Menu
Live η κίνηση | Τιμές Καυσίμων Podcasts | NewsAutoChoice

HONDA-2022

Η ανεξίτηλη προσωπικότητα του Honda e

  • newsautoteam

Βγαλμένο από cartoons του μέλλοντος, το εντυπωσιακό και παράλληλα high tech Honda e γεφυρώνει με επιτυχία το χθες με το αύριο της αυτοκίνησης, ενσωματωμένα σε μια cult φιγούρα. Το απόλυτο urban electric car είναι εδώ…

Είναι εκπληκτικό πόσα συναισθήματα προκαλεί το νέο μικρό ηλεκτρικό της Honda. Από την παρθενική επαφή μαζί του ερωτεύεσαι τις αναλογίες, τις παιδικές σχεδιαστικές αφέλειες, τον ρομαντισμό, την έμφυτη εκκεντρικότητα.

Η τελευταία δεν επιβλήθηκε εσκεμμένα από κάποιο διαολεμένο μάρκετινγκ. Το “μπιμπελό” της Άπω Ανατολής επιτυγχάνει το ακατόρθωτο.

Από τη μια σε μεταφέρει στο hi tech κόσμο που έρχεται, με φουλ της ψηφιακής οθόνης και της συνδεσιμότητας στη minimal καμπίνα, κι από την άλλη, σου θυμίζει και το ένδοξο παρελθόν με το ανάλαφρο πάτημα, το μαζεμένο χωροταξικά εσωτερικό, τη μεγάλη στεφάνη τιμονιού και την ευχάριστη διάθεση να αλλάξει σβέλτα κατεύθυνση.

Σχεδιαστικά σε ότι αφορά το εξωτερικό σκέλος του Honda e, σχεδόν τίποτα δεν διαταράσσει τις κάθετες επιφάνειές του. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως δεν υπάρχουν ορατές χειρολαβές, ούτε καν συμβατικοί εξωτερικοί καθρέπτες. Πρόκειται για το απόγειο της απλότητας παρότι σφύζει από τεχνολογικές εφαρμογές.

Στο εσωτερικό αποκαλύπτεται ένα ιδιαίτερο καθιστικό επιτηδευμένα προσεγμένο, τόσο που δεν θέλεις να ξεκολλήσεις από αυτό. Οι μεγάλες επιφάνειες με τις ξύλινες επενδύσεις δημιουργούν μια κλασική πολυτελή ατμόσφαιρα, ενώ, οι τεράστιες οθόνες των 12,3’ και 8,8 ιντσών αποτυπώνουν χωρίς περιστροφές τις ψηφιακές ανησυχίες του συμπαγούς ηλεκτρικού Honda.

Το σύστημα πολυμέσων όχι μόνο είναι συμβατό με Android-Auto και Apple-Car-Play, αλλά ακόμη και με παιχνιδομηχανές που επιτρέπουν την προβολή ταινιών μέσω TV-Stick. Δεν τελειώσαμε με τις οθόνες, αφού άλλες δύο έξι ιντσών προβάλλουν εικόνες από τις εξωτερικές κάμερες οι οποίες αντικαθιστούν επάξια τους συμβατικούς καθρέπτες. Υπερπαραγωγή δηλαδή…

Μετά από ενδελεχή σπουδή οι τεχνικοί της Honda κατέληξαν στη συνταγή της μπαταρίας των 35,5 kWh που δεν προσθέτει υπερβολικό βάρος στο συμπαγές αμάξωμα. Η αυτονομία ανέρχεται στα 210-220 km, ότι πρέπει δηλαδή για τις πικάντικες αστικές μετακινήσεις.

Η αξιομνημόνευτη ευελιξία και η λιλιπούτεια ακτίνα στροφής των 4,3 m του Honda e φέρνουν απευθείας το χαμόγελο στο πρόσωπό σου, όσο κινείσαι στην πόλη. Το οποίο διατηρείται για αρκετή ώρα εκεί εξαιτίας της ώθησης που προσφέρει άμεσα η πυκνή ροπή του ηλεκτροκινητήρα των 154 ίππων.

Ένα αόρατο χέρι σε πιέζει στο κάθισμα κάθε φορά που βυθίζεις αποφασιστικά το δεξί πόδι, με αποτέλεσμα να νιώθεις σαν περιχαρές παιδί. Η συνταγή όλα πίσω (ηλεκτροκινητήρας-κίνηση) συμβάλλει στην καλύτερη ελκτική πρόσφυση, στην απουσία αντιδράσεων στο σύστημα διεύθυνσης όπως και στην αυξημένη σταθερότητα όταν ενεργοποιείται το σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

Το ηλεκτρικό μίνι δύναται να ξεπεράσει τον αστικό προσανατολισμό όταν η χάραξη του δρόμου το επιβάλλει. Τα επιχειρήματά του στηρίζονται στο χαμηλό κέντρο βάρους, στην ισόποση κατανομή ανάμεσα στους δυο άξονες, στους μεγάλους ακροβολισμένους τροχούς στις γωνίες του αμαξώματος αλλά και στην προθυμία της ανάρτησης να αξιοποιήσει τα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Η μέγιστη ισχύς φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα μπορεί να φτάσει τα 6,6 kW, ενώ σε DC μπορεί να συνδεθεί με ταχυφορτιστή 100 kW, (φορτίζει πλήρως σε 30 min).

Το Honda e προβάρει ευθαρσώς το ρόλο του “μπιζού” στα ηλεκτρικά πόλης. Δεν μοιάζει με κανένα άλλο, έχει αδαμάντινο χαρακτήρα και κυρίως, τη σπάνια ικανότητα να δημιουργεί στον χρήστη αίσθημα ευφορίας. Είτε χαζεύει αποσβολωμένος τα οβάλ LED φωτιστικά, είτε οδηγεί. e-motion!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Honda e σε ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής
Ένα αλλιώτικο Honda e
Honda e: Το πιο εξελιγμένο μικρό ηλεκτρικό της αγοράς

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ