Live Κίνηση
Περισσότερα
HYUNDAI-KONA-2024

Hyundai Kona: Στην αιχμή των ψηφιακών τεχνολογιών

Ελλάδα 0:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Hyundai Kona: Στην αιχμή των ψηφιακών τεχνολογιών

HYUNDAI-KONA-2024

Hyundai Kona: Στην αιχμή των ψηφιακών τεχνολογιών

HYUNDAI-KONA-2024

Το νέο Kona είναι ένα επαναστατικό άλμα στην ψηφιακή τεχνολογία που θέτει νέα σημεία αναφοράς στην κατηγορία του.

Advertisement
Advertisement

Με το νέο Kona η Hyundai έχει καταφέρει να ανακατέψει για τα καλά την τράπουλα της κατηγορίας, με ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει σε όλους τους τομείς, και κερδίζει παντού την αναγνώριση και τα βραβεία, μεταξύ των οποίων και αυτόν του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για την Ελλάδα.

Και όχι άδικα, μιας και το νέο Kona ξεχειλίζει από πρωτοτυπία και μοντέρνα διάθεση στην σχεδίασή του. Και παράλληλα καταφέρνει να αποτελεί το νέο στάνταρ της κατηγορίας του σε ότι αφορά τις ανέσεις των επιβατών και τις τεχνολογίες διασύνδεσης που παρέχει για να κάνει την ζωή του οδηγού πιο εύκολη και ασφαλή.

Αν και η φουτουριστική σχεδίαση του αμαξώματος αποτελεί αναμφίβολα την πιο δυνατή στιγμή του νέου Kona, η εικόνα στο σαλόνι είναι εξίσου καθηλωτική, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την πρώτη κιόλας ματιά.

Advertisement
Advertisement

Οι σχεδιαστές και οι τεχνικοί της Hyundai έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, τόσο στο αισθητικό κομμάτι με τις όμορφες και λιτές γραμμές, όσο και στο θέμα της ποιότητας και της γενικότερης premium αίσθησης, που θυμίζει αυτοκίνητο μεγαλύτερης και πιο ακριβής κατηγορίας.

Τα πάντα είναι προσεγμένα στην εντέλεια, με εξαιρετικά στην ποιότητα πλαστικά, όμορφες λεπτομέρειες σε ασημί χρώμα, καλά ταξινομημένους διακόπτες και οθόνες, και μία γενικότερη αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα αυτοκίνητο που ξεπερνά τα δεδομένα των compact SUV και στέκει ψηλότερα από κάθε ανταγωνιστική πρόταση.

Advertisement

Το απόλυτο highlight είναι πάντως το ψηφιακό πακέτο τεχνολογιών για την άνεση και την διασύνδεση των επιβατών. Η δέσμευση της Hyundai στην καινοτομία αναδεικνύεται μέσα από τις πρωτοποριακές υλοποιήσεις έξυπνης τεχνολογίας, δημιουργώντας μια απαράμιλλη ψηφιακή εμπειρία υψηλών προδιαγραφών.

Παρουσιάζοντας το σύστημα πολυμέσων επόμενης γενιάς, το ccNC (Connected Car Navigation Cockpit) αντιπροσωπεύει έναν ιδανικό συνδυασμό τεχνολογίας αιχμής και απρόσκοπτης συνδεσιμότητας.

Advertisement

Ελεγχόμενο από επεξεργαστές υψηλής ταχύτητας και ένα προηγμένο υπολογιστικό σύστημα, αυτό το σύστημα παρέχει ένα εκπληκτικής χρηστικότητας περιβάλλον, με όμορφα γραφικά και υψηλή λειτουργικότητα.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του κόκπιτ είναι η κομψά καμπυλωτή πανοραμική οθόνη, που φιλοξενεί δύο ενσωματωμένες οθόνες για απρόσκοπτη συνδεσιμότητα και διαισθητική χρήση.

Advertisement

Η φουτουριστική εμπειρία οδήγησης αναδεικνύεται με το σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 12,3″ και τον αντίστοιχο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3″, που είναι τέλεια ενσωματωμένος σε μια κυρτή πανοραμική οθόνη.

Αυτή η έξυπνη διαμόρφωση συνδυάζει κουμπιά αφής, εξασφαλίζοντας τον αβίαστο έλεγχο των διαφόρων λειτουργιών, ενώ τα χέρια παραμένουν στο τιμόνι.

Παράλληλα, με 64 αποχρώσεις ατμοσφαιρικού φωτισμού, ο οδηγός και οι επιβάτες μπορούν να δημιουργήσουν την ιδανική διάθεση για κάθε διαδρομή.

Κάθε λεπτομέρεια είναι σχολαστικά σχεδιασμένη για ευκολία και κομψότητα. Ο επιλογέας ταχυτήτων shift-by-wire στην κολόνα του τιμονιού εξασφαλίζει γρήγορο, διαισθητικό και ακριβή χειρισμό, ενισχύοντας τόσο το στυλ όσο και τη λειτουργικότητα.

Οι επιβάτες έχουν στην διάθεσή τους ασύρματο φορτιστή υψηλής ταχύτητας στην κεντρική κονσόλα, που συμπληρώνεται από πολλαπλές θύρες USB-C και μια πρίζα 12V για γρήγορη φόρτιση και συμβατότητα με διάφορες συσκευές.

Εφοδιάζεται επίσης με κορυφαίο ηχοσύστημα οκτώ ηχείων της BOSE, το οποίο είναι σχολαστικά ρυθμισμένο ώστε να προσφέρει μια συναρπαστική ακουστική εμπειρία.

Η απρόσκοπτη ενσωμάτωση των Apple CarPlay και Android Autο επιτρέπει στον οδηγό να κάνει mirroring τις εφαρμογές του smartphone στην οθόνη πολυμέσων για ακόμα μεγαλύτερη χρηστικότητα.

Το σύστημα πολυμέσων προσφέρει προηγμένα γραφικά, τέλεια ενσωμάτωση οθόνης και πλήρεις ενημερώσεις λογισμικού Over The Air (OTA) μέσω του Bluelink.

Με τη λειτουργία Digital Key του Bluelink, μπορεί ο οδηγός να ελέγξει το Kona αβίαστα μέσω smartphone ή smartwatch, εξασφαλίζοντας ευκολία και ασφάλεια στην καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου.

Με όλα τα παραπάνω, το νέο Kona καταφέρνει κάτι μοναδικό για την κατηγορία, να συνδυάζει την τεχνολογία αιχμής με κορυφαία λειτουργικότητα και το στοιχείο της σχεδιαστικής εκλέπτυνσης να δημιουργεί ένα περιβάλλον υψηλής οδηγικής απόλαυσης.

Η Hyundai με το Kona κάνει το μεγάλο άλμα στην κατηγορία των προσιτών SUV, παρέχοντας αφειδώς καινοτόμες λύσεις και ποιότητα που αρμόζει σε μοντέλα μεγαλύτερων και πιο ακριβών κατηγοριών. Δικαίως λοιπόν οι έπαινοι, τα βραβεία αλλά και η τεράστια εκτίμηση του κοινού που απολαμβάνει από την πρώτη στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Hyundai Kona 1.0 120 PS 6MT 48V
Δοκιμή: Hyundai Kona Hybrid
Οδηγούμε το νέο Hyundai Kona στην Αθηναϊκή Ριβιέρα (+τιμές)