Live Κίνηση
Περισσότερα
JEEP 2022

Η αίσθηση του «ατρόμητου» στο Jeep Wrangler 4xe

Ελλάδα 6:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η αίσθηση του «ατρόμητου» στο Jeep Wrangler 4xe

JEEP 2022

Η αίσθηση του «ατρόμητου» στο Jeep Wrangler 4xe

JEEP 2022

Η κορυφαία απόδοση ισχύος του νέου Jeep Wrangler 4xe φθάνει συνδυαστικά στους 380 ίππους και τα 637 Nm ροπής. Χάρη σ’ αυτά τα νούμερα, καταφέρνει να είναι καθηλωτικά γρήγορο, επιταχύνοντας στα 100 χλμ/ώρα από στάση σε 6,2 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τη Jeep λοιπόν παρουσιάζει και κάποια πρωτόγνωρα χαμηλά για Wrangler νούμερα κατανάλωσης, με την εταιρία να δίνει 3,5 λ/100 χλμ και πολύ χαμηλές εκπομπές CO2, μόλις στα 79 γρ/χλμ.

Πέρα από το οικολογικό του καθήκον, το Wrangler θα έπρεπε να παραμείνει ασυμβίβαστο σε ότι αφορά τις παραδοσιακές του αρετές. Οπότε όλα τα υπόλοιπα συστήματα παραμένουν hard-core κατασκευές, με πλαίσιο τύπου σκάλας, κατ’ επιλογήν τετρακίνηση Rock-Trac, νέας γενιάς άξονες Dana, σύστημα Τru-Lock για μπλοκάρισμα του εμπρός και του πίσω διαφορικού, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα και δυνατότητα για ηλεκτρονική αποσύνδεση της αντιστρεπτικής ράβδου εμπρός ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή ελευθερία κινήσεων των τροχών.

Advertisement
Advertisement

Αυτά συντελούν σε κορυφαίες τιμές για τα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά του, με την απόσταση από το έδαφος να βρίσκεται στα 25,3 εκατοστά, και οι off road γωνίες να έχουν κορυφαίες τιμές (36,6, 31,8 και 21,4 μοίρες αντίστοιχα για γωνία προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής).

Όσα γνωρίζατε ότι μπορεί να κάνει ένα Wrangler τα κάνει και αυτό το υβριδικό. Θα περάσει από οπουδήποτε η γήινη βαρύτητα και οι νόμοι της Φυσικής το επιτρέπουν, θα σε γεμίσει με σιγουριά ότι τίποτα δεν είναι ικανό να σε σταματήσει, θα καλύψει ότι πιο ακραίο -και παλαβό- του ζητήσεις. Οι δυνατότητες παραμετροποίησης της τετρακίνησης και των διαφορικών είναι ατελείωτες.

Advertisement

Τι αλλάζει όμως εδώ με το υβριδικό σύστημα; Πρώτα από όλα μία μοναδική στα χρονικά διάσταση. Το να μπορείς να κινείσαι, έστω για λίγα χιλιόμετρα, μέσα στην απόλυτη ησυχία. Απίστευτο κι όμως αληθινό για ένα ικανό και κυρίως σκληροτράχηλο αυθεντικό Jeep.

Είναι απόκοσμη αυτή η αίσθηση του να κυκλοφορείς μέσα στο δάσος ή σε κάποια βουνοκορφή και το μόνο που να περνάει μέσα από την ανοιχτή οροφή της έκδοσης Sahara να είναι τα πουλάκια που κελαηδούν και το θρόισμα των δέντρων. Απίστευτη αίσθηση και μία πρώτη γεύση για όσα πολύ διαφορετικά θα ζήσουμε στα χρόνια που έρχονται.

Advertisement

Το ξεκαθαρίζουμε μια και καλή και το αναφέρουμε ως το συνολικό μας συμπέρασμα: Αυτό εδώ χωρίς προσχήματα είναι το καλύτερο Jeep Wrangler που φτιάχτηκε ποτέ. Τίποτα άλλο. The legend lives on!

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο διττός χαρακτήρας του Jeep Wrangler 4xe Plug in Hybrid
Δοκιμή: Jeep Wrangler 4xe Plug-in Hybrid
Αυτό το Wrangler μοιάζει με… άμαξα από γουέστερν