Live Κίνηση
Περισσότερα
LAND ROVER 2022

Νέο Land Rover Defender 130: Απόλαυση στο maximum

Ελλάδα 3:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Land Rover Defender 130: Απόλαυση στο maximum

LAND ROVER 2022

Νέο Land Rover Defender 130: Απόλαυση στο maximum

LAND ROVER 2022

Το Land Rover Defender είναι το απόλυτο τετρακίνητο για κάθε είδους δραστηριότητα ανεξαρτήτως εδάφους και συνθηκών. Και στη νέα έκδοση 130 μπορεί να προσφέρει αυτή την απόλαυση της extreme περιπέτειας σε έως και 8 επιβάτες.

Advertisement
Advertisement

Η άφιξη του νέου Land Rover Defender στην αγορά πριν δύο χρόνια, δημιούργησε ένα νέο σημείο αναφοράς για το τι είναι εφικτό στα εκτός δρόμου οχήματα. Άξιος συνεχιστής του προκατόχου του που έγραψε την δική του ιστορία όπου υπήρξε δρόμος (ή και χωρίς δρόμο) και στις πιο απόμακρες γωνιές του πλανήτη, το νέο Defender είναι η σύγχρονη εκδοχή, με ότι πιο εξελιγμένο και τεχνολογικά προηγμένο έχει να προσφέρει η σημερινή εποχή.

Η οικογένεια των Defender αποτελείται από πολλές εκδόσεις κινητήρων, εξοπλισμού αλλά και διαστάσεων. Έτσι, εκτός από τις “κλασικές” εκδοχές με τα χαρακτηριστικά 90 (η τρίπορτη) και 110 (η πιο κλασική από όλες), η εταιρία προσθέτει και την έκδοση με τα χαρακτηριστικά 130, με μεγαλύτερο μήκος του αμαξώματος και χώρους για οκτώ ενήλικες επιβάτες.

Σχεδιαστικά το αμάξωμα δεν διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες εκδόσεις, διατηρώντας το μοναδικό στιλ που χαρακτηρίζει το Defender. H έκδοση Defender 130 έχει και δικά της αποκλειστικά χρώματα, με μία επιλογή Sedona Red. Υπάρχει επίσης το Extended Bright Pack που προσφέρει μία νέα αίσθηση στο σαλόνι, με φινίρισμα Ceres Silver Satin και χρωμιωμένες προστατευτικές ποδιές εμπρός και πίσω.

Advertisement
Advertisement

Το μήκος του αμαξώματος έχει αυξηθεί κατά 340 χιλιοστά, παραμένοντας όμως πιστό στην σχεδιαστική φόρμα του Defender όντας παράλληλα ακόμα πιο εντυπωσιακό και επιβλητικό στον δρόμο. Όλα τα μοντέλα εφοδιάζονται με μία πανοραμική ηλιοροφή στάνταρ, με μία δεύτερη πάνω από την τρίτη σειρά να περιλαμβάνεται σε όλα τα Defender 130.

Η διαμόρφωση του πίσω μέρους, έγινε με τέτοιον τρόπο ώστε η αύξηση του μήκους να μην επηρεάσει τις κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες του Defender, με την γωνία διαφυγής να παραμένει στις 28,5 μοίρες. Η πρόσβαση στον χώρο των αποσκευών παραμένει εύκολη και άνετη ενώ διατίθεται σκληρό κάλυμμα στο χρώμα του αμαξώματος για την ρεζέρβα καθώς και ισχυρές ράγες οροφής.

Advertisement

Το εσωτερικό είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσφέρει την μέγιστη άνεση για οκτώ ενήλικες επιβάτες, οι οποίοι έχουν στην διάθεσή τους πολλές μελετημένες λύσεις για την αποθήκευση αντικειμένων. Υπάρχουν επίσης νέες επιλογές στα υλικά για τον διάκοσμο, κάνοντας την έκδοση ακόμα πιο πολυτελή και με κορυφαία αίσθηση ποιότητας.

Advertisement

Η αύξηση του μήκους του αμαξώματος δημιούργησε έναν τεράστιο χώρο για τους επιβάτες, με την τρίτη σειρά καθισμάτων να έχει ικανό πλάτος ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει έως και τρεις ενήλικες επιβάτες, με αρκετό “αέρα” εμπρός από τα πόδια και πάνω από τα κεφάλια τους. Τα καθίσματα αυτά είναι ιδιαίτερα άνετα και μπορούν να είναι θερμαινόμενα, διαθέτουν υποβραχιόνια, θύρες USB-C για φόρτιση συσκευών.

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν τα μεγάλα παράθυρα και η πανοραμική γυάλινη οροφή που κάνουν ιδιαίτερα ευχάριστη την διαβίωση στο σαλόνι του Defender 130 για όλους τους επιβάτες.

Επιπρόσθετα η υπάρχει παροχή του κλιματισμού σε όλες τις σειρές καθισμάτων με επιπλέον αεραγωγούς που αυξάνουν τις δυνατότητες θέρμανσης και ψύξης μέσω του προαιρετικού Four Zone Climate Control, που προσφέρεται αποκλειστικά για το Defender 130.

Advertisement

Τα ψηλά τοποθετημένα καθίσματα της δεύτερης και τρίτης σειράς επιτρέπουν στους επιβάτες να έχουν πλήρη ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις. Η πρόσβαση στην τρίτη σειρά καθισμάτων είναι πολύ εύκολη, με τα καθίσματα της δεύτερης σειράς να σύρονται και να αναδιπλώνονται.

Ο χώρος των αποσκευών με όλα τα καθίσματα στην θέση τους φθάνει τα 389 λίτρα, και μεγαλώνει ανάλογα με την τοποθέτηση της δεύτερης και τρίτης σειράς καθισμάτων. Με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα φθάνει έως τα 1.329 λίτρα και με τις δύο σειρές αναδιπλωμένες φθάνει την απίστευτη τιμή των 2.519 λίτρων.

Οι νέες επιλογές και λεπτομέρειες εσωτερικού συνεισφέρουν στο εκλεπτυσμένο περιβάλλον της καμπίνας. Λεπτομέρειες σε Noble Chrome υπάρχουν στα χειριστήρια των αεραγωγών και στους διακόπτες των ηλεκτρικών καθισμάτων, ενώ τα ηχεία έχουν φινίρισμα σε λαμπερό Ceres Silver και οι μεντεσέδες του υποβραχιονίου σε Atlas, συνδυάζοντας τα στοιχεία του εξωτερικού Extended Bright Pack.

Το νέο Defender εφοδιάζεται με νέα και πιο πολυτελή υλικά στον διάκοσμο, ενώ το ψηφιακό πακέτο διασύνδεσης και ψυχαγωγίας περιλαμβάνει την εξελιγμένη οθόνη 11,4 ιντσών Pivi Pro. H κυρτή γυάλινη επιφάνεια της συγκεκριμένης οθόνης, πέρα από όμορφο στιλ παρέχει και υψηλή ανάλυση αλλά και ιδιαίτερα εύκολη πλοήγηση στα εξελιγμένα μενού του συστήματος infotainment.

Το Defender 130 διατίθεται με μία γκάμα ισχυρών και αποδοτικών εξηλεκτρισμένων συνόλων, που περιλαμβάνουν τους εξακύλινδρους βενζινοκινητήρες ήπιας υβριδικής τεχνολογίας P300 και P400 της γενιάς Ingenium, καθώς και τους εξακύλινδρους πετρελαιοκινητήρες D250 και D300, ομοίως της γενιάς Ingenium. Η τεχνολογία Mild-Hybrid Electric Vehicle (MHEV) υποστηρίζει τους εξακύλινδρους κινητήρες Ingenium της Land Rover, παρέχοντας απρόσκοπτη απόκριση και βελτιωμένη κατανάλωση.

Oι κινητήρες αυτοί συνδυάζονται με το καινοτόμο σύστημα τετρακίνησης Intelligent All-Wheel Drive (iAWD) και με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF. Επίσης, το νέo Defender 130 διαθέτει στάνταρ την αερανάρτηση και το προηγμένο σύστημα Terrain Response, με διάφορα προγράμματα οδήγησης ανάλογα το έδαφος και τις συνθήκες κίνησης που θα κληθεί να ανταποκριθεί το αυτοκίνητο.

Σε κάθε περίπτωση, το μεγάλο Defender 130 είναι μία ιδανική προσθήκη στην γκάμα του μοντέλου, παρέχοντας χώρους και ανέσεις για οκτώ επιβάτες. Χωρίς να κάνει εκπτώσεις στις απαράμιλλες εκτός δρόμου δυνατότητές του, το Defender 130 είναι η απόλυτη επιλογή για όσους έχουν μία μεγάλη οικογένεια ή για εκείνους που θέλουν να απολαμβάνουν το δραστήριο lifestyle τους μαζί με την παρέα τους σε χορταστικές δόσεις περιπέτειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mε Land Rover Defender P400e PHEV στην Ευρυτανία (+video)
Defender 130, ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση (+video)
Land Rover Defender 130: Ήρθε στην Ελλάδα (+τιμές)