Live Κίνηση
Περισσότερα
ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Έτσι θα είναι η νέα γενιά του Opel Mokka

Ελλάδα 5:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα είναι η νέα γενιά του Opel Mokka

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Έτσι θα είναι η νέα γενιά του Opel Mokka

ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

H 2η γενιά του πετυχημένου compact SUV της Οpel βρίσκεται σε φάση δοκιμών εξέλιξης με στόχο να βγει στους ευρωπαϊκούς δρόμους το 2020. Σήμερα, το Newsauto.gr, αποκαλύπτει την πρώτη ηλεκτρονικά επεξεργασμένη κατασκοπευτική εικόνα του νέου Mokka.

Advertisement
Advertisement

H Opel, μετά την εξαγορά της από το PSA Group, έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή προσπαθώντας να «πετάξει» από πάνω της οτιδήποτε προέρχεται από το παρελθόν της αμερικάνικης GM (σημειώνουμε πως η υπάρχουσα γενιά του Mokka X μοιράζεται στα ίδια μηχανικά με το πάλαι ποτέ αδελφό μοντέλο Chevrolet Trax).

Σήμερα, οι Γερμανοί ετοιμάζουν τη δεύτερη γενιά του μικρού SUV μοντέλο τους με το οποίο θα προσπαθήσουν να πρωταγωνιστήσουν και πάλι σε αυτή τη hot κατηγορία. Η πρώτη κατασκοπευτική εικόνα που σας παρουσιάζουμε μας δείχνει πως η αισθητική του μοντέλου παραγωγής θα βασιστεί-σε μεγάλο βαθμό-στο πρωτότυπο GT X Experimental (φωτό κάτω). Έτσι, έχουμε να κάνουμε με μια σχεδίαση εντελώς νέας φιλοσοφίας, με πεπλατυσμένο καπό, κάθετη μάσκα και νέα φωτιστικά σώματα LED σε σχήμα μπούμερανγκ. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η επερχόμενη, 2η γενιά του Mokka, θα εγκαινιάσει ένα νέο μοτίβο που θα δούμε σε όλα τα μελλοντικά SUV της Opel.

Advertisement
Advertisement

Στο τεχνικό κομμάτι τώρα, όλα τα μηχανικά μέρη του Mokka θα προέλθουν από τη δεύτερη γενιά του 2008.  Εκτός, λοιπόν, της κοινής πλατφόρμας PSA Common Modular Platform, το SUV της Opel θα έχει τα ίδια μηχανικά σύνολα με το μοντέλο της Peugeot, ενώ στην γκάμα θα συμπεριληφθεί και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Θυμίζουμε πως και το Peugeot 2008 θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου αλλά και ηλεκτροκινητήρες.

Διαβάστε επίσης:
Πρώτη γεύση από τη νέα Alfa Romeo GTV;
Έτσι θα είναι το νέο Audi Q5Αποκλειστικό Newsauto: Το νέο VW Golf GTI θα είναι πιο ισχυρό από ποτέ
Κατασκοπεία: Αποκαλύπτουμε τη νέα γενιά του Nissan Qashqai

Στα μοτέρ εσωτερικής καύσης θα υπάρχει η επιλογή των 1200 κ.εκ. (βενζίνη) με τρεις αποδόσεις 100, 130 και 150 ίππων και αυτή του 1.5-liter BlueHDI (diesel) με 100 ίππους (με αυτόματο ή μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων). Το ίδιο κινητήριο σύνολο με το 2008, θα δούμε και στην επερχόμενη ηλεκτρική έκδοση του νέου Mokka (ηλεκτροκινητήρας 136 ίππων, μπαταρία 50 kWh και αυτονομία 300 χιλιομέτρων). Η δεύτερη γενιά του Opel Mokka αναμένεται μέσα στο 2020 στην ελληνική αγορά.