Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Κάποια αυτοκίνητα υπάρχουν μόνο μία φορά

Ελλάδα 4:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κάποια αυτοκίνητα υπάρχουν μόνο μία φορά

Men + Speed

Κάποια αυτοκίνητα υπάρχουν μόνο μία φορά

Men + Speed

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και τα στούντιο σχεδιασμού μερικές φορές παρουσιάζουν αυτοκίνητα που παράγονται σε μια μονάδα ή είναι μοναδικά πρωτότυπα.

Advertisement
Advertisement


ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Εδώ ταιριάζει η έκφραση: «Μετά από αυτό έσπασε το καλούπι». Εμείς επιλέξαμε πέντε από τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα που όμοιά τους δεν υπάρχουν, καθώς είναι μοναδικά. Κατασκευάστηκαν μία μόνο φορά.

Ferrari 458 Special MM
ferrari-458special-mm-640

Advertisement
Advertisement

H Ferrari είναι γνωστή για τα ειδικά αυτοκίνητα που κατασκευάζει πολλές φορές, καθώς οι πελάτες της ανήκουν στην ελίτ κι έτσι οι απαιτήσεις είναι πολλές. Ένα από αυτά τα μοντέλα είναι και η 458 Special MM.

BMW M1 Hommage
bmw-m1-hommage-640

Η συγκεκριμένη BMW κατασκευάστηκε το 2008 για να γιορτάσει τα 30 χρόνια του θρυλικού σπορ Μ1. Θα ήθελαν πολλοί να τη δουν στην παραγωγή. Είναι εμφανές το πόσο μοιάζει εξωτερικά με την BMW i8.

Advertisement

Alfa Romeo TZ3 Corsa
alfa romeo-tz3-corsa-640
Για τα 100 χρόνια της μάρκας, η Alfa Romeo επανασχεδίασε το μοντέλο 8C Competizione και το ονόμασε TZ3 Corsa.

Citroen GT
citroen gt-640

Advertisement

Το Citroen GT κατασκευάστηκε ως μία αληθινή εκδοχή αυτοκινήτου εμπνευσμένο από το βιντεοπαιχνίδι Grand Tourismo 5. Ήταν προγραμματισμένο να κατασκευαστούν 6, αλλά από όσο γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, υπάρχει μόνο ένα, το οποίο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Σόου Αυτοκινήτου στο Παρίσι το 2008.

Ferrari P4/5
Ferrari-p4-5-640

Άλλη μία Ferrari βρίσκεται στη λίστα μας και αυτή είναι η P4/5. Ο James Glickenhaus είναι φαν της μάρκας και πλούσιος. Δύο στοιχεία, τα οποία έπαιξαν σημαντικό ρόλο, ώστε να κατασκευαστεί η συγκεκριμένη Ferrari, αφού δημιουργήθηκε μόνο για τον James. Δεν μπορούμε καν να φανταστούμε πόσα λεφτά μπορεί να έδωσε για να κάνει κάτι τέτοιο.

Advertisement