Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes-Benz EQ

Mercedes-Benz EQA: Εξελιγμένη μπαταρία και διευκολύνσεις στη φόρτιση

Ελλάδα 7:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes-Benz EQA: Εξελιγμένη μπαταρία και διευκολύνσεις στη φόρτιση

Mercedes-Benz EQ

Mercedes-Benz EQA: Εξελιγμένη μπαταρία και διευκολύνσεις στη φόρτιση

Mercedes-Benz EQ

H μπαταρία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι η “καρδιά” της σωστής λειτουργίας του. Και η Mercedes-Benz στην EQA διαθέτει ότι πιο εξελιγμένο υπάρχει σήμερα στην τεχνολογία των μπαταριών μαζί με μία σειρά εγγυήσεων καλής λειτουργίας και ελκυστικών παροχών για την φόρτιση.

Advertisement
Advertisement

Η μπαταρία και η φόρτισή της είναι ίσως ο πιο σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της επικράτησης της ηλεκτροκίνησης μέσα στα επόμενα χρόνια. Κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά στην Mercedes-Benz και γι’ αυτό εφοδιάζουν την EQA με ό,τι πιο σύγχρονο διαθέτει σήμερα η τεχνολογία των μπαταριών.

Ενώ παράλληλα προσφέρουν και ένα πακέτο διευκολύνσεων και παροχών στον πελάτη, έτσι ώστε να είναι η πιο εύκολη και οικονομικά συμφέρουσα η μετάβαση στη νέα εποχή. Και να μειωθεί στο ελάχιστο το άγχος της αυτονομίας έως ότου τα δίκτυα φόρτισης φθάσουν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο κάλυψης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Advertisement
Advertisement

Η μπαταρία της EQA είναι μία πολύ σύγχρονη διάταξη, αποτελούμενη από δύο επίπεδα και 5 ξεχωριστά στοιχεία. Τοποθετείται σε ειδικό, καλά προστατευμένο χώρο κάτω από τους επιβάτες, και είναι ιδιαίτερα compact σε διαστάσεις και με μεγάλη ενεργειακή πυκνότητα. Διαθέτει επίσης μία σειρά από συστήματα ελέγχου της κατάστασής της έτσι ώστε να εξασφαλίζει την καλή της λειτουργία αλλά και την ασφάλεια των επιβατών.

Τα συστήματα μπαταριών της EQA παρέχονται από την Accumotive, μία θυγατρική εταιρεία της Mercedes-Benz με έδρα το Kamenz.

Advertisement

Η φόρτιση της μπαταρίας, καθαρής ενεργειακής χωρητικότητας 66,5 kWh, επιτυγχάνεται είτε με εναλλασσόμενο (AC) είτε με συνεχές ρεύμα (DC). Χάρη στον ισχυρό εσωτερικό φορτιστή των 11 kW και τη δυνατότητα φόρτισης έως και 100 kW σε ρεύμα DC, η φόρτισή της είναι πολύ γρήγορη. Απαιτούνται μόλις 30 λεπτά για να πάει από το 10 έως το 80% της χωρητικότητας σε ταχυφορτιστή DC ή 5 ώρες και 45 λεπτά για πλήρη φόρτιση σε οικιακό wallbox των 11 kW. Όπως και σε όλες τις άλλες ηλεκτρικές EQ η Mercedes-Benz παρέχει εγγύηση καλής λειτουργίας της μπαταρίας για 8 έτη ή 160.000 χιλιόμετρα.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Advertisement

Η Mercedes-Benz Ελλάς αναπτύσσει διαρκώς υπηρεσίες και προϊόντα για την υποστήριξη των πελατών που επιλέγουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Mercedes-ΕQ, smart-EQ ή ένα plug-in hybrid μοντέλο της Mercedes-Benz. Μέσω της στρατηγικής συνεργασίας με την Elpedison και του προνομιακού προγράμματος DriveGreenWelcome με πολλαπλά οφέλη για τους πελάτες, η Mercedes-Benz Ελλάς προσφέρει σημαντική επιδότηση για την αγορά ενός «έξυπνου» (intelligent) φορτιστή.

Παράλληλα, καλύπτει τις ανάγκες φόρτισης της EQA στο σπίτι για έναν ολόκληρο χρόνο, επιδοτώντας την ηλεκτρική ενέργεια (εφόσον οι πελάτες διαθέτουν οικιακό μετρητή ρεύματος & έχουν συνάψει σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με την Elpedison).

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

Οι πελάτες που θα επιλέξουν την EQA, θα έχουν στη διάθεσή τους μία δωροεπιταγή αξίας 150€ για φόρτιση μέσω της υπηρεσίας Mercedes me Charge. Με το Mercedes me Charge, έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης του κόσμου σήμερα, το οποίο περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή περισσότερα από 175.000 σημεία φόρτισης AC και DC στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα είναι διαθέσιμα 71 σημεία φόρτισης, 3 εκ των οποίων είναι ταχυφορτιστές (DC) και με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς. Με την εγγραφή τους στο MercedesmeCharge, οι πελάτες επωφελούνται από μία ενιαία & σταθερή τιμολόγηση.

Μέσω της εφαρμογής Mercedes me αλλά και του έξυπνου συστήματος Navigation με Electric Intelligence ο οδηγός έχει την δυνατότητα να επιλέγει τα σημεία φόρτισης βάζοντας διάφορα κριτήρια, ενώ μπορεί να συμμετέχει μαζί με χιλιάδες άλλους χρήστης στην αξιολόγηση του εκάστοτε σταθμού φόρτισης μαζί με σχόλια και φωτογραφίες, έτσι ώστε ο κάθε ένας χρήστης να έχει μία πιο πλήρη εικόνα για την κατάσταση του φορτιστή στον οποίον σκοπεύει να σταματήσει για ανεφοδιασμό.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο προσφέρονται εδώ

eqa-2020-h1000x600

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-Benz EQA: Κορυφαία απόδοση και αυτονομία
Mercedes-Benz EQA: Με εντυπωσιακό ψηφιακό κόσμο
Τα ξεχωριστά πακέτα εξοπλισμού της Mercedes-Benz EQA