HONDA_2023

Honda e:Ny1: Η τεχνολογία στην υπηρεσία του οδηγού

Ελλάδα 18:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Honda e:Ny1: Η τεχνολογία στην υπηρεσία του οδηγού

HONDA_2023

Honda e:Ny1: Η τεχνολογία στην υπηρεσία του οδηγού

HONDA_2023

Το νέο Honda e:Ny1 είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα (EV) της μάρκας για την Ευρώπη και εντυπωσιάζει με την υψηλή τεχνολογία και την έμφαση στην οδηγική άνεση.

Advertisement
Advertisement

Το νέο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρίας συνδυάζει μία νέα σχεδιαστική προσέγγιση με εξαιρετική ποιότητα εσωτερικού και προηγμένη τεχνολογία, στοιχεία που το καθιστούν ένα συναρπαστικό σύγχρονο οικογενειακό αυτοκίνητο.

Ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μάρκας και όχι μόνο, το ολοκαίνουργιο Honda e:Ny1 εισάγει νέες αξίες και προσφέρει νέες συγκινήσεις και εμπειρίες τόσο για τους υπάρχοντες όσο και για τους νέους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων.

Ακολουθώντας μία ανθρωποκεντρική φιλοσοφία σχεδίασης, ο πρωταρχικός στόχος της ομάδας εξέλιξης του e:Ny1 ήταν να πετύχει την απολαυστική, δυναμική οδηγική συμπεριφορά ενός Honda σε συνδυασμό με μια ομαλή και πολιτισμένη λειτουργία και την ευχρηστία/ευελιξία που αποτελεί σήμα κατατεθέν της μάρκας. Για το λόγο αυτό, η πρόκληση για τους μηχανικούς ήταν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Το e:Ny1 χρησιμοποιεί την πρόσφατα εξελιγμένη πλατφόρμα υψηλών επιδόσεων e:N Architecture F της Honda με κίνηση στους εμπρός τροχούς, η οποία θα χρησιμοποιηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο σε ηλεκτρικά οχήματα της μικρής και μεσαίας κατηγορίας. Η νέα τεχνολογία διαχείρισης της μπαταρίας της μάρκας παρέχει αυτονομία 412 χιλιομέτρων (WLTP) και ταχεία φόρτιση από το 10% στο 80% σε περίπου 45 λεπτά.

Η συμπαγής αρχιτεκτονική επέτρεψε επίσης μεγαλύτερη ελευθερία στη διάταξη χώρων με όλα τα εξαρτήματα του συστήματος ηλεκτροκίνησης να βρίσκονται πάνω από τον μπροστινό άξονα. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα ανέρχεται στους 204 ίππους, χαρίζοντας ενεργητική ασφάλεια και εξαιρετικές επιδόσεις.

Advertisement

Για να ξεχωρίζει ως αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, το νέο Honda e:Ny1 υιοθετεί ένα εκλεπτυσμένο στυλ που καθορίζεται από ομαλές, ρέουσες γραμμές. Τα κομψά, εκφραστικά φωτιστικά σώματα είναι ενσωματωμένα με τάξη στην τολμηρή μετωπική επιφάνεια, που ενσωματώνει ένα έξυπνο πάνελ μάσκας το οποίο παρέχει πρόσβαση στην κρυμμένη θύρα φόρτισης. Τα πίσω φώτα συνδέονται με μια φωτεινή μπάρα LED σε όλο το πλάτος της πίσω πόρτας, ενώ η παλέτα χρωματικών επιλογών περιλαμβάνει το εντυπωσιακό νέο Aqua Topaz.

Advertisement

Επιπλέον, ένα ακόμα στοιχείο που αντικατοπτρίζει τη μοναδική του θέση στη γκάμα της Honda, το μοντέλο εισάγει μία νέα ταυτότητα EV. Το λευκό λογότυπο «Η» μπροστά γίνεται το νέο σύμβολο της ηλεκτροκίνησης της Honda, μαζί με μια κομψή, νέα γραμματοσειρά για το όνομα της μάρκας στην πόρτα του χώρου αποσκευών.

Χάρη στην έξυπνη τοποθέτηση των εξαρτημάτων του συστήματος ηλεκτροκίνησης, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας που βρίσκεται κάτω από το δάπεδο, το εσωτερικό είναι ευρύχωρο και άνετο για όλους τους επιβάτες.

Advertisement

Τα υψηλής ποιότητας υλικά της καμπίνας και τα πολυτελή καθίσματα συνθέτουν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και η μεγάλη κεντρική οθόνη αφής προβάλλουν μια ολοκληρωμένη γκάμα λειτουργιών που κρατούν τους επιβάτες συνδεδεμένους και ενημερωμένους εν κινήσει.

Το νέο Honda e:Ny1 είναι το πιο πρόσφατο μοντέλο της εταιρίας που διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό του την πλούσια σουίτα τεχνολογιών ασφαλείας Honda SENSING για αποτελεσματική προστασία σε όλων των ειδών τις συγκρούσεις και μείωση του φόρτου του οδηγού μέσω μιας σειράς προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσα άτομα χωρούν στο πορτμπαγκάζ των νέων ηλεκτρικών Honda;
Η Casio τιμά το θρύλο του Honda Type R
Honda e:Ny1: Αθόρυβη δύναμη