Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Βλέπει φαντάσματα ο Rosberg;

Ελλάδα 14:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Βλέπει φαντάσματα ο Rosberg;

FORMULA 1

Βλέπει φαντάσματα ο Rosberg;

FORMULA 1

Ο Γερμανός οδηγός της Mercedes έχει χάσει στα ίσα στους τρεις πρώτους αγώνες από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Lewis Hamilton και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν του αρέσει καθόλου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Πιθανόν αυτό να επηρεάζει και την κρίση του γιατί δε δικαιολογείται αλλιώς η επίθεση που έκανε στο Hamilton χτες στη συνέντευξη Τύπου. Ο Βρετανός δέχτηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα ένα μήνυμα από την ομάδα να κινηθεί πιο γρήγορα. Αυτό ήρθε ως αντίδραση στα παράπονα του Rosberg πως ο Hamilton κινείται αργά. Είναι γεγονός πως ο Βρετανός μετά το πρώτο πιτ στοπ κινούνταν οριακά πιο αργά από τη Ferrari και ο Rosberg που ήταν πίσω του έβλεπε το Vettel να γεμίζει τους καθρέπτες του.

Ο Hamilton εξήγησε πως ήλεγχε το ρυθμό και τα ελαστικά καθώς δεν είχε πίεση από το Rosberg αλλά ο Γερμανός του επιτέθηκε: «Χαίρομαι που ακούω από σένα Lewis να παραδέχεσαι δημόσια ότι σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου και το ρυθμό που θα έχεις οδηγώντας την κούρσα παρότι αυτό οριοθέτησε τον αγώνα μου».

Advertisement
Advertisement

Ο Hamilton δικαίως αντέδρασε δεικτικά: «Δεν είναι δουλειά μου να προσέχω το ρυθμό του Nico. Η δουλειά μου είναι να ελέγξω το μονοθέσιο και να τερματίσω όσο πιο γρήγορα γίνεται χωρίς περιττά ρίσκα. Αυτό έκανα δεν ασχολήθηκα να επιβραδύνω κάποιον. Αν ήθελε ας με πέρναγε ο Nico, ούτε καν προσπάθησε όμως».

Το ύφος του Rosberg στα χθεσινά επινίκια είναι αποκαλυπτικό της ψυχολογίας του μετά το πέσιμο της καρό σημαίας

Ο διευθυντής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff σήμερα παρενέβη για το θέμα σε συνέχεια της απενημέρωσης που έγινε χτες βράδυ στην ομάδα της Mercedes: «Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση. Ο Lewis δεν έκανε κάτι επίτηδες, το ξεκαθαρίσαμε αυτό. Δεν είχε σκοπό να οριοθετήσει το ρυθμό του Nico προσδοκώντας να τον περάσει ο Vettel. Ο Lewis δεν ήξερε τι διαφορά είχε ο Nico με το Vettel αυτό που ήξερε και προσπαθούσε ήταν να βγάλει με τη μαλακή γόμα περισσότερους γύρους απ’ όσους είχε κάνει στα ελεύθερα. Γι’ αυτό έκοψε ταχύτητα.  Εμείς σαν ομάδα κατά τη διάρκεια του αγώνα ανησυχούσαμε πως μ’ αυτό τον τρόπο καθώς είχε κόψει ο Hamilton αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα θα μπορούσαμε ακόμη και να χάσουμε τον αγώνα. Αναρωτιόμαστε αν ήταν η σωστή στρατηγική συζητώντας στα πιτ κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτό ο Nico δεν το γνώριζε. Ο Hamilton δεν ήξερε κάτι αλλά του ζητήσαμε ν’ ανεβάσει ρυθμό».

Ο ρυθμός του Hamilton είχε ως αποτέλεσμα ο Rosberg να βρεθεί με το Vettel πίσω του και όταν η Ferrari κάλεσε νωρίς στα πιτ τον οδηγό της για αλλαγή ελαστικών ο Rosberg αναγκάστηκε να μπει νωρίτερα απ’ ότι ήθελε για να καλύψει το Vettel και να μη χάσει τη 2η θέση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ν’ υποχρεωθεί να βάλει περισσότερους γύρους με τη μέση γόμα στο τέλος και να φτάσει στην καρό σημαία σε οριακή κατάσταση. Ευτυχώς για το Rosberg το αυτοκίνητο ασφαλείας στο φινάλε οριοθέτησε το ρυθμό του αγώνα βάζοντας πρόωρο τέλος στην αγωνία του.