Live Κίνηση
Περισσότερα
JEEP 2024

Jeep Avenger: Η προσιτή εισαγωγή στη μάρκα-θρύλο

Ελλάδα 0:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jeep Avenger: Η προσιτή εισαγωγή στη μάρκα-θρύλο

JEEP 2024

Jeep Avenger: Η προσιτή εισαγωγή στη μάρκα-θρύλο

JEEP 2024

Το Avenger με κινητήρα βενζίνης φέρνει τις κλασικές αξίες της Jeep στην κατηγορία των Β-SUV, με 25.990 ευρώ ή 259 ευρώ το μήνα, και πληθωρικό πακέτο εξοπλισμού που δεν αφήνει περιθώριο στον ανταγωνισμό.

Advertisement
Advertisement

Η είσοδος της Jeep στην κατηγορία των B-SUV δε θα μπορούσε παρά να συνδυάζει το θρυλικό DNA της μάρκας με την κάλυψη όλων των απαιτήσεων του σύγχρονου ευρωπαίου καταναλωτή.

Το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Το Avenger έγινε από την πρώτη στιγμή αποδεκτό με ενθουσιασμό τόσο από το κοινό όσο και από τους ειδικούς, οι οποίοι του έδωσαν και τον τίτλο του «Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για το 2023.

Εκτός από την ηλεκτροκίνητη έκδοση με τις κορυφαίες επιδόσεις και την υψηλή αυτονομία, η γκάμα περιλαμβάνει και μια έκδοση που χρησιμοποιεί κινητήρα βενζίνης, προκειμένου να καλύπτονται όλες οι ανάγκες κάθε πιθανού πελάτη.

Advertisement
Advertisement

Η συγκεκριμένη έκδοση εφοδιάζεται με βενζινοκινητήρα turbo 1,2 λίτρων που αποδίδει 100 PS και 205 Nm, ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων που έχει την ιδανική κλιμάκωση για εξαιρετικές επιδόσεις και οικονομία σε καύσιμο. Επιταχύνοντας από τα 0 έως τα 100 χλμ/ώρα σε 10,6 δευτερόλεπτα και φτάνοντας την τελική ταχύτητα των 184 χλμ/ώρα, το Avenger ξεχειλίζει από δυναμισμό και οδηγική ευχαρίστηση.

Παράλληλα η κατανάλωση καυσίμου διατηρείται χαμηλά, με τη μέση τιμή της να φτάνει τα 5,6 λίτρα/100 χλμ. Αυτό σημαίνει πως το Avenger είναι ένας εξαιρετικός σύντροφος τόσο για τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη όσο και για μακρινά ταξίδια, εντός ή και εκτός ασφάλτου.

Advertisement

Παρά το μικρό μέγεθος και το μήκος των σχεδόν 4,1 μέτρων μόλις, οι σχεδιαστές κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα αυθεντικό Jeep. Τα βασικά χαρακτηριστικά της μάρκας όπως η μάσκα με τα επτά κατακόρυφα τμήματα, οι τετραγωνισμένες γραμμές του αμαξώματος και ο έντονος off-road χαρακτήρας δημιουργούν ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει αμέσως από κάθε ανταγωνιστή.

Advertisement

Η εικόνα στο σαλόνι συνδυάζει και πάλι τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας με μοντέρνες γραμμές και λειτουργικές λεπτομέρειες. Οι χώροι είναι πολύ αξιόλογοι για τα δεδομένα των B-SUV, φιλοξενούν με άνεση τέσσερις ενήλικους και υπάρχουν θήκες για μικροαντικείμενα που φθάνουν τα 34 λίτρα.

Ο χώρος αποσκευών των 380 λίτρων είναι πολύ καλός για τα δεδομένα των B-SUV, με πλήρως εκμεταλλεύσιμο σχήμα και άνοιγμα πλάτους 1 μέτρου ώστε να φορτώνονται εύκολα και ογκώδη αντικείμενα.

Ως αυθεντικό Jeep το Avenger διαθέτει όλη την τεχνογνωσία της μάρκας για χρήση και εκτός δρόμου, με την απόσταση των 20 εκατοστών από το έδαφος να δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού πέρα από την άσφαλτο.

Advertisement

Επιπρόσθετα, προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα όπως το Selec-Terrain με τα προγράμματα οδήγησης ECO, NORMAL, SPORT, SAND, MUD, SNOW καθώς και το Hill Descent Control ενισχύουν τις ικανότητες και την ασφάλεια, κάνοντας τις εκτός δρόμου περιπέτειες αλλά και την οδήγηση του Avenger απόλαυση.

Το Avenger διαθέτει επίσης κορυφαία τεχνολογία ψυχαγωγίας και ασφάλειας, με ψηφιακό πίνακα οργάνων, οθόνη αφής 10,25 ιντσών με σύστημα infotainment Uconnect καθώς και τα Uconnect Services που εξασφαλίζουν απομακρυσμένο έλεγχο για συγκεκριμένες λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Όσο για την ασφάλεια, τα ασύρματα Android Auto και Apple CarPlay μαζί με τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού όπως η αναγνώριση της οδικής σήμανσης, η παρακολούθηση της κόπωσης του οδηγού, η κάλυψη των τυφλών σημείων του αμαξώματος και η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2, εγγυώνται για το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Το μικρότερο Jeep με τον κινητήρα βενζίνης διατίθεται αποκλειστικά στο επίπεδο εξοπλισμού Altitude, το οποίο είναι πολύ πλούσια εξοπλισμένο και διαθέτει στάνταρ όλα τα παρακάτω:

  • Ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25”
  • Σύστημα infotainment Uconnect με οθόνη αφής 10,25”
  • Premium ηχοσύστημα JBL
  • Βάση ασύρματης φόρτισης κινητού
  • Σύστημα πλοήγησης
  • Σύστημα Selec Terrain
  • Adaptive cruise control
  • Κάμερα οπισθοπορείας
  • Πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος
  • Αυτόματο φρενάρισμα με αναγνώριση πεζών και μοτοσυκλετών
  • Hill Descent Control
  • Ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας
  • Αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας
  • Σύστημα ανίχνευσης κόπωσης οδηγού
  • Αυτόματο κλιματισμό
  • Εμπρός προβολείς LED Reflector

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της Jeep, το βενζινοκίνητο Avenger καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση 4 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων για τα μηχανικά μέρη, ενώ βασικό στοιχείο είναι και ότι υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στο επίσημο δίκτυο των συνεργατών της μάρκας σε όλη την Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, το Jeep Avenger αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία των B-SUV, προσφέροντας το θρυλικό DNA της μάρκας σε ένα μικρότερο όχημα που ξεχειλίζει από δυναμισμό και στιλ. Και με τιμή 25.990 ευρώ ή με 259 ευρώ το μήνα, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να το ανταγωνιστεί τόσο σε δυνατότητες όσο και σε εκείνη την αύρα του μοναδικού που χαρακτηρίζει κάθε Jeep.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με νέα τιμή το Jeep Avenger στην έκδοση βενζίνης
Jeep Avenger: Η τέχνη της γοητείας
Δοκιμή: Jeep Avenger 156 PS 54 kWh