Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes EQ

Mercedes-Benz Plug in hybrid: H υβριδική υπεροχή των Γερμανών 

Ελλάδα 16:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes-Benz Plug in hybrid: H υβριδική υπεροχή των Γερμανών

Mercedes EQ

Mercedes-Benz Plug in hybrid: H υβριδική υπεροχή των Γερμανών

Mercedes EQ

Το δυνατό σημείο της νέας υβριδικής τεχνολογίας των Γερμανών είναι η προσαρμοστικότητα και η ευελιξία που προσφέρει, χωρίς την άμεση εμπλοκή του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

 

Συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, τη σχεδόν αθόρυβη ηλεκτρική λειτουργία χωρίς εκπομπές ρύπων και όλα αυτά με την ανεξαρτησία και τη διαρκώς διαθέσιμη ισχύ του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η έξυπνη διαχείριση του συστήματος κίνησης επιλέγει αυτόνομα τον ιδανικό συνδυασμό κινητήρα εσωτερικής καύσης-ηλεκτροκινητήρα για την αποδοτικότερη αξιοποίηση της ενέργειας, της ισχύος και της αυτονομίας σε όλες τις συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Στην compact κατηγορία, η Mercedes-Benz προσφέρει ήδη από μία έκδοση plug-in hybrid στα μοντέλα της A-Class, A-Class Saloon, B-Class, CLACLA Shooting Brake and GLA. Λειτουργώντας μαζί, ο τετρακύλινδρος 1.33 λίτρων βενζινοκινητήρας και ο 75 kW ηλεκτροκινητήρας προσφέρουν συνδυαστική απόδοση 160 kW (218 hp) και συνολική μέγιστη ροπή 450 Νm. Το κύριο χαρακτηριστικό του ηλεκτροκινητήρα, δηλ. η μέγιστη ροπή από στάση, κάνει τα compact plug-in hybrid μοντέλα να ανταποκρίνονται άμεσα, όπως απεικονίζεται και στις επιδόσεις τους.

Δείτε εδώ περισσότερα στοιχεία για τα μοντέλα της Mercedes-Benz

Για παράδειγμα, η A 250e (μεικτή κατανάλωση καυσίμου 1,3-1,0 l / 100 km, εκπομπές CO2 συνδ. 30–22 g / km) ολοκληρώνει το κλασικό σπριντ 0 – 100 km / h σε μόλις 6,6 δευτερόλεπτα. Ακόμη και με τη αποκλειστική χρήση του ηλεκτροκινητήρα, μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα έως 140 km/h – περισσότερο από αρκετό για να σημειώσει καλές επιδόσεις στον αυτοκινητόδρομο εντός των ορίων ταχύτητας των περισσότερων χωρών χωρίς τη χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement

Ανάκτηση ενέργειας
Με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας, η ενέργεια από το φρενάρισμα του οχήματος χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που φορτίζει τον ηλεκτροκινητήρα. Η ανάκτηση ενέργειας γίνεται από ένα σύστημα ραντάρ που αναγνωρίζει ένα πιο αργά κινούμενο, προπορευόμενο όχημα. Επιπλέον, το σύστημα ECO Assist παρακολουθεί εάν υπάρχει συγκεκριμένο όριο ταχύτητας ή κλίση στο οδόστρωμα και προτείνει στον οδηγό να βγάλει το πόδι του από το πεντάλ γκαζιού. Ανάλογα με την κατάσταση, το όχημα ανακτά ενέργεια ή ρολάρει.

Σύστημα καθορισμού στρατηγικής του τρόπου οδήγησης ανάλογα με τη διαδρομή: με τη βοήθεια του συστήματος πλοήγησης και εκτεταμένα δεδομένα όσον αφορά στην αναμενόμενη διαδρομή. Προσδιορίζεται μια ποικιλία από πληροφορίες που αποτελούν τη βάση για μια δυναμική στρατηγική λειτουργίας. Αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνουν την εξωτερική θερμοκρασία, τα δεδομένα σχετικά με επικείμενες ανηφόρες ή κατηφόρες, τη θέση του πεντάλ γκαζιού ή την οδηγική κατάσταση. Οι πληροφορίες αυτές λαμβάνονται κυρίως από τους αισθητήρες ραντάρ, τις κάμερες, το σύστημα πλοήγησης και ακόμη και τα μηνύματα με τις πληροφορίες κυκλοφορίας.

Advertisement

Στην οθόνη πολυμέσων εμφανίζονται επιπλέον πληροφορίες όπως η οθόνη ροής ενέργειας ή η φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης. Για τη χρήση της λειτουργίας ανάκτησης ενέργειας θα πρέπει να έχουν επιλεχθεί τα στιλ οδήγησης Eco, Comfort ή Battery Level. Με το στιλ Electric, μπορεί να επιλεχθεί ξεχωριστά η ένταση της ανάκτησης ενέργειας, μέσω των χειριστηρίων αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι.

Δείτε εδώ περισσότερα στοιχεία για τα μοντέλα της Mercedes-Benz