Live Κίνηση
Περισσότερα
Jaguar Land Rover PHEV

Αυτονομία και τρόποι φόρτισης του Land Rover Defender PHEV

Ελλάδα 20:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτονομία και τρόποι φόρτισης του Land Rover Defender PHEV

Jaguar Land Rover PHEV

Αυτονομία και τρόποι φόρτισης του Land Rover Defender PHEV

Jaguar Land Rover PHEV

Η ηλεκτρική αυτονομία του μοντέλου κρίνεται ιδανική για τη διεκπεραίωση των καθημερινών μετακινήσεων, ενώ η φόρτιση πραγματοποιείται εύκολα με διάφορες μεθόδους.

Advertisement
Advertisement

Περιπετειώδης χαρακτήρας, αφθονία χώρων, προηγμένες τεχνολογίες, καινοτομία και μέγιστη ασφάλεια. Πρόκειται για μερικά από κύρια χαρακτηριστικά του… αναγεννημένου Land Rover Defender, ενός μοντέλου που έχει εξελιχθεί σε συνώνυμο της offroad οδήγησης.

Τη μακροσκελή λίστα των ανωτέρω προσόντων του… αδάμαστου μοντέλου, καταφτάνει να εμπλουτίσει… η plugin υβριδική έκδοση του Land Rover Defender η οποία μας συστήνεται με την κωδική ονομασία “P400e”. Τι καινούριο φέρνει μαζί του, λοιπόν το εξηλεκτρισμένο Defender; Ισχυρές επιδόσεις που το καθιστούν δυνατότερο όλων και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Advertisement
Advertisement

Ας συστηθούμε, όμως, με το μοντέλο από την αρχή.

Το Land Rover Defender P400e, το οποίο διατίθεται αποκλειστικά σε 5θυρη έκδοση τροφοδοτείται από έναν ηλεκτροκινητήρα και ένα θερμικό μοτέρ. Πιο αναλυτικά, το κινητήριο σύνολο στελεχώνει ένας 2λιτρος 4κύλινδρος βενζινοκινητήρας των 300 ίππων, καθώς και ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 142 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς των δύο κινητήρων αντιστοιχεί σε 404 ίππους, η τελική ταχύτητα αποτυπώνεται σε 209 χλμ./ώρα, ενώ η ολοκλήρωση της διαδικασίας 0-100 χλμ./ώρα δεν απαιτεί περισσότερα από 5,6 δευτερόλεπτα.

Διαβάστε εδώ αναλυτικές πληροφορίες 

Advertisement

Χάρη στην παρουσία του ηλεκτροκινητήρα η μέση κατανάλωση αποτυπώνεται στα 3.3 λτ./100 χλμ., ενώ απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας (στην Ελλάδα) χάρη στις μειωμένες εκπομπές CO2, οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 74 γρμ./χλμ., βάσει WLTP (64 gr/km κατά NEDC).

Advertisement

Αυτονομία

Μέλος του κινητήριου συνόλου, παράλληλα, αποτελεί και μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 19,2 kWh, η οποία τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα και επιτρέπει στο Land Rover Defender να διανύσει 43 χλμ., χωρίς να σπαταλήσει σταγόνα βενζίνης. Πρόκειται για μια απόσταση που κρίνεται ιδανική για τις καθημερινές μετακινήσεις.

Διαβάστε εδώ αναλυτικές πληροφορίες 

Advertisement

Ποιος είναι ο χρόνος φόρτισης του μοντέλου;

Το plug-in υβριδικό Land Rover Defender (P400e) διατίθεται μαζί με ένα καλώδιο φόρτισης Τύπου 3 (Mode 3), την ίδια ώρα που προαιρετικά προσφέρεται και ένα καλώδιο Τύπου 2.

Μέθοδος φόρτισης 3 (Mode 3) – Διάρκεια 2 ώρες σε wallbox 7 kWh για τη φόρτιση στο 80%

Πρόκειται για ελεγχόμενη μέθοδο φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC), πραγματώνεται με τη χρήση σταθμών φόρτισης οι οποίοι επιτυγχάνουν ισχύ φόρτισης έως 44kW (63 A).

Μέθοδος φόρτισης 2 (Mode 2) – Διάρκεια 7 ώρες για τη φόρτιση στο 80%

Είναι ιδανική για τη φόρτιση του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σημειώνεται πως το Land Rover Defender P400e μπορεί να φορτίσει σε ταχυφορτιστή 50kW, με το 0-80% να ολοκληρώνεται σε 30 λεπτά.

Διαβάστε εδώ αναλυτικές πληροφορίες 

Διαβάστε επίσης:

Δοκιμάζουμε το νέο Land Rover Defender D240

Και με ηλεκτροκινητήρα το κλασσικό Land Rover Defender

Όνειρο απατηλό το Land Rover Defender Pickup