Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes EQ

EQ Power: Το κορυφαίο Plug in hybrid σύστημα στην premium κατηγορία

Ελλάδα 8:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

EQ Power: Το κορυφαίο Plug in hybrid σύστημα στην premium κατηγορία

Mercedes EQ

EQ Power: Το κορυφαίο Plug in hybrid σύστημα στην premium κατηγορία

Mercedes EQ

Tα μοντέλα με EQ Power models, από τη C-Class έως την S-Class και από τη GLC έως τη GLE, διανύουν ήδη την τρίτη γενιά των υβριδικών μοντέλων.

Advertisement
Advertisement


Με μέγιστη ισχύ 122 ίππων και off-the-line ροπή 440 Nm προσφέρουν εκλεπτυσμένη απόδοση σε όλους τους τρόπους οδήγησης, συμπεριλαμβανομένης της αμιγούς ηλεκτροκίνησης, και τελικές ταχύτητες 130 km / h.

Στην περίπτωση της GLE 350 de 4MATIC (μεικτή κατανάλωση καυσίμου 1,3–1,1 l / 100 km, εκπομπές CO 2 34-29 g / km, μεικτή κατανάλωση ενέργειας 28,7–25,4 kWh / 100 km) η μέγιστη απόδοση είναι 136 άλογα με τελική ταχύτητα έως 160 km / h. Στη νέα γκάμα μοντέλων της E-Class, η Mercedes-Benz προσφέρει επτά διαφορετικά plug-in hybrid μοντέλα (λιμουζίνες και στέισον-βάγκον), με κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου και κίνηση στους πίσω ή και στους 4 τροχούς.

Advertisement
Advertisement

H ηλεκτρική αυτονομία των C-, E- και S-Class είναι περίπου 50 χιλιόμετρα, ενώ η GLE προσφέρει περισσότερα από 100 χιλιόμετρα. Ιδιαίτερα σημαντική για την αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας είναι η αυξημένη ονομαστική χωρητικότητα 13,5 kWh. Η μπαταρία της GLE μπορεί να αποθηκεύσει έως και 31,2 kWh. Σε ένα wallbox με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC), μια άδεια μπαταρία μπορεί να φορτιστεί πλήρως στο σπίτι σε περίπου 1,5 ώρα (GLE: 3 ώρες 15 λεπτά).

Η έξυπνη στρατηγική λειτουργίας βοηθά τον οδηγό

Για να διασφαλιστεί ότι ο χρόνος μεταξύ των φορτίσεων είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερος και ο χρόνος φόρτισης όσο το δυνατόν συντομότερος, στα μοντέλα EQ Power το ηλεκτρονικό σύστημα του οχήματος βοηθά τον οδηγό να οδηγεί αποτελεσματικά με μια έξυπνη στρατηγική λειτουργίας που καθορίζεται βάσει της διαδρομής. Αναγνωρίζει και προτείνει τις ενότητες της διαδρομής που ταιριάζουν καλύτερα με την ηλεκτροκίνηση ενώ παράλληλα λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως δεδομένα πλοήγησης, τοπογραφία, περιορισμούς ταχύτητας και συνθήκες κυκλοφορίας για ολόκληρη την προγραμματισμένη διαδρομή. Το σύστημα ECO Assist υποστηρίζει τον οδηγό συμβουλεύοντάς τον όσον αφορά στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμου. Οι οδηγοί που ακολουθούν με συνέπεια τις συμβουλές του μπορούν να μειώσουν την κατανάλωσή τους έως και 5% σε σχέση με ένα κανονικό προφίλ οδήγησης που δεν περιλαμβάνει τις προτάσεις του συστήματος.

Advertisement

Δείτε εδώ περισσότερα εδώ για την plug in υβριδική γκάμα της Mercedes 

Advertisement