Live Κίνηση
Περισσότερα
MERCEDES_GLA

Mercedes GLA: Ο ορισμός της σύγχρονης πολυτέλειας

Ελλάδα 22:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes GLA: Ο ορισμός της σύγχρονης πολυτέλειας

MERCEDES_GLA

Mercedes GLA: Ο ορισμός της σύγχρονης πολυτέλειας

MERCEDES_GLA

Γεμάτη μοντέρνα στοιχεία και ξεκάθαρο δυναμισμό, η Mercedes GLA είναι η απόλυτη πρόταση για ένα luxury crossover. Και μάλιστα με άμεση παράδοση ώστε το όνειρο να εκπληρώνεται άμεσα.

Advertisement
Advertisement

Σε μία εποχή που η αγορά ενός νέου αυτοκινήτου είναι μία υπόθεση που απαιτεί αντοχές και μεγάλη υπομονή για το μακρύ διάστημα που μεσολαβεί από την αγορά έως την παράδοση, η Mercedes έρχεται να προσφέρει στη χώρα μας την απόλυτη λύση για ένα πολυτελές SUV, με πολυτάλαντο χαρακτήρα και την τεχνολογική υπεροχή που πάντα χαρακτηρίζει τα προϊόντα της γερμανικής εταιρίας.

Η ελληνική αντιπροσωπεία προσφέρει στον καταναλωτή της χώρας μας έναν ικανό αριθμό αυτοκινήτων της GLA με άμεση παράδοση, έτσι ώστε το όνειρο της απόκτησης του νέου οχήματός να γίνει το συντομότερο δυνατό και με το λιγότερο άγχος από την πλευρά του καταναλωτή.

Η GLA παραμένει η κορυφαία επιλογή στην κατηγορία των compact SUV διαθέτοντας ένα αρμονικό σχήμα γεμάτο ένταση και δυναμισμό, και μία πληθώρα εκδόσεων και κινητήρων έτσι ώστε να μπορεί να ικανοποιήσει ένα πλήθος αναγκών, πολλές φορές αντικρουόμενων, που έχει ένας σύγχρονος αγοραστής αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Εκεί πάντως που ξεχωρίζει η GLA και κερδίζει αμέσως τον υποψήφιο πελάτη είναι όταν αντικρίσει το σαλόνι και την γενικευμένη αίσθηση υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας που κυριαρχεί στον χώρο. Η υψηλή αισθητική της καμπίνας συνδυάζεται με ένα πλήθος από ψηφιακές παροχές, έτοιμες να μετατρέψουν κάθε διαδρομή σε μία εμπειρία ζωής.

Το περιβάλλον του σαλονιού παρέχει μία ζεστή αίσθηση άνεσης και ευχάριστης ατμόσφαιρας, ενώ τα πολυτελή στοιχεία στον εξοπλισμό εξασφαλίζουν ότι ο επιβάτης θα αισθάνεται ξεχωριστός και έχοντας στην διάθεσή του έναν χώρο πρακτικό και ευρύχωρο για τον ίδιο και τους συνεπιβάτες του.

Advertisement

Τις εντυπώσεις κερδίζει αμέσως ο πίνακας οργάνων, με δύο οθόνες οι οποίες βρίσκονται πίσω από μία ενιαία γυάλινη επιφάνεια. Η διαμόρφωση αυτής του ενιαίου ψηφιακού περιβάλλοντος διατίθεται σε τρεις παραλλαγές:δύο οθόνες 7 ιντσών, μία οθόνη 7 και μία 10,25 ιντσών και στην έκδοση ευρείας οθόνης με δύο οθόνες 10,25 ιντσών.

Την σπορ πλευρά του σχεδιασμού του σαλονιού της GLA τονίζουν οι πέντε στρογγυλοί αεραγωγοί, οι οποίοι διαθέτουν εμφάνιση που θυμίζει έντονα εκείνη μιας τουρμπίνας, με πολύ φινετσάτα πτερύγια καθοδήγησης του αέρα μέσα στην καμπίνα.

Advertisement

Το υποβραχιόνιο στις πόρτες ενσωματώνεται αρμονικά στο κεντρικό πλαίσιο των θυρών. Η χειρολαβή στήριξης είναι κυλινδρική και οριζόντια τοποθετημένη σαν κουπαστή.

Το σύστημα πολυμέσων MBUX (Mercedes-Benz User Experience) είναι ότι πιο εξελιγμένο υπάρχει σε αυτή την κατηγορία, και προσφέρει μεταξύ άλλων και ένα πολύ προχωρημένο σύστημα φωνητικών εντολών, που ενεργοποιείται με την φράση “Hey Mercedes”.

Advertisement

To MBUX χρησιμοποιεί έναν πανίσχυρο επεξεργαστή, οθόνη υψηλής ανάλυσης με εξαιρετικής αισθητικής γραφικά, και ένα καλά μελετημένο σύστημα από μενού τα οποία επιτρέπουν στον οδηγό να περιηγείται εύκολα στα διάφορα συστήματα ελέγχου του αυτοκινήτου αλλά και της διασκέδασης και επικοινωνίας.

Το σύστημα MBUX μπορεί να έχει διαφορετικές μορφές εξατομικευμένες ανάλογα με τις επιθυμίες του οδηγού, ενώ διατίθεται και έγχρωμη οθόνη Head-up display, με στοιχεία επαυξημένης πραγματικότητας που διευκολύνει ακόμα περισσότερο τον οδηγό και κάνει ασφαλέστερες τις μετακινήσεις του.

Στην GLA ο χειρισμός κάθε λειτουργίας MBUX γίνεται εντελώς διαισθητικά. Η επιλογή εξαρτάται από τις προτιμήσεις του οδηγού, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιήσει το touchpad στην κεντρική κονσόλα, τα πλήκτρα ελέγχου στο τιμόνι ή την οθόνη αφής πολυμέσων. Η επιλογή είναι στα χέρια του οδηγού, έτσι ώστε να μπορεί να έχει πλήρη έλεγχο του συστήματος, χωρίς όμως να αποσπάται η προσοχή του από τον δρόμο.

Για την ψηφιακή διασύνδεση υπάρχουν διαθέσιμα τα Apple CarPlay και Android Auto, μέσω των οποίων μπορεί ο οδηγός να έχει πρόσβαση σε εφαρμογές των κινητού του τηλεφώνου. Για τη φόρτιση του smartphone διατίθεται επίσης και θέση για ασύρματη φόρτιση της μπαταρίας.

Μέσα στις σημαντικές παροχές του αυτοκινήτου είναι και η δικτύωση του αυτοκινήτου μέσω του Mercedes me connect. Με εγγραφή στην συγκεκριμένη υπηρεσία και μέσω της εφαρμογής Mercedes me, μπορεί ο οδηγός να παρακολουθεί την κατάσταση του αυτοκινήτου εξ αποστάσεως, μπορεί να το κλειδώνει ή να το ξεκλειδώνει, να ενεργοποιεί τον κλιματισμό και να απολαμβάνει πολλές ακόμα λειτουργίες που κάνουν την καθημερινότητά του ακόμα πιο εύκολη.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους χώρους που παρέχει στους επιβάτες, αν και compact σε διαστάσεις, η GLA είναι ιδιαίτερα ευρύχωρη, τόσο για τους επιβάτες όσο και τις αποσκευές τους.

Χάρη στο τεράστιο μεταξόνιο των 2,729 μέτρων, οι πίσω επιβάτες έχουν στην διάθεσή τους κορυφαίους χώρους εμπρός από τα πόδια και πάνω από το κεφάλι τους, ενώ μπορεί άνετα και χωρέσουν έως και τρεις επιβάτες στις πίσω θέσεις.

Ο οδηγός κάθεται ψηλά, σε μία εξαιρετική θέση οδήγησης, που του επιτρέπει πλήρη κατόπτευση περιμετρικά του αυτοκινήτου, λόγω και των μεγάλων γυάλινων επιφανειών χωρίς “νεκρές” γωνίες.

Η πλάτη των πίσω καθισμάτων διαιρείται και αναδιπλώνεται σε αναλογία 40:20:40. Τα πίσω καθίσματα μπορούν προαιρετικά να μετακινούνται εμπρός-πίσω κατά 14 εκατοστά και οι πλάτες τους να ρυθμίζονται σε πιο όρθια θέση, δημιουργώντας περισσότερο χώρο για ογκώδη αντικείμενα στο χώρο αποσκευών.

Το δάπεδο του χώρου φόρτωσης είναι έτσι μελετημένο ώστε να αυξάνει ακόμα περισσότερο την πρακτικότητα της GLA. Για παράδειγμα, όταν χρειαστεί να φορτωθούν ογκώδη αντικείμενα, το δάπεδο μπορεί να ρυθμιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να τοποθετηθεί σε χαμηλότερη θέση και να δημιουργηθεί μεγαλύτερος χώρος για τις αποσκευές.

Σε κάθε περίπτωση η GLA είναι μία ακόμα χαρισματική Mercedes καθώς καταφέρνει να συνδυάζει ιδανικά τα luxury στοιχεία της μάρκας, με ένα compact αμάξωμα που ξεχειλίζει από ποιότητα και κορυφαίες τεχνολογίες. Ένα πολυτάλαντο luxury crossover με μοναδικά χαρακτηριστικά το οποίο μάλιστα μπορείτε να αποκτήσετε άμεσα και χωρίς αναμονή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα Mercedes-Benz GLA με προηγμένη τεχνολογία
Νέα Mercedes-Benz GLA: Οι 3 λόγοι για να την ερωτευτείς!
Τα προηγμένα συστήματα της νέας Mercedes GLA που σε προστατεύουν