Live Κίνηση
Περισσότερα
Mercedes-Benz EQ

Mercedes-Benz EQA: Η εξέλιξη του design στην ηλεκτρική εποχή

Ελλάδα 13:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Mercedes-Benz EQA: Η εξέλιξη του design στην ηλεκτρική εποχή

Mercedes-Benz EQ

Mercedes-Benz EQA: Η εξέλιξη του design στην ηλεκτρική εποχή

Mercedes-Benz EQ

Η Mercedes-Benz με τη νέα EQA φέρνει στην κατηγορία των premium SUV ένα πολύ μοντέρνο design, συνδυάζοντας high-tech δυναμισμό και φουτουριστικά στοιχεία σε ένα ελκυστικό σχήμα γεμάτο όμορφες λεπτομέρειες και ξεχωριστές luxury πινελιές.

Advertisement
Advertisement

Η έλευση της ηλεκτροκίνησης απαιτεί από τις εταιρίες να αναπροσαρμόσουν και τις αισθητικές τους προτεραιότητες σε ότι αφορά τον σχεδιασμό των αυτοκινήτων. Η Mercedes-Benz για άλλη μια φορά ακολουθεί την δική της στρατηγική, αφήνοντας στην άκρη της εξεζητημένες επιλογές και προκρίνοντας λύσεις γεμάτες στιλ αλλά και ουσία.

Την όλη προσέγγισή της όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τη νέα EQA την ονομάζει “Progressive Luxury”, θέλοντας να τονίσει την εκλεπτυσμένη αισθητική του νέου μοντέλου της, η οποία συνδυάζεται με όλες τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας και την premium κατασκευαστική της κοσμοθεωρία.

eqa-2020-d1000x600

Advertisement
Advertisement

Απευθυνόμενη σε ένα πιο ευρύ κοινό, η νέα EQA δεν θα μπορούσε παρά να είναι μία άμεσα αναγνωρίσιμη Mercedes-Benz. Υπάρχει όμως ενσωματωμένο και καλά δουλεμένο όλο το “ηλεκτρικό” σχεδιαστικό υπόβαθρο που εντοπίζεται και στα υπόλοιπα μοντέλα της σειράς ΕQ. Έτσι και εδώ ξεχωρίζει η μαύρη γυαλιστερή μάσκα με το αστέρι-έμβλημα της Mercedes-Benz να είναι τοποθετημένο στο κέντρο και μία οριζόντια φωτιζόμενη μπάρα με LED ημέρας να διατρέχει το εμπρός μέρος από την μία άκρη έως την άλλη κάνοντας το αυτοκίνητο άμεσα αναγνωρίσιμο όλο το 24ωρο.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό στοιχείο του εμπρός μέρους είναι τα πολύ εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα, που στις εκδόσεις EQ περιλαμβάνουν και κάποια μπλε διακοσμητικά στοιχεία ώστε να δίνουν το στίγμα της ηλεκτρικής οικογένειας της Mercedes-Benz. Στην πιο σπορτίφ έκδοση AMG η εμπρός μάσκα έχει μαύρο πλαίσιο γύρω από την γυαλιστερή επιφάνεια και δύο οριζόντιες ρίγες από χρώμιο που προσδίδουν έναν πιο επιθετικό χαρακτήρα στο αυτοκίνητο.

Advertisement

Εξίσου εντυπωσιακή είναι η νέα EQA και στο πίσω μέρος της, όπου και εκεί τα ξεχωριστής σχεδίασης φωτιστικά σώματα ενώνονται μεταξύ τους με μία φωτιζόμενη μπάρα η οποία προσθέτει έξτρα δυναμισμό προσδίδοντας μία αίσθηση μεγαλύτερου πλάτους και πιο πληθωρικής παρουσίας στον δρόμο. Οι ζάντες είναι και αυτές δομικό στοιχείο της αισθητικής της EQA με εντυπωσιακά σχέδια, πολύ όμορφες διχρωμίες σε ροζ χρυσό ή μπλε αποχρώσεις και διαστάσεις που σε κάποιες εκδόσεις φθάνουν και τις 20 ίντσες σε διάμετρο.

Advertisement

Το αμάξωμα διατηρεί τις βασικές αναλογίες της GLA, με τους μικρούς προβόλους εμπρός και πίσω να συντελούν στην δημιουργία μίας πολύ δυναμικής παρουσίας. Μικρές λεπτομέρειες όπως τα τονισμένα “νεύρα” powerdome στο εμπρός καπό, τα φουσκωμένα φτερά αλλά και η υψηλή γραμμή του αμαξώματος με τα τύπου coupe παράθυρα προσδίδουν έναν πολύ νεανικό αλλά και γεμάτο σχεδιαστική αυτοπεποίθηση χαρακτήρα. Η θέση της πινακίδας κυκλοφορίας έχει τοποθετηθεί ψηλά στον προφυλακτήρα όπως συμβαίνει με όλα τα μοντέλα της σειράς EQ ενώ κάμερα οπισθοπορείας βρίσκεται ενσωματωμένη στο σήμα της εταιρίας το οποίο εκτελεί και χρέη χειρολαβής για την πίσω πόρτα.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Υπάρχουν επίσης στάνταρ ράγες οροφής από γυαλισμένο αλουμίνιο, ενώ η έκδοση AMG διαθέτει λίγο διαφορετική σχεδίαση στο πίσω μέρος με τον προφυλακτήρα να συνδυάζεται με ένα διαχύτη. Οι πόρτες κατεβαίνουν αρκετά χαμηλά έτσι ώστε να διευκολύνουν την πρόσβαση των επιβατών και να τους κρατούν καθαρούς κατά την είσοδο, ενώ παράλληλα αυξάνουν και την ακαμψία του αμαξώματος σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Περιμετρικά του αμαξώματος υπάρχουν προστατευτικά πλαστικά τα οποία πέρα από την πρακτική τους αξία προσδίδουν και έναν πιο offroad περιπετειώδη χαρακτήρα στη νέα EQA.

Το μέγεθος του αμαξώματος είναι αρκετά compact, με το μήκος να φθάνει τα 4,463 μέτρα, το πλάτος τα 1,834 μέτρα και το ύψος τα 1,620 μέτρα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το μεταξόνιο είναι 2,729 μέτρα, στοιχείο που σε συνδυασμό με την τοποθέτηση των μπαταριών κάτω από το δάπεδο και την απουσία κεντρικού τούνελ, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα άνετο και πολύ ευρύχωρο σαλόνι για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Η απόσταση από το έδαφος βρίσκεται στα 20 εκατοστά, στοιχείο που συμβάλλει στη στιβαρή παρουσία της νέας EQA, εξυπηρετώντας παράλληλα και τον ρόλο του ως SUV όταν κληθεί να κινηθεί σε offroad διαδρομές.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes-Benz EQA: Το κορυφαίο σύστημα πολυμέσων
Mercedes-Benz EQA: Η πολυτέλεια στην εποχή της ηλεκτροκίνησης
Mercedes-Benz EQA: Εξελιγμένη μπαταρία και διευκολύνσεις στη φόρτιση