Live Κίνηση
Περισσότερα
JEEP_2023

Jeep Avenger: Αυθεντικό πνεύμα, καινοτόμες τεχνολογίες

Ελλάδα 8:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jeep Avenger: Αυθεντικό πνεύμα, καινοτόμες τεχνολογίες

JEEP_2023

Jeep Avenger: Αυθεντικό πνεύμα, καινοτόμες τεχνολογίες

JEEP_2023

To πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Jeep είναι μία καταιγιστική επίδειξη τεχνολογίας αλλά και βαθιάς πίστης στο DNA ενός από τους πιο εμβληματικούς κατασκευαστές στον κόσμο. Και ο τίτλος του ευρωπαϊκού «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» είναι μόνο η αρχή.

Advertisement
Advertisement

Σε εποχές μεγάλων αλλαγών, η προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες ήταν και παραμένει η υψηλότερη αξία. Και για την Jeep η ηλεκτροκίνηση αποτελεί μία τεράστια πρόκληση, να καταφέρει να συνδυάσει την μεγάλη παράδοση που την έχει καταξιώσει σε όλο τον πλανήτη με τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά της.

Το Avenger είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας. Και από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του στην αγορά κατάφερε αυτό ακριβώς στο οποίο στόχευε η εταιρία. Να είναι ένα άμεσα αναγνωρίσιμο ως Jeep και ένας άξιος συνεχιστής της τεράστιας παράδοσης της εταιρίας, με ένα νέο και καινοτόμο ηλεκτρικό υπόβαθρο να αναλαμβάνει την κίνηση.

Ουσιαστικά, το Avenger αποτελεί ένα ορόσημο για τη μάρκα που έχει συνδυάσει το όνομά της με μερικά από τα πιο εμβληματικά οχήματα παντός εδάφους στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Αυτή τη φορά όμως η αφετηρία είναι η Ευρώπη και οι ανάγκες των καταναλωτών της Γηραιάς Ηπείρου, γι’ αυτό και επιλέχθηκε να ενταχθεί στην εξαιρετικά δημοφιλή κατηγορία των Β-SUV.

Advertisement
Advertisement

Mε μήκος λίγο πάνω από τα 4 μέτρα και κατά συνέπεια compact διαστάσεις είναι ένα αυτοκίνητο που ξεχειλίζει από σχεδιαστικό συναίσθημα και πρόθεση της εταιρίας να φτιάξει ένα γνήσιο Jeep, παρά το εντελώς διαφορετικό τεχνολογικό υπόβαθρο.

Το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσής του αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 156 ίππων και 260 Nm, και συνοδεύεται από μία μπαταρία των 54 kWh, με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα και εξελιγμένη τεχνολογία. Αποτελείται από 17 στοιχεία και καταφέρνει να εξασφαλίζει αυτονομία 400 χιλιομέτρων σε μικτές συνθήκες με βάση το πρότυπο WLTP ή έως 550 χιλιόμετρα σε συνθήκες κίνησης στην πόλη.

Advertisement

Η νέα αυτή μπαταρία έχει περάσει εξαντλητικές δοκιμές, είναι ιδιαίτερα συμπαγής σε διαστάσεις και έτσι δεν μειώνει τον χώρο που διατίθεται για τους επιβάτες. Η Jeep έχει φροντίσει ώστε να φυλάσσεται μέσα σε ένα κέλυφος από προστατευτικές ποδιές, έτσι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος επαφών ακόμα και σε εκτός δρόμου κίνηση.

Advertisement

Ως γνήσιο Jeep το Avenger είναι το πρώτο προσθιοκίνητο μοντέλο της μάρκας, το οποίο εφοδιάζεται με τα συστήματα Selec-Terrain και Hill Descent Control. Το σύστημα Selec-Terrain προσφέρει έξι επιλογές: “Normal” για την καθημερινή χρήση, “Eco” για μέγιστη αυτονομία, “Sport” για υψηλότερη απόδοση, “Snow” για μέγιστη πρόσφυση σε παγωμένες συνθήκες, “Mud” για μέγιστη απόδοση σε λασπωμένες διαδρομές και “Sand”, η οποία περιορίζει την πιθανότητα το όχημα να ακινητοποιηθεί σε αμμώδες έδαφος.

To νέο Avenger είναι, όπως προαναφέραμε, ένα ιδιαίτερα συμπαγές όχημα, με μήκος μόλις 4,08 μέτρα. Έχει όμως μικρούς προβόλους και μεγάλα ελαστικά, κάτι που σε συνδυασμό με την μεγάλη απόσταση από το έδαφος (200 χιλιοστά), του εξασφαλίζει εξαιρετικές off road γωνίες που θα εκτιμηθούν τόσο στις εκτός δρόμου διαδρομές όσο και σε μέσα στην πόλη.

Στο σχεδιαστικό κομμάτι, η Jeep φρόντισε να διατηρήσει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της μάρκας (όπως οι 7 κάθετες γρίλιες), αλλά σε μία πιο σύγχρονη και μοντέρνα προσέγγιση. Παράλληλα σχεδίασε έτσι το αυτοκίνητο ώστε να είναι ιδιαίτερα αεροδυναμικό για τα δεδομένα των SUV. Κάτι που είναι πολύ σημαντικό στα ηλεκτρικά καθώς αυξάνει την αυτονομία τους.

Advertisement

Το αμάξωμα διαθέτει επίσης μερικές ενδιαφέρουσες οπτικά λεπτομέρειες, όπως τα πίσω φωτιστικά σώματα σε σχήμα Χ, τις προστατευτικές επιφάνειες περιμετρικά, και την πολύ όμορφη εμπρός μάσκα με τα ιδιαίτερης σχεδίασης φώτα.

Νεανικό και μοντέρνο είναι και το εσωτερικό του νέου Avenger, το οποίο ξεχειλίζει από στιλ αλλά και πρακτικές ιδέες. Οι σχεδιαστικές αναφορές σε άλλα ιστορικά μοντέλα της εταιρίας, όπως το Wrangler, είναι εμφανείς, ενώ και το ψηφιακό στοιχείο είναι έντονο, με μία μεγάλη κεντρική οθόνη 12,5 ιντσών να αναλαμβάνει την διαχείριση των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Η πρακτικότητα είναι ένας ακόμα τομέας που δόθηκε μεγάλη έμφαση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κεντρική κονσόλα η οποία έχει χωρητικότητα που φθάνει τα εντυπωσιακά 34 λίτρα. Η κονσόλα αυτή μετακινείται ενώ χώροι για μικροαντικείμενα υπάρχουν κάτω από το σημείο που φιλοξενούνται τα κουμπιά του αυτόματου κιβωτίου. Μαζί με όλα αυτά προσφέρεται και μία επιφάνεια για ασύρματη φόρτιση του κινητού.

Το Avenger διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά για ένα μοντέλο της κατηγορίας, όπως δερμάτινα καθίσματα με ηλεκτρική ρύθμιση και λειτουργία μασάζ, εσωτερικό φωτισμό με επιλογή δεκάδων χρωμάτων και πανοραμική οροφή.

Οι χώροι για τους επιβάτες είναι εξαιρετικοί, χάρη και στην ύπαρξη της ηλεκτρικής διάταξης που αφήνει αρκετή ελευθερία κινήσεων. Ο χώρος αποσκευών φθάνει τα 380 λίτρα, τιμή κορυφαία για την κατηγορία για φόρτωση μεγάλων αντικειμένων. Κάτι που διευκολύνεται ακόμα περισσότερο από το χαμηλό κατώφλι φόρτωσης και το μεγάλο άνοιγμα της πόρτας.

Σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό, το Avenger προσφέρει μια κορυφαία ψηφιακή πλατφόρμα, με το εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων U-Connect, το οποίο συνδυάζει την κεντρική οθόνη των 10,25 ιντσών με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων (από 7 έως 10,25 ίντσες ανάλογα την έκδοση).

Το σύστημα προσφέρει ασύρματη λειτουργία mirroring με Android Auto και Car Play, διαμόρφωση της οθόνης με widgets, πλοήγηση της TomTom με φωνητικές εντολές και αναβαθμίσεις μέσω διαδικτύου. Παράλληλα μέσω της εφαρμογής Jeep Mobile App, οι χρήστες μπορούν να εντοπίζουν μέσω του κινητού τους το όχημα, να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν τις πόρτες, να ρυθμίζουν τον κλιματισμό, να προγραμματίζουν την ώρα φόρτισης, κτλ.

Εκτός του ψηφιακού πακέτου, το Avenger προσφέρει όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού, με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2. Παράλληλα υπάρχουν δεκάδες δυνατότητες διαμόρφωσης και εξατομίκευσης έτσι ώστε ο κάθε αγοραστής να προσαρμόσει το Avenger στις αισθητικές επιλογές του και το lifestyle του.

Σε κάθε περίπτωση, το Avenger καταφέρνει κάτι πραγματικά μοναδικό. Να συνδυάσει την μακρά παράδοση της Jeep σε εμβληματικά οχήματα παντός εδάφους με τα νέα δεδομένα που φέρνει η ηλεκτροκίνηση στην καθημερινότητά μας.

Και να το κάνει με τον δικό της τρόπο και πίστη στο DNA της μάρκας, σε μία πραγματικά τιμή-πρόκληση (ξεκινά από τις 27.500 ευρώ με το όφελος της κρατικής επιχορήγησης συν 1.000 ευρώ επιπλέον έκπτωση για απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου).

Γεμάτο ιστορικές αναφορές αλλά και μοντέρνο στιλ, το νέο Avenger αποτελεί μία ώριμη πρώτη προσπάθεια στην ηλεκτροκίνηση για την Jeep. Και ένα αυτοκίνητο που πέρα από τους τίτλους και τις διακρίσεις, είναι ένας γνήσιος εκπρόσωπος της εταιρίας, με εκπληκτικές off road δυνατότητες και χαρακτήρα που δύσκολα βρίσκει κανείς σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ένα πραγματικό Jeep για τους νέους καιρούς της ηλεκτροκίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το Jeep Avenger στην Ισπανία (+video)
Οι τιμές του Jeep Avenger στην Ελλάδα
To Jeep Avenger είναι το Αυτοκίνητο του 2023 για την Ευρώπη