Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes-Benz EQ

Mercedes-Benz EQA: Η εξέλιξη του design

Ελλάδα 8:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Benz EQA: Η εξέλιξη του design

Mercedes-Benz EQ

Mercedes-Benz EQA: Η εξέλιξη του design

Mercedes-Benz EQ

Κομψή και, ταυτόχρονα, σπορ. Cool αλλά και δυναμική. Η νέα EQA συνδυάζει ιδανικά τα αντίθετα και φέρνει το “ηλεκτρικό” design της Mercedes-Benz στη νέα εποχή.

Advertisement
Advertisement

Kάθε σημαντική αλλαγή στην ιστορία της αυτοκίνησης απαιτεί και δραστικές αλλαγές στην σχεδιαστική προσέγγιση. Και η Mercedes-Benz με τη νέα EQA δείχνει αμέσως τις προθέσεις της δημιουργώντας ένα design που συνδυάζει το παρελθόν με το μέλλον, σε ένα συνολικό αποτέλεσμα ιδιαίτερα αρμονικό και μοντέρνο που δεν περνά πουθενά απαρατήρητο και κερδίζει παντού τα βλέμματα.

Η κεντρική ιδέα στην περίπτωση της νέας EQA είναι να βασιστεί πάνω στην ήδη εξαιρετική βάση της νέας GLA, και μέσα από αυτήν να εκφραστεί το “ηλεκτρικό” προφίλ της εταιρίας. Η Mercedes-Benz το ονομάζει “Progressive Luxury” και όντως συνιστά μία εξέλιξη της πολυτέλειας και του ξεχωριστού στιλ που πάντα χαρακτήριζε τα αυτοκίνητά της. Compact σε διαστάσεις, αλλά με πολύ δυναμικές γραμμές και αρκετές ιδιαίτερες λεπτομέρειες που τονίζουν ακόμα περισσότερο το “ηλεκτρικό” της υπόβαθρο, η νέα ΕQA είναι αυτή την στιγμή το πιο ξεχωριστό premium SUV της αγοράς. Και πάνω από όλα μία γνήσια Mercedes-Benz σε πρακτικότητα αλλά και ποιότητα κατασκευής.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται

Advertisement
Advertisement

Το βασικό αναγνωριστικό στοιχείο της νέας ΕQA είναι η χαρακτηριστική μάσκα όλων των μοντέλων της σειράς EQ με το μαύρο γυαλιστερό πάνελ και το σήμα της εταιρίας στο κέντρο. Στην έκδοση AMG αποκτά μία πιο σπορτίφ διάσταση, καθώς το πάνελ αυτό διατρέχουν δύο μεταλλικές λωρίδες έτσι ώστε να θυμίζει “γρίλια”, προσδίδοντας έναν πιο δυναμικό χαρακτήρα στην όλη σχεδίαση.

Το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα της νέας EQA είναι η φωτεινή μπάρα που διατρέχει το εμπρός μέρος από την μία άκρη έως την άλλη, ενώνοντας τα φωτιστικά σώματα, και προσδίδοντας μία ξεκάθαρη αναγνωριστική “υπογραφή” στο αυτοκίνητο, είτε είναι μέρα είτε είναι νύχτα. Μία πολύ χαρακτηριστική λεπτομέρεια επίσης είναι το μπλε φινίρισμα μέσα στα φωτιστικά σώματα, το οποίο θα αποτελεί και αυτό ένα βασικό γνώρισμα όλων των ηλεκτρικών μοντέλων της σειράς EQ.

Advertisement

Στο πίσω μέρος τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα με το χαρακτηριστικό σχήμα ενώνονται και αυτά με μία κόκκινη φωτιζόμενη μπάρα, η οποία αφ’ ενός δίνει τον σχεδιαστικό χαρακτήρα του μοντέλου, αφ’ ετέρου προσδίδει δυναμισμό και την αίσθηση του μεγαλύτερου πλάτους. Οι τροχοί είναι ειδικά σχεδιασμένοι για τη νέα EQA έχοντας ως γνώμονα πέρα από την αισθητική και τη μεγαλύτερη δυνατή οικονομία. Φθάνουν μέχρι τις 20 ίντσες σε διάμετρο, ενώ ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι έχουν δίχρωμη σχεδίαση, είτε σε απόχρωση του μπλε είτε σε απόχρωση του ροζ χρυσού.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται

eqa-2020-c1000x600

Όντας ο ηλεκτρικός “αδελφός” της GLA, η EQA διαθέτει τις ίδιες δυναμικές αναλογίες, με τους μικρούς πρόβολους εμπρός και πίσω να προσδίδουν χαρακτήρα και έντονο δυναμισμό. Το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου “σβήνει” πολύ ομαλά πίσω από την πρώτη κολόνα, δημιουργώντας ένα πολύ ήρεμο όσο και χαρακτηριστικά Mercedes σχήμα. Οι ενισχυμένοι θόλοι των φτερών αλλά και η υψηλή γραμμή του αμαξώματος φέρνουν μία πιο σπορτίφ αίσθηση με νύξεις από κουπέ σχεδίαση. Τα τονισμένα “νεύρα” στο πλάι της νέας EQA προσθέτουν μία έξτρα κομψότητα και προσδίδουν ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι μεταξύ φωτός και σκιάς, μεταβάλλοντας διαρκώς τις αναλογίες της.

Advertisement

Οι πόρτες είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να καλύπτουν τα πλευρικά τμήματα του πλαισίου, διευκολύνοντας έτσι την πρόσβασή τους στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και κρατώντας τους καθαρούς από τυχόν βρωμιές, ενώ παράλληλα βελτιώνει και την προστασία σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Τα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, και οι ειδικές “ποδιές” στο εμπρός και το πίσω μέρος, τονίζουν ακόμα περισσότερο το δυναμικό και offroad χαρακτήρα του.

Η σχεδίαση των πίσω φώτων έχει επιτρέψει να δημιουργηθεί ένα πολύ μεγάλο άνοιγμα για τον χώρο φόρτωσης, βελτιώνοντας έτσι την πρακτικότητα της νέας EQA. Η πινακίδα έχει επίσης μεταφερθεί στον προφυλακτήρα σε τυπικό στυλ Mercedes-EQ. Υπάρχουν επίσης ενσωματωμένες ράγες οροφής από γυαλισμένο αλουμίνιο, ενώ η κάμερα οπισθοπορείας, που είναι στον στάνταρ εξοπλισμό, βρίσκεται ενσωματωμένη στο αυτόματα περιστρεφόμενο αστέρι της Mercedes-Benz στην πίσω πόρτα.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-Benz EQA: Το κορυφαίο σύστημα πολυμέσων
Mercedes-Benz EQA: Η πολυτέλεια στην εποχή της ηλεκτροκίνησης
Mercedes-Benz EQA: Εξελιγμένη μπαταρία και διευκολύνσεις στη φόρτιση