Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Το NewsAuto στο GP Μπαχρέιν: Όσα είδαμε το Σάββατο στο Sakhir

Ελλάδα 10:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το NewsAuto στο GP Μπαχρέιν: Όσα είδαμε το Σάββατο στο Sakhir

FORMULA 1

Το NewsAuto στο GP Μπαχρέιν: Όσα είδαμε το Σάββατο στο Sakhir

FORMULA 1

Η μάχη της pole position για το Formual 1 Gulf Air Bahrain Grand Prix βρήκε τη Scuderia Ferrari θριαμβεύτρια, με τον Charles Leclerc να επικρατεί και τον Sebastian Vettel να τον πλαισιώνει.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα, στο 62ο lock out των κόκκινων στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, ο Μονεγάσκος έγινε ο δεύτερος νεότερος pole man στην ιστορία της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο νεότερος καθόταν δίπλα του στη συνέντευξη Τύπου και φυσικά είναι ο Vettel.

Από τη βροχερή Μόντσα του 2008, τότε ως αμούστακο ταλαντούχο αγόρι στη Scuderia Toro Rosso. Τώρα πια, τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής και… μουστακαλής!

Advertisement
Advertisement

Η μέρα ξεκίνησε λίγο διαφορετικά για εμάς καθώς μιας και έχουμε ταξιδέψει στο Μπαχρέιν ως καλεσμένοι της Gulf Air, ήμασταν καλεσμένοι στη σουίτα της στο περίφημο Paddock Club. Και παρότι η λογική θα μας ήθελε ακόμα κάπου εκεί κρυμμένοι να είμαστε, η επίσκεψή μας περιορίστηκε στα βασικά μιας και η δουλειά «έτρεχε» στα paddock.

Προλάβαμε όμως να μιλήσουμε με τον CEO της εταιρείας, Krešimir Kučko, για τη σημασία αυτού του αγώνα για το μικρό νησί του Περσικού Κόλπου αλλά και… τον Βέλιμιρ Ζάετς κι άλλους αστέρες της στρογγυλής θεάς.

Advertisement

Παρακολουθήσαμε από εκεί τις προσπάθειες του Ευτύχιου Έλληνα που παρότι μετέτρεψε την pole position σε νίκη στον πρώτο αγώνα του Porsche GT3 Cup Middle East, δεν ανέβηκε στο βάθρο καθώς τιμωρήθηκε για αντικανονική εκκίνηση.

Advertisement

Είδαμε όμως και τις προετοιμασίες της PREMA για τον πρώτο αγώνα της Formula 2, προφανώς με την προσοχή στραμμένη στον Mick Schumacher. Δεν εντυπωσίασε αλλά αύριο θα είναι στην pole position…

Από εκεί και πέρα, στο χώρο βρίσκονταν τοπικοί celebrities άγνωστοι στην Ευρώπη, μονοθέσια, live μουσικές εμφανίσεις, ακόμα και live… ζωγραφική είδαμε!

Advertisement

Πίσω στα paddock, μιλήσαμε με πολλούς προβεβλημένος αλλά και αθέατους ήρωες αυτού του σπορ, σε συνεντεύξεις που θα διαβάσετε προσεχώς στο NewsAuto.gr αλλά και στο Περιοδικό CAR.

Μιλώντας για ελαστικά με τον επικεφαλής αγώνων αυτοκινήτου της Pirelli, Mario Isola.

Μιλήσαμε στον Billy Monger τον πιτσιρικά που αποτελεί πηγή έμπνευσης καθώς έχασε και τα δυο του πόδια σε ένα τρομακτικό ατύχημα σε μικρότερες κατηγορίες αλλά με πείσμα έχει ξεπεράσει την ατυχία του και ακολουθεί έναν αξιέπαινο δρόμο.

Εντοπίσαμε για πρώτη φορά στα paddock τον Andreas Seidl που αναλαμβάνει τη διεύθυνση της McLaren, τον μπαμπά και τον… ξάδερφο Sainz να παρακολουθούν τον Carlos Jr αλλά και τον Nico Rosberg να έχει διπλό ρόλο – επίσημου σχολιαστή σε δύο διαφορετικά τηλεοπτικά δίκτυα!

Είδαμε τη Sabine Kehm που εκπροσωπεί την οικογένεια Schumacher και πλέον είναι φύλακας άγγελος του Mick στις πίστες, να έχει θερμό εναγκαλισμό με τον Sebastian Vettel αλλά και με τον Ross Brawn, «στρατηγό» της Ferrari στα χρόνια κυριαρχίας του Michael.

Παρών και ο άνθρωπος που σχεδίασε την πίστα του Sakhir, o Helmann Tilke, που παρακολούθησε τις κατατακτήριες δοκιμές από το χώρο φιλοξενίας της Mercedes.

Όσο για το F1 Village, ήταν γεμάτο κόσμο και παρέμεινε έτσι ως αργά το βράδυ, καθώς το Σάββατο έκλεισε με τη συναυλία του προερχόμενου από τη Νορβηγία DJ και παραγωγού παγκοσμίου φήμης, Kugo. Κατά κόσμον Kyrre Gørvell-Dahll.