Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes-Benz EQ

Mercedes-Benz EQA: Η πολυτέλεια στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

Ελλάδα 3:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Benz EQA: Η πολυτέλεια στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

Mercedes-Benz EQ

Mercedes-Benz EQA: Η πολυτέλεια στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

Mercedes-Benz EQ

Η μετάβαση στην ηλεκτρική εποχή συνδυάζεται στην EQA με ένα κορυφαίο σύνολο ηλεκτρονικών συστημάτων αλλά και την αδιαπραγμάτευτη εμμονή της Mercedes-Benz με την ποιότητα και την πολυτέλεια.

Advertisement
Advertisement

Σε κάθε εποχή, η Mercedes-Benz είναι η εταιρία που ορίζει το τεχνολογικώς εφικτό, εφαρμόζοντας πρώτη και σε ευρεία κλίμακα κάθε νέο σύστημα, το οποίο αργότερα θα γίνει κοινός τόπος και στους υπόλοιπους κατασκευαστές. Σε αυτό το μήκος κύματος κινείται και η EQA, για την οποία η Mercedes-Benz έχει φροντίσει να την εξοπλίσει με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή την στιγμή σε τεχνολογίες ασφάλειας, άνεσης και διασύνδεσης. Και παράλληλα να την κατασκευάσει με την γνωστή της τελειοθηρία, χρησιμοποιώντας τα απολύτως κορυφαία σε ποιότητα υλικά και δημιουργώντας ένα περιβάλλον καθηλωτικής πολυτέλειας, που όμοιό του δεν υπάρχει στην κατηγορία της.

Το ηλεκτρονικό “οπλοστάσιο” της νέας EQA είναι από τα πιο εξελιγμένα και πιο σύνθετα που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην κατηγορία των compact premium SUV. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το σύστημα infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) που προσφέρει διαισθητικό χειρισμό και δεκάδες δυνατότητες παραμετροποίησης και ελέγχου των συστημάτων του αυτοκινήτου. Το MBUX μπορεί να διαμορφώνεται εξατομικευμένα με τη βοήθεια διάφορων επιλογών, οι οποίες προσαρμόζονται στις απαιτήσεις και τις συνήθειες του οδηγού. Διατίθεται σε δύο εκδοχές, μία με δύο οθόνες των 7,0 ιντσών και μία πιο πλούσια στις πιο ακριβές εκδόσεις με διπλή οθόνη των 10,25 ιντσών.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement
Advertisement

Κύρια πλεονεκτήματα του συστήματος: ο πανίσχυρος υπολογιστής, οι φωτεινές οθόνες υψηλής ανάλυσης και τα άψογα γραφικά, η προσαρμόσιμη προβολή με βάση τις ανάγκες του οδηγού, το έγχρωμο Head-up Display, η πλοήγηση με Electric Intelligence, το λογισμικό που μαθαίνει και το σύστημα φωνητικών εντολών που ενεργοποιείται με τη φράση «HeyMercedes», το οποίο έχει αποκτήσει επαυξημένες δυνατότητες επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με τον οδηγό.

Το εικονίδιο Mercedes-EQ στην οθόνη μέσων μπορεί να χρησιμοποιείται για την εμφάνιση των μενού που αφορούν τις επιλογές φόρτισης, την ηλεκτρική κατανάλωση και τη ροή ενέργειας. H ηλεκτρική υπόσταση του αυτοκινήτου γίνεται εμφανής στον ψηφιακό πίνακα οργάνων με την νέα διαφορετική απεικόνιση, αποκλειστικά για την EQA. Η δεξιά οθόνη στο όργανο πολλαπλών ενδείξεων είναι ένδειξη ισχύος. Στο επάνω τμήμα εμφανίζει το ποσοστό ισχύος που χρησιμοποιείται και το κάτω τμήμα την ανάκτηση ενέργειας.

Advertisement

Η αριστερή οθόνη μπορεί να χρησιμοποιείται για να εμφανίζει την αυτονομία και την άφιξη στον προορισμό με ή χωρίς ενδιάμεση στάση φόρτισης. Τα χρώματα αλλάζουν ανάλογα με τις οδηγικές συνθήκες: κατά τη διαδικασία ενίσχυσης (boost), για παράδειγμα, η οθόνη γίνεται λευκή. Ανάλογα με τη διάθεση, ή για να ταιριάζει με το εσωτερικό του αυτοκινήτου, ο χρήστης μπορεί να επιλέγει ανάμεσα σε τέσσερα διαφορετικά στυλ:

Advertisement

– Κλασικό” το οποίο είναι μία εξέλιξη του κλασικού πίνακα με πιο εκλεπτυσμένο φωτισμό και πληθώρα πληροφοριών.

– “Σπορ” το οποίο έχει μία πιο high-tech διάσταση με κίτρινο και μαύρο φωτισμό

– “Προοδευτικό” το οποίο περιλαμβάνει μόνο τις απαραίτητες πληροφορίες οι οποίες προβάλλονται στο χρώμα χρυσού και μπλε που χαρακτηρίζει γενικότερα το μοντέλο

Advertisement

– “Διακριτικό” το οποίο μειώνει ακόμα περισσότερο τις ενδείξεις έτσι ώστε να είναι πιο ξεκούραστη η οδήγηση ιδίως το βράδυ.

– Η έκδοση Progressive περιλαμβάνει ένα ειδικό χρωματικό συνδυασμό Mercedes-EQ.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός της EQA περιλαμβάνει χαρακτηριστικά, όπως οι προβολείς LED High Performance με προσαρμοζόμενη υποβοήθηση προβολέων, το πίσω καπό EASY-PACK με ηλεκτρική λειτουργία ανοίγματος και κλεισίματος, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός 64 χρωμάτων, διπλή ποτηροθήκη, πολυτελή καθίσματα με οσφυϊκή στήριξη τετραπλής ρύθμισης, κάμερα οπισθοπορείας για περισσότερη ευκολία και καλύτερη ορατότητα κατά τους ελιγμούς, και δερμάτινο σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών. Το νέο μοντέλο μπορεί να προσαρμόζεται στις προσωπικές επιθυμίες με τις δύο γραμμές εξοπλισμού AMG Line και Electric Art, καθώς και με το πακέτο Night.

Στο εσωτερικό της EQA υπάρχουν αρκετά χαρακτηριστικά που εντείνουν τον ηλεκτρικό της χαρακτήρα. Ανάλογα με τη γραμμή εξοπλισμού, περιλαμβάνουν τον διάκοσμο με κρυφό φωτισμό, που παρουσιάζει για πρώτη φορά η Mercedes-Benz. Άλλα αποκλειστικά στοιχεία είναι οι διακοσμητικές λεπτομέρειες σε χρώμα rosé gold στα στόμια αεραγωγών οι οποίοι θυμίζουν διατομή τουρμπίνας, στα καθίσματα και στο κλειδί οχήματος.

Το ειδικό μοντέλο Edition 1 διαθέτει επίσης διάτρητες δερμάτινες επενδύσεις στα καθίσματα, μέσα από τις οποίες διαφαίνεται το χαρακτηριστικό γαλάζιο χρώμα της Mercedes-EQ. Το όργανο πολλαπλών ενδείξεων, με τις ειδικές οθόνες ηλεκτρικού οχήματος, υιοθετεί τους ίδιους χρωματισμούς με λεπτομέρειες σε rosé gold και blue χρώμα.

Συνολικά έχουμε να κάνουμε με ένα περιβάλλον πλούσιας τεχνολογικής φόρτισης το οποίο τονίζεται ακόμα περισσότερο από την σταθερή επιμονή της Mercedes-Benz να δημιουργεί προϊόντα πολύ υψηλής αισθητικής και ποιοτικής αξίας. Ένας ιδανικός συνδυασμός, που όπως όλα δείχνουν θα αφήσει την σφραγίδα της Mercedes-Benz και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-Benz EQA: Κορυφαία απόδοση και αυτονομία
Mercedes-Benz EQA: Με εντυπωσιακό ψηφιακό κόσμο
Τα ξεχωριστά πακέτα εξοπλισμού της Mercedes-Benz EQA