Live Κίνηση
Περισσότερα
MERCEDES_2023

Mercedes-Benz GLA: Το πρότυπο των luxury SUV

Ελλάδα 18:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Benz GLA: Το πρότυπο των luxury SUV

MERCEDES_2023

Mercedes-Benz GLA: Το πρότυπο των luxury SUV

MERCEDES_2023

Η νέα Mercedes-Benz GLA είναι η επιτομή όλων όσων πρεσβεύει η εταιρία με το «αστέρι» σε μία φρέσκια αισθητική προσέγγιση, με πλήθος νέων καινοτόμων ψηφιακών τεχνολογιών και πλούσιο βασικό εξοπλισμό.

Advertisement
Advertisement

Ένα μοντέλο που άλλαξε την παρουσία της Mercedes-Benz στις μικρές κατηγορίες αλλά και έφερε τον μοναδικό αέρα πολυτέλειας και τεχνολογίας στα σύγχρονα SUV, αναβαθμίζεται και αποκτά ένα ακόμα πιο μοντέρνο σχεδιαστικό στιλ σε συνδυασμό με ένα πλήθος νέων τεχνολογιών και στοιχείων εξοπλισμού.

Η νέα GLA διαθέτει μια ακόμα πιο ισχυρή παρουσία, η οποία αναδεικνύεται από τη νέα μάσκα ψυγείου με τις κάθετες περσίδες και τα οριζόντια πτερύγια.

Το τονισμένο καπό και ο επανασχεδιασμένος μπροστινός προφυλακτήρας με προστασία κάτω από το αμάξωμα υπογραμμίζουν την εκτός δρόμου ικανότητά του.

Advertisement
Advertisement

Οι σύγχρονοι μπροστινοί προβολείς LED υψηλής απόδοσης και τα πίσω φώτα LED πέρα από την εξελιγμένη τεχνολογία που διαθέτουν και τον εξαιρετικό φωτισμό, δημιουργούν και μια χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή.

Η GLA προσφέρεται σε μια σειρά από νέες επιλογές χρωμάτων, όπως το εντυπωσιακό Spectral Blue καθώς και τέσσερα επιπλέον σχέδια ζαντών από 18 έως 20 ίντσες, επιτρέποντάς στον ιδιοκτήτη να προσαρμόσει το αυτοκίνητο στο προσωπικό του γούστο.

Advertisement

Στο σαλόνι τους επιβάτες υποδέχεται ένα κομψό εσωτερικό με ένα χαρακτηριστικό που ξεχωρίζει: την ελεύθερη διπλή οθόνη. Με στάνταρ πίνακα οργάνων 7 ιντσών και οθόνη πολυμέσων 10,25 ιντσών, η GLA προσφέρει μια εμπειρία υψηλής τεχνολογίας.

Μία εμπειρία που γίνεται ακόμα πιο καθηλωτική όταν το σύστημα MBUX εφοδιάζεται με τις δύο μεγάλες οθόνες των 10,25 ιντσών, δημιουργώντας ένα πλήρως ψηφιακό περιβάλλον με μια έντονα φουτουριστική αύρα.

Advertisement

Αυτές οι οθόνες προσφέρουν μια ολοκληρωμένη τεχνολογική εμπειρία αιχμής, τονίζοντας την ανοιχτή σχεδιαστική φιλοσοφία του οχήματος.

Το τιμόνι της τελευταίας γενιάς διαθέτει στάνταρ δερμάτινη επένδυση, με μια εναλλακτική επιλογή με απομίμηση δέρματος ARTICO. Ειδικότερα, η AMG Line προσφέρει τώρα για πρώτη φορά θερμαινόμενο τιμόνι.

Advertisement

Η έξυπνη φωνητική βοήθεια “Hey Mercedes” έχει βελτιωθεί, προσφέροντας εξατομικευμένες προτάσεις με βάση τις προτιμήσεις του οδηγού και την κατάσταση οδήγησης.

Το προαιρετικό ηχοσύστημα Burmester διαθέτει πλέον την ηχητική εμπειρία Dolby Atmos, προσφέροντας μοναδική πιστότητα στην απόδοση της μουσικής που συνοδεύει τους επιβάτες στα ταξίδια τους.

Για ψυχαγωγία εν κινήσει, το GLA προσφέρει μια επιλογή ψηφιακών παιχνιδιών, μετατρέποντας το SUV σε κονσόλα παιχνιδιών κατά τη διάρκεια της αναμονής. Κλασικά παιχνίδια όπως Sudoku, Shuffle Puck, Pairs, Match 3 και κουίζ προσφέρουν ψυχαγωγία στους επιβάτες.

Για την GLA η άνεση είναι πρωταρχικής σημασίας. Τα στάνταρ καθίσματα είναι επενδεδυμένα με τεχνητό δέρμα ARTICO και ανάγλυφο ύφασμα, δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του οχήματος.

Οι επιλογές εξατομίκευσης του εσωτερικού είναι αμέτρητες, επιτρέποντάς στον ιδιοκτήτη να επιλέξει ανάμεσα σε διάφορα χρώματα και υλικά.

Αυτό που είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι η έμφαση που δίνει η εταιρία στη βιωσιμότητα. Το ύφασμα που καλύπτει τα καθίσματα είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένα υλικά, τονίζοντας τη δέσμευση της Mercedes-Benz για φιλικό προς το περιβάλλον σχεδιασμό χωρίς συμβιβασμούς στην πολυτέλεια.

Η GLA είναι εξοπλισμένη με την τελευταία γενιά του MBUX, που προσφέρει διαισθητικό χειρισμό και νέο πιο εξελιγμένο λογισμικό.

Τρεις επιλογές οθόνης – Classic, Sporty και Distinctive – προσφέρουν ποικίλες παρουσιάσεις περιεχομένου προσαρμοσμένες στις προτιμήσεις του οδηγού, παράλληλα με τους δέκα χρωματικούς συνδυασμούς του Ambient Light.

Υπάρχει επίσης ασύρματη συνδεσιμότητα smartphone μέσω Apple CarPlay ή Android Auto Wireless. Η GLA εισάγει μια πρόσθετη θύρα USB-C και αυξημένη ισχύ φόρτισης USB, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη συνδεσιμότητα και ευκολία.

Μέσω των online υπηρεσιών της εφαρμογής Mercedes me, ο έξυπνος φωνητικός βοηθός “Hey Mercedes” αποκτά διευρυμένες δυνατότητες διαλόγου και εκμάθησης.

Μπορεί να προτείνει εξατομικευμένες λειτουργίες infotainment ή άνεσης προσαρμοσμένες στις οδηγικές καταστάσεις, με τη δυνατότητα του οδηγού να αποδεχτεί, να απορρίψει ή να διαγράψει οριστικά αυτές τις προτάσεις.

Η ασφάλεια παραμένει και στην GLA ύψιστης σημασίας όπως σε όλα τα μοντέλα της Mercedes-Benz. Η GLA έχει ενισχυθεί με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης ασφάλειας. Το πακέτο Driving Assistance προσφέρει τώρα πιο άνετο έλεγχο του συστήματος υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας μέσω του ενεργού ελέγχου τιμονιού.

Το πακέτο στάθμευσης νέας γενιάς υποστηρίζει διαμήκη στάθμευση και παρέχει θέα 360 μοιρών για στάθμευση με τη βοήθεια κάμερας. Το Trailer Manoeuvring Assist διευκολύνει τους ελιγμούς όπισθεν με υποστήριξη κάμερας, καθιστώντας το παρκάρισμα με ρυμουλκούμενο μία εύκολη υπόθεση.

Για τη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων, οι βενζινοκινητήρες της GLA έχουν αποκτήσει εξηλεκτρισμένα συστήματα, ενισχύοντας την απόδοση και την αποδοτικότητα.

Οι ήπια υβριδικοί κινητήρες διαθέτουν πρόσθετη τροφοδοσία 48V στο σύστημα για βελτιωμένη ευελιξία και άνεση.

Αυτή η πρόσθετη πηγή ενέργειας παρέχει επιπλέον ισχύ της τάξης των 10 kW, ενισχύοντας την ευελιξία κατά την επιτάχυνση και επιτρέποντας την αθόρυβη εκκίνηση του κινητήρα, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων.

Για τους οδηγούς που αναζητούν το κάτι παραπάνω, η GLA προσφέρει μια plug-in υβριδική επιλογή. Η GLA 250 e προσφέρει τώρα αυξημένες επιδόσεις και μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία, καθιστώντας την μία πολύ πιο ελκυστική και ολοκληρωμένη πρόταση.

Οι επιλογές φόρτισης περιλαμβάνουν στάνταρ 3,7 kW, με δυνατότητα προαιρετικής φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα έως 11 kW και φόρτισης με συνεχές ρεύμα έως 22 kW, με αποτέλεσμα τη μείωση των χρόνων φόρτισης.

Η απεικόνιση των υβριδικών λειτουργιών έχει αναβαθμιστεί έτσι ώστε ο οδηγός να γνωρίζει ακριβώς τις λειτουργίες του υβριδικού συστήματος.

Σε όλες τις παραπάνω επιλογές υπάρχει και ο δίλιτρος τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας, σε δύο εκδόσεις ισχύος και με σημαντικές βελτιώσεις στα μηχανικά του μέρη έτσι ώστε να αποδίδει καλύτερα και να παρουσιάζει αισθητά μικρότερη κατανάλωση και περιορισμένες εκπομπές ρύπων.

Σε κάθε περίπτωση, με τη νέα GLA η Mercedes-Benz τοποθετεί και πάλι το άνω όριο για το τι είναι τεχνολογικά εφικτό στην κατηγορία των πολυτελών SUV της μικρής-μεσαίας κατηγορίας.

Ένα επίτευγμα ποιότητας και άνεσης το οποίο χάρη και στην πιο μοντέρνα σχεδίαση και τον απίστευτα πλούσιο εξοπλισμό ασφάλειας και διασύνδεσης αποτελεί και πάλι το μέτρο σύγκρισης της ευρωπαϊκής αγοράς για την κατηγορία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes GLA: Ο ορισμός της σύγχρονης πολυτέλειας
Επίσημο: Οι νέες Mercedes GLA και GLB
Η Mercedes EQG έρχεται φουριόζα και ηλεκτρισμένη!