Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Το πρώτο αυτοκίνητο που πετάει

Ελλάδα 22:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πρώτο αυτοκίνητο που πετάει

Men + Speed

Το πρώτο αυτοκίνητο που πετάει

Men + Speed

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει πολλά σχετικά με τα ιπτάμενα αυτοκίνητα. Κι όμως πλέον μιλάμε για κάτι που έγινε πραγματικότητα και έχουμε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι εδώ. Το Liberty Sport Edition αποτελεί το πρώτο εμπορικό ιπτάμενο αυτοκίνητο κι αποκαλύφθηκε πρόσφατα στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης από τον κατασκευαστή της Ολλανδίας PAL-V. Το νέο αυτό αυτοκίνητο φτάνει από το δρόμο στον ουρανό σε μόλις 5–10 λεπτά.

Το τρίτροχο αυτοκίνητο διαθέτει διπλούς κινητήρες Rotax, οι οποίοι καταναλώνουν κοινή, αμόλυβδη βενζίνη, κάνει τα 0-100km/h σε 9 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 161km/h ώρα και μπορείς να διανύσεις απόσταση 1.300 χλμ. με ένα ρεζερβουάρ. Από τη άλλη, ο 197 ίππων κινητήρας του τροφοδοτεί το αεροπλάνο σε μέγιστο υψόμετρο 3.500m και πετάει με ταχύτητα 180km/h και μετά έχει μία αυτονομία 500 χλμ.

Για να το οδηγήσει κανείς στο δρόμο χρειάζεται απλή άδεια οδήγησης, αλλά για να πετάξει στην Ευρώπη, χρειάζεστε άδεια ψυχαγωγίας πιλότου ή άδεια ιδιωτικού πιλότου. Το πρώτο μοντέλο περιορισμένης έκδοσης είναι το PAL-V Liberty Pioneer Edition και μόνο 90 ​​τέτοια θα κατασκευαστούν. Σύμφωνα με το CNBC η PAL-V δήλωσε ότι η πρώτη παράδοση θα γίνει το 2019 όταν το μοντέλο παραγωγής θα έχει πλέον λάβει τις τελικές πιστοποιήσεις ασφάλειας.

Advertisement
Advertisement

Η τιμή του είναι περίπου 499.000€, συμπεριλαμβανομένων των μαθημάτων που χρειάζονται για να το οδηγήσει κανείς στο αέρα. Μόλις πωληθούν και τα 90, το PAL-V Liberty Sport Edition θα τεθεί σε παραγωγή στα 299.000€.

flying-car-a640 flying-car-b640
flying-car-c640