Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Jeep Avenger: Η τέχνη της γοητείας

Ελλάδα 11:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Jeep Avenger: Η τέχνη της γοητείας

ΝΕΑ

Jeep Avenger: Η τέχνη της γοητείας

ΝΕΑ

Το ελκυστικό Jeep Avenger έρχεται και σε έκδοση με κινητήρα βενζίνης για να δώσει μία νέα διάσταση στην κατηγορία των μικρών SUV.

Advertisement
Advertisement

Ο κεραυνοβόλος έρωτας είναι περίεργο πράγμα. Σε βρίσκει εκεί που δεν το περιμένεις και είναι τόσο ισχυρός που είναι αδύνατο να μην παραδοθείς στη σαγηνευτική έλξη που σε μαγνητίζει.

Ένα τέτοιο συναίσθημα είναι σίγουρο πως προκάλεσε σε πολλούς η αποκάλυψη του Jeep Avenger πριν από έναν χρόνο στο Παρίσι. Με το καλημέρα το καινούριο SUV της Jeep κέρδισε τον τίτλο του “Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2023” και χωρίς αμφιβολία μπήκε στις καρδιές των Ευρωπαίων αγοραστών.

Ακόμα ένα στοιχείο που επιβεβαίωσε τη γοητεία του αμιγώς ηλεκτρικού Avenger είναι ότι σε λιγότερο από έναν χρόνο μετά την επίσημη παρουσίασή του, η Jeep δέχτηκε περισσότερες από 40.000 παραγγελίες για το ελκυστικό της SUV.

Στις φωτογραφίες φαίνεται η ηλεκτρική έκδοση του Avenger.

Advertisement
Advertisement

Το Jeep Avenger μπορεί να έκανε το εντυπωσιακό ντεμπούτο του ως αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, ωστόσο η αμερικανική μάρκα είχε κρυμμένο στο μανίκι της, ακόμη έναν άσσο. Το δυναμικό SUV πλέον είναι διαθέσιμο και με κινητήρα βενζίνης συμπληρώνοντας την γκάμα και σίγουρα μπαίνοντας στο στόχαστρο ακόμα περισσότερων οδηγών.

Η έκδοση με θερμικό κινητήρα του Avenger είναι εξοπλισμένη με ένα σύνολο 1,2 λίτρων βενζίνης, το οποίο με τη βοήθεια τούρμπο αποδίδει 100 ίππους και 205 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων και η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς.

Οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές με τα 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνονται σε 10,6 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 184 χλμ./ώρα. Από την άλλη, η κατανάλωση καυσίμου είναι ιδιαίτερα χαμηλή στα 5,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Advertisement

H νέα έκδοση του Avenger με τον κινητήρα βενζίνης είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στην έκδοση Altitude που είναι υπερπλήρης σε εξοπλισμό, προσφέροντας σχεδόν τα πάντα στον οδηγό. Έχοντας λοιπόν τον πλήρη εξοπλισμό η καθημερινότητα και το ταξίδι με το Avenger γίνονται παιχνιδάκι.

Advertisement

Για την ψυχαγωγία των επιβατών φροντίζει η μεγάλη οθόνη αφής 10,25 ιντσών η οποία χάρη στις υπηρεσίες Uconnect της Jeep προσφέρει ανώτερη online εμπειρία με ασύρματη σύνδεση Android Auto και Apple CarPlay.

Επιπλέον, ο έξυπνος σχεδιασμός στο εσωτερικό της καμπίνας με άφθονους εσωτερικούς χώρους αποθήκευσης 34 λίτρων προσφέρει άνεση και πρακτικότητα στους επιβάτες. Παράλληλα, ο μεγάλος χώρος αποσκευών στο πορτμπαγκάζ που φτάνει τα 380 λίτρα είναι ικανός να φιλοξενήσει χωρίς πρόβλημα τις αποσκευές όλης της οικογένειας.

Advertisement

Χωρίς αμφιβολία το Avenger είναι ένα ταλαντούχο SUV το οποίο εκτός από την πρακτικότητα που προσφέρει είναι ένα μοναδικό σχεδιαστικά αυτοκίνητο που δεν περνάει απαρατήρητο.

Ως γνήσιο Jeep, το νέο Avenger με κινητήρα βενζίνης δεν θα μπορούσε να μην έχει στο DNA του την περιπέτεια. Το Avenger είναι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να κινηθεί άνετα σε χωμάτινους δρόμους και να αντέχει σε σκληρή χρήση.

Η ικανοποιητική απόσταση από το έδαφος στα 20 εκατοστά σε συνδυασμό με τον έξυπνο σχεδιασμό στα μηχανικά μέρη που επιτρέπει γωνία προσέγγισης 20 μοιρών, ράμπας 20 μοιρών και διαφυγής 32 μοιρών, διασφαλίζουν την απρόσκοπτη κίνηση του αυτοκίνητου σε κάθε έδαφος.

Σύμμαχος του οδηγού στις εξορμήσεις είναι και τα εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα. Το Selec-Terrain διαθέτει τις ρυθμίσεις Eco, Normal, Sport, Sand, Mud και Snow που αναλαμβάνουν να στείλουν την ιδανική ισχύ στους τροχούς προκειμένου το Avenger να έχει τη μέγιστη πρόσφυση σε κάθε είδος εδάφους.

Επιπλέον, το Hill Descent Control εξασφαλίζει την ομαλή κίνηση σε απότομες κατηφόρες οριοθετώντας αυτόματα την ταχύτητα του αυτοκινήτου.

Χωρίς αμφιβολία, το Jeep Avenger είναι ένας έρωτας με την πρώτη ματιά. Πλέον αυτός ο έρωτας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη ουσία χάρη στη νέα βενζινοκίνητη έκδοση του αυτοκινήτου που θα πείσει ακόμα περισσότερους «ερωτοχτυπημένους» να το βάλουν στο γκαράζ τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Jeep Avenger: Πουλάει σαν ζεστό ψωμί στην Ευρώπη
Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το βενζινοκίνητο Jeep Avenger; (+τιμή)
Αλλαγές για το Jeep Compass