νέα Mercedes GLA

Αντίθετα, με το προηγούμενο μοντέλο, όπου η ενεργοποίηση ήταν υδραυλική, ο συμπλέκτης αυτού του μοντέλου λειτουργεί ηλεκτρομηχανικά. Τα πλεονεκτήματα αυτού του συστήματος ελέγχου είναι πρωτίστως, ότι λειτουργεί ανεξάρτητα από τον αριθμό στροφών σε όλο το εύρος ενεργοποίησης, όπως και ο προκαταρκτικός έλεγχος του συμπλέκτη με σταματημένο το αυτοκίνητο, καθώς και η υψηλότερη αποδοτικότητα χάρη στον σχεδιασμό «σφαίρας σε στεφάνη».

Advertisement

Αυτή η σπορ διαμόρφωση της τετρακίνησης επιτρέπει στον οδηγό να χρησιμοποιεί τον διακόπτη DYNAMIC SELECT, για να ρυθμίζει τα χαρακτηριστικά του 4MATIC. Διατίθενται τρεις χαρακτηριστικές καμπύλες για τον έλεγχο του συμπλέκτη της τετρακίνησης, αν και το σύστημα ανταποκρίνεται ευέλικτα στις εκάστοτε συνθήκες οδήγησης ανεξαρτήτως προγράμματος.

Σε κανονικές συνθήκες οδήγησης, το πρόγραμμα «Eco/Comfort» βασίζεται σε μια κατανομή 80/20 (μπροστινός άξονας/πίσω άξονας), ενώ στο πρόγραμμα «Sport», η κατανομή γίνεται 70/30. Στο πρόγραμμα Offroad, ο συμπλέκτης τετρακίνησης λειτουργεί σαν κεντρικό μπλοκέ διαφορικό, με τη βασική ισόρροπη κατανομή 50:50.

Ακόμη και η GLA 200 όμως είναι σε θέση να σε μεταφέρει παντού με ιδιαίτερη άνεση, πολυτέλεια και αυτή την ασυναγώνιστη αίσθηση ασφάλειας που προσφέρει παραδοσιακά η Mercedes-Benz. Υπάρχουν αυτοκίνητα με άμεση παράδοση στο δίκτυό μας με link στο dealer locator:

 Αναζήτηση Εξουσιοδοτημένου Διανομέα Mercedes-Benz | Mercedes-Benz

Μοντέρνα και δυναμική, η GLA είναι το απόλυτο αντικείμενο πόθου για όσους αναζητούν ένα πολύπλευρο luxury crossover. Και επειδή οι μεγάλες επιθυμίες πρέπει να εκπληρώνονται άμεσα, τώρα μπορείτε να την αποκτήσετε χωρίς καμία αναμονή.

Με άμεση παράδοση, σε περιορισμένο αριθμό, η Mercedes GLA διαθέτει όλα όσα περιμένετε από ένα κορυφαίο compact SUV και ακόμα περισσότερα. Οι αδρές γραμμές και οι αρμονικές αναλογίες της, προκαλούν τον θαυμασμό με την πρώτη ματιά.

H υψηλή αισθητική της καμπίνας, με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και ένα πλήθος από καινοτόμες ψηφιακές ευκολίες, θα κάνουν κάθε σας διαδρομή μια μοναδική εμπειρία. Και όλα αυτά συνδυασμένα με εντυπωσιακή ευελιξία και παραδειγματική πρακτικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί αυτή η Mercedes GLA κοστίζει όσο ένα supercar; (+video)
Η Mercedes-Benz GLA ξεχωρίζει!
Ποιος Ελληνας αγόρασε αυτή την υπέρ-Mercedes