Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA-2022

Honda CR-V e:HEV AWD: Η ελίτ της υβριδικής τεχνολογίας

Ελλάδα 17:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Honda CR-V e:HEV AWD: Η ελίτ της υβριδικής τεχνολογίας

HONDA-2022

Honda CR-V e:HEV AWD: Η ελίτ της υβριδικής τεχνολογίας

HONDA-2022

Η Honda παραμένει στην τεχνολογική πρωτοπορία των υβριδικών συστημάτων, δημιουργώντας με το CR-V e:HEV ένα εντυπωσιακό σύνολο premium ποιότητας, κορυφαίας πρακτικότητας και απίστευτης οικονομίας σε καύσιμο.

Advertisement
Advertisement

Αν κάτι χαρακτηρίζει την Honda περισσότερο από κάθε άλλο κατασκευαστή στον κόσμο είναι η επιμονή των μηχανικών και των σχεδιαστών της να αγγίζουν κάθε φορά την τελειότητα με ό,τι και αν καταπιαστούν. Μία εταιρία που παραμένει πιστή στο πρωτοποριακό πνεύμα του ιδρυτή της και εξακολουθεί και σήμερα να δημιουργεί καινοτόμες τεχνολογίες και αυτοκίνητα που εντυπωσιάζουν με την προσοχή στην λεπτομέρεια και την ολιστική τους έμφαση στην ποιότητα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της γενικότερης φιλοσοφίας της Honda είναι το νέο CR-V e:HEV AWD. Ένα αυτοκίνητο που έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα βήμα στην πορεία της Honda για πλήρη εξηλεκτρισμό των ευρωπαϊκών της μοντέλων μέχρι το τέλος του 2022, και να δείξει το κορυφαίο επίπεδο των τεχνολογικών επιτευγμάτων της ιαπωνικής εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Σχεδιαστικά το νέο CR-V εντυπωσιάζει με τη νέα αισθητική ταυτότητα των μοντέλων της Honda, με τη νέα εντυπωσιακή μάσκα, τους προβολείς με το χαρακτηριστικό σχήμα και τα στάνταρ LED ημέρες, και τις σωστά μελετημένες αναλογίες του αμαξώματος που δημιουργούν ένα επιβλητικό αλλά καλαίσθητο αμάξωμα από όποια γωνία και αν το κοιτάξεις.

Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στο εσωτερικό, πεδίο στο οποίο η Honda είχε πάντα να παρουσιάσει κάποιες πρωτοποριακές ιδέες. Ευρύχωρο και άνετο για τους επιβάτες, συνδυάζει και κορυφαία επίπεδα τεχνολογίας, τόσο σε ότι αφορά τις ψηφιακές δυνατότητες διασύνδεσης όσο και στο πλήθος των συστημάτων για την υποβοήθηση του οδηγού.

Advertisement

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό πάντως του νέου CR-V είναι το υβριδικό του σύστημα κίνησης, ίσως το πιο εξελιγμένο και αποδοτικό που υπάρχει αυτή την στιγμή στην αγορά. Αποτελείται από έναν δίλιτρο κινητήρα βενζίνης i-VTEC και έναν ηλεκτροκινητήρα, με συνδυαστική ισχύ 184 ίππων και 315 Nm ροπής.

Ο συνδυασμός ηλεκτροκινητήρα – βενζινοκινητήρα επιταχύνει το CR-V e:HEV από 0 στα 100 km/h σε 8,6 δεύτερα σε FWD εκδοχή, και σε 8,9 δευτερόλεπτα σε έκδοση AWD, με τελική ταχύτητα 180 km/h. Όσο για την κατανάλωση, αυτή περιορίζεται στα μόλις 6,6 l/100 km, τιμή πραγματικά μοναδική για αυτοκίνητο αυτού του μεγέθους και των δυνατοτήτων.

Advertisement

Το υβριδικό σύστημα της Honda παρουσιάζει επίσης μερικές πολύ έξυπνες και τεχνολογικά προηγμένες ιδέες. Η τεχνολογία i-MMD της Honda επιλέγει αυτόματα μεταξύ τριών προγραμμάτων έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή απόδοση και ο περιορισμός της κατανάλωσης.

Τα προγράμματα αυτά είναι τα: EV Drive, με το αυτοκίνητο να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά μέσω της μπαταρίας. Hybrid Drive, όπου ο βενζινοκινητήρας παρέχει την ισχύ του σε μία γεννήτρια που τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα. Engine Drive, όπου το CR-V κινείται με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement

Σε συνθήκες κίνησης στην πόλη, τα προγράμματα που εναλλάσσονται είναι τα δύο πρώτα, προσφέροντας μοναδική οικονομία αλλά και μία ιδιαίτερα πολιτισμένη και αθόρυβη λειτουργία.

Στις υψηλές ταχύτητες, εκεί που χρειάζεται άμεση απόδοση της ισχύος λειτουργεί στο Engine Drive, με τον ηλεκτροκινητήρα να υποβοηθά όποτε κριθεί απαραίτητο ότι χρειάζεται ενίσχυση της ροπής από τις χαμηλές στροφές.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο κιβώτιο μιας σχέσης. Στην πράξη, αντί για το κλασικό κιβώτιο, υπάρχει μία μονάδα υποπολλαπλασιασμού, με ομαλότερη μετάδοση της ισχύος και πιο άμεση απόκριση στις εντολές του οδηγού σε σχέση με τα κλασικά κιβώτια τύπου CVT που χρησιμοποιούν τα υβριδικά μοντέλα που υπάρχουν στην αγορά.

Η υβριδική τεχνολογία της Honda διαθέτει και σύστημα ανάκτησης της ενέργειας από το φρενάρισμα, και ρύθμιση της έντασης μέσω μοχλών στο τιμόνι. Ενώ έχει γίνει και εξαντλητική μελέτη σε όλα τα συστήματα, με στόχο την μείωση των κραδασμών και των θορύβων που φθάνουν στους επιβάτες.

Κάτι που καθιστά το CR-V όχι μόνο το πιο αποδοτικό υβριδικό μοντέλο της κατηγορίας του αλλά και εκείνο με την ξεκάθαρα premium οδηγική παρουσία και τα χαρακτηριστικά ποιότητας πολύ ακριβότερων μοντέλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda CR-V e:HEV ΑWD: Καλοκαίρι αλά… υβριδικά
Δοκιμή: Honda CR-V e:HEV AWD
Honda CR-V e:HEV: Πρόταση κορυφής στα υβριδικά SUV