Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA 2021-1

Ηonda Jazz Crosstar e:HEV: Το έξυπνο μικρό με το νεανικό στιλ

Ελλάδα 5:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηonda Jazz Crosstar e:HEV: Το έξυπνο μικρό με το νεανικό στιλ

HONDA 2021-1

Ηonda Jazz Crosstar e:HEV: Το έξυπνο μικρό με το νεανικό στιλ

HONDA 2021-1

Η γκάμα του νέου Honda Jazz εμπλουτίστηκε με την έκδοση Crosstar, η οποία χάρη στις “off road” επεμβάσεις στο αμάξωμα αλλά και την μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, αποτελεί μία πολύ ξεχωριστή πρόταση για ένα αστικό crossover με πληθώρα δυνατοτήτων και μοναδικά χαρίσματα.

Advertisement
Advertisement

Οι πάντα ανήσυχοι σχεδιαστές της Honda θέλησαν με τη νέα γενιά του Jazz να κάνουν ένα βήμα παραπάνω. Και με το Crosstar δημιούργησαν μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή του μικρού μοντέλου της ιαπωνικής εταιρίας, προσθέτοντας ένα πιο περιπετειώδες στιλ και μερικές ξεχωριστές ιδιότητες, οι οποίες κάνουν ακόμα πιο ελκυστική την ιδέα πίσω από την ύπαρξη του Jazz.

Τo Honda Jazz Crosstar παρέχει μια αβίαστη οδηγική εμπειρία με κορυφαία απόδοση και μοναδικά χαρακτηριστικά λειτουργίας τα οποία προκύπτουν από την εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία e:HEV. Μέρος της νέας γκάμας e: TECHNOLOGY της Honda, η νέα γενιά Jazz διατίθεται αποκλειστικά με τεχνολογία υβριδικού συστήματος e: HEV δύο κινητήρων και είναι το πρώτο από τα έξι ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Honda που προγραμματίζεται να εισαχθούν στην Ευρώπη έως το 2022.

Advertisement
Advertisement

Η συνολική ισχύς 109 PS / 80kW επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση στα 100km/h σε 9,4 δεύτερα και μέχρι την τελική ταχύτητα των 175 km/h. Οδηγός και επιβάτες βιώνουν μία αβίαστη και άνετη εμπειρία, είτε κινούνται στους δρόμους της πόλης, είτε ταξιδεύουν με υψηλές ταχύτητες στο αυτοκινητόδρομο. Το αποδοτικό υβριδικό σύστημα παράγει εκπομπές CO2 από 102 g/km (WLTP) με κατανάλωση καυσίμου 4,5l/100km (WLTP) στο στάνταρ μοντέλο και 110 g/km (WLTP) και 4.8l/100km (WLTP) αντίστοιχα στο Crosstar.

Το Jazz e: HEV έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ένα συναρπαστικό μείγμα ισχυρών επιδόσεων και εντυπωσιακής απόδοσης για να συμπληρώσει τα κορυφαία επίπεδα εσωτερικής άνεσης και χρηστικότητας. Πρόκειται για μία εξέλιξη του διαχρονικού σχήματος του Jazz, με τη νεα γενιά να χαρακτηρίζεται από τα μίνιμαλ ομαλά περιγράμματα που ακολουθούν τη κοντό εμπρός μέρος και το γενικότερο στιλ και τις αναλογίες που υπήρχαν και στις προηγούμενες γενιές.

Advertisement

Για άλλη μια φορά η σχεδιαστική προσέγγιση της Honda έχει ως κύριο αποτέλεσμα την δημιουργία ενός κορυφαίου για την κατηγορία του οχήματος σε ότι αφορά την άνεση και την ευρυχωρία για τους επιβάτες, στοιχεία τα οποία συνδυάζει με μερικές πολύ έξυπνες λύσεις πρακτικότητας που συνεχίζουν να δίνουν έναν μοναδικό χαρακτήρα στο μικρό αυτοκίνητο της Honda.

Κατά την ανάπτυξη της ολοκαίνουργιας γενιάς του Jazz, οι μηχανικοί της Honda συνεργάστηκαν στενά με την ομάδα σχεδιασμού για να διασφαλίσουν ότι το αυτοκίνητο θα διατηρήσει τα κορυφαία επίπεδα εσωτερικού χώρου τα οποία ήταν είναι το σήμα κατατεθέν των προηγούμενων γενεών. Αυτό το πέτυχαν μέσω της έξυπνης τοποθέτησης των υβριδικών εξαρτημάτων μετάδοσης κίνησης στο πλαίσιο και στον χώρο του κινητήρα.

Advertisement

Το σύστημα e: HEV έχει αναπτυχθεί πρόσφατα για τη νέα γενιά του Jazz και έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει απόλαυση στην οδηγική εμπειρία. Αποτελείται από δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες, έναν βενζινοκινητήρα 1.5-λίτρων i-VTEC, μια μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα πρωτοποριακό κιβώτιο μίας σχέσης, τα οποία συνεργάζονται αρμονικά για να προσφέρουν την καλύτερη αναλογία οικονομίας καυσίμου προς επιτάχυνση στην κατηγορία του.

Η ψηφιακή τεχνολογία και η απρόσκοπτη συνδεσιμότητα στο αυτοκίνητο ενσωματώνονται με ευκολία στην καθημερινή ζωή των επιβατών, υποστηριζόμενη από μια ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων των Honda Personal Assistant και της εφαρμογής My Honda+.

Advertisement

Διαθέτοντας την πιο ολοκληρωμένη σουίτα προηγμένων χαρακτηριστικών ασφαλείας και βοηθημάτων οδήγησης στην κατηγορία του, τα Honda Jazz και Jazz Crosstar είναι εξοπλισμένα με ενεργή και παθητική τεχνολογία ασφαλείας ανώτερης κατηγορίας και σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να κάνει την οδήγηση ευκολότερη και ασφαλέστερη, ιδίως στις δύσκολες και πολύπλοκες αστικές μετακινήσεις.

Στην άκρως επιτυχημένη συνταγή του “απλού” Jazz η Honda έρχεται να προσθέσει μία ακόμα ενδιαφέρουσα έκδοση με στοιχεία crossover για όσους αναζητούν μία αίσθηση ελευθερίας και την ικανότητα να μπορούν να σπάνε τα δεσμά της καθημερινότητας. Για να τονιστεί ο διαφορετικός χαρακτήρας του Crosstar έχουν προστεθεί διάφορα επιπλέον στοιχεία στην εμφάνισή του όπως η ξεχωριστής αισθητικής γρίλια, οι κομψές ενσωματωμένες ράγες οροφής και η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος για ευκολότερη πρόσβαση και επιβλητική θέα του οδοστρώματος μπροστά από το αυτοκίνητο.

Τα προστατευτικά του αμαξώματος και οι επιλογές των εκπληκτικών διχρωμιών εξασφαλίζουν μια εξωτερική εμφάνιση που μαγνητίζει τα βλέμματα, ενώ οι αδιάβροχες εσωτερικές επενδύσεις παρέχουν μεγάλη προστασία στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Παράλληλα διατηρεί και όλα τα ξεχωριστά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το Jazz όπως για παράδειγμα τα πρωτοποριακά πίσω καθίσματα Magic Seats τα οποία μπορούν να διαμορφωθούν με διάφορους τρόπους, και επιτρέπουν στον οδηγό να μεταφέρει ακόμα και πολύ μεγάλα σε όγκο αντικείμενα.

Ο χώρος αποσκευών με τα πίσω καθίσματα σε όρθια θέση ξεκινά από 304 λίτρα και αυξάνεται στα 1.205 λίτρα, μέχρι την οροφή με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα. Αυτό είναι αποτέλεσμα του επίπεδου πατώματος και της έξυπνης διάταξης των εξαρτημάτων του υβριδικού συστήματος. Τέλος, το όλο σύνολο της τεχνολογικής υπεροχής του Honda Jazz Crosstar e:HEV ολοκληρώνεται με μία πληθώρα συστημάτων για την υποβοήθηση του οδηγού υπό την ονομασία Honda Sensing, τα οποία θυμίζουν αυτοκίνητο μεγαλύτερης και πιο ακριβής κατηγορίας και τα περισσότερα από αυτά είναι στάνταρ ακόμα και από την βασική έκδοση.

Σε κάθε περίπτωση το υβριδικό Honda Jazz Crosstar αποτελεί μία μοναδική περίπτωση για ένα σύγχρονο και νεανικό αυτοκίνητο πόλης, με αυξημένες δυνατότητες κίνησης σε δύσκολα εδάφη και έναν περιπετειώδη χαρακτήρα για όσους θέλουν να ξεφύγουν από την πεπατημένη ενός κλασικού super mini και θέλουν να ξεχωρίζουν για το εναλλακτικό τους lifestyle.

Σε συνδυασμό με την κορυφαίας απόδοσης υβριδική τεχνολογία αλλά και τους μεγάλους χώρους και την μέγιστη δυνατή πρακτικότητα, το Honda Jazz Crosstar αποτελεί αυτή την στιγμή την πιο έξυπνη και σίγουρα την πιο ελκυστική αγορά για όποιον αναζητά ένα πολυτάλαντο αυτοκίνητο για τις αστικές και όχι μόνο μετακινήσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Νέο Honda Jazz e:HEV
Δοκιμή: Honda Jazz Crosstar 1.5 e:HEV
Το Honda Jazz γίνεται Off-Roader (+video)