Live Κίνηση
Περισσότερα
MERCEDES-EQ-2022

Η βελούδινη λειτουργία της Mercedes EQC

Ελλάδα 18:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η βελούδινη λειτουργία της Mercedes EQC

MERCEDES-EQ-2022

Η βελούδινη λειτουργία της Mercedes EQC

MERCEDES-EQ-2022

Την κίνηση της σύγχρονης Mercedes EQC εξασφαλίζουν δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας για κάθε άξονα) συνολικής ισχύος 408 PS και ροπή 78,0 kgm παρακαλώ, εννοείται από το μηδέν.

Advertisement
Advertisement

Η τελευταία μάλιστα καταλήγει σε όλους τους τροχούς επιτυγχάνοντας επιδόσεις οι οποίες αναλογούν επάξια σε ένα προικισμένο hypercar της σημερινής εποχής.

Το avant guard γερμανικό SUV εφοδιάζεται με συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου ισχύος 80 kWh και η επίσημη αυτονομία προσεγγίζει τα 360 km στον αυστηρό (και πιο ρεαλιστικό) κύκλο δοκιμών WLTP.

Καθοριστικό ρόλο στο πόσο μακριά θα φτάσει η EQC βέβαια παίζει και το πρόγραμμα λειτουργίας που θα επιλέξει ο οδηγός, ανάμεσα δηλαδή στα έξυπνα προγράμματα Eco/Comfort/Max Range/Sport/Individual.

Advertisement
Advertisement

Η αβίαστη ώθηση της επιτάχυνσης απνευστί στο βύθισμα του δεξιού ποδιού στη Mercedes EQC, θυμίζει έντονα αόρατο χέρι που κολλά το σώμα σου με βία στο κάθισμα (ειδικά στο πρόγραμμα Sport).

Πρόκειται για το ηλεκτρικό που σε παρασύρει να το οδηγείς μεταξύ άλλων και ανάρμοστα. Τουλάχιστον στην ευθεία. Η EQC πάντως δεν αργεί να σου υπενθυμίσει πως βασικό μέλημά της είναι να μεταφέρει εσένα και την παρέα σου με απαράμιλλη άνεση υψηλού επιπέδου, κυρίως αθόρυβα απομονωμένο από εξωγενείς παράγοντες, έτσι όπως μόνο η μητρική εταιρία κατέχει την τέχνη να προσφέρει καλύτερα από τον καθένα.

Advertisement

Η EQC δύναται να οδηγηθεί εύκολα ακόμη και με ένα πεντάλ ενεργοποιώντας την ταχύτερη ανάκτηση ενέργειας που επιβραδύνει άμεσα το αυτοκίνητο από το αριστερό paddle πίσω από το τιμόνι.

Advertisement

Το μεγαλοπρεπές SUV διατηρεί υψηλή μέση ωριαία ταχύτητα στον ανοιχτό δρόμο, από την άλλη, αν επιθυμείς να αυξήσεις τα εναπομείναντα χιλιόμετρα της στιγμιαίας αυτονομίας μπορείς να το επιτύχεις αξιοποιώντας την ανάκτηση ενέργειας στις κατωφέρειες.

Υπό κανονικές συνθήκες, ο εμπρός κινητήρας ενεργοποιείται σε χαμηλά φορτία, αντίστοιχα ο πίσω εμπλέκεται όταν επιδιώξεις αμεσότερη επιτάχυνση. Η κατανομή της ροπής διαμορφώνεται ανάλογα με την πρόσφυση των τροχών.

Με εκπληκτική αυτονομία, εκτενείς υποδομές φόρτισης και κορυφαία επίπεδα ασφάλειας, η νέα Mercedes EQC προσφέρει ξεκάθαρα μια συναρπαστική νέα αίσθηση της ηλεκτρικής οδήγησης που μόνο αυτή είναι σε θέση να χαρίσει στον οδηγό  και τους επιβάτες της.

Advertisement

Με την EQC δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αυτονομία. Χάρη στη μεγάλη μπαταρία υψηλής τάσης, με ωφέλιμο ενεργειακό περιεχόμενο 80 kWh (NEDC), προσφέρει μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία η οποία αρκεί για πολλές καθημερινές διαδρομές και καλύπτει τη μετάβαση στην εργασία και την επιστροφή από αυτήν για πολλά άτομα.

Ακόμα και εάν κριθεί απαραίτητη η φόρτιση, η EQC είναι εξοπλισμένη με πολλές τεχνολογίες που προσφέρουν ξεγνοιασιά όσον αφορά στον προγραμματισμό των στάσεων φόρτισης. Μια χρήσιμη λειτουργία είναι, για παράδειγμα, η ενεργή επιτήρηση αυτονομίας και η πλοήγηση με Electric Intelligence.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέες επιλογές για την ηλεκτρική Mercedes EQC
Δοκιμή: Mercedes EQC 400 4Matic
Η EQC στα χέρια ενός οδηγού αγώνων (video)