Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Αλλαγή ισορροπιών για έκτη φορά φέτος!

Ελλάδα 23:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Αλλαγή ισορροπιών για έκτη φορά φέτος!

FORMULA 1

F1: Αλλαγή ισορροπιών για έκτη φορά φέτος!

FORMULA 1

Από το συναρπαστικό στο… συναρπαστικότερο πηγαίνει η φετινή αγωνιστικής σεζόν στον μαγικό κόσμο της Formula 1, αφού η κορυφή της βαθμολογίας άλλαξε χέρια για έκτη φορά σε δεκαέξι αγώνες!

Μπορεί ο Valtteri Bottas να πανηγύρισε τη δέκατη νίκη του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όμως ο κερδισμένος του Grand Prix της Τουρκίας ήταν ο Max Verstappen. Παρότι η Red Bull RB16B φάνηκε να υστερεί σε ταχύτητα της Mercedes W12, ο Ολλανδός έφυγε από την Κωνσταντινούπολη έχοντας ανακτήσει τα ηνία στην κατάταξη.

Advertisement
Advertisement

Με τον μεγάλο του αντίπαλο στη μάχη του τίτλου, Lewis Hamilton, να περιορίζεται στην πέμπτη θέση, ο 24χρονος τον «προσπέρασε» στη βαθμολογία και από το -2, πήγε στο +6, με έξι αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Ποιες ήταν όμως οι φορές που έως τώρα είχαμε κάποιον να παίρνει κεφάλι στην υπόθεση τίτλος; Ας τις δούμε μία-μία!

hamilton-verstappen-gb21-a1000X600

Advertisement
Advertisement

#1 Μπαχρέιν
Η σεζόν ξεκίνησε με τον Βρετανό να επικρατεί σε έναν αγώνα θρίλερ, μία πρόγευση της μεταξύ τους μάχης που μας κρατά ακόμα σε αγωνία.

#2 Μονακό
Ο Hamilton έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας μέχρι και τον πέμπτο αγώνα της σεζόν, στο Πριγκιπάτο του Μονακό. Εκεί επικράτησε ο Verstappen, έφτασε τους 105 βαθμούς και πήρε προβάδισμα 4 πόντων.

#3 Ουγγαρία
Ο οδηγός της Red Bull Racing έδειχνε το δρόμο μέχρι και τον ενδέκατο γύρο της σεζόν. Στη Βουδαπέστη είδε την καρό σημαία ένατος, την ώρα που ο δεύτερος Lewis περνούσε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, με διαφορά 8 πόντων.

Advertisement

#4 Ολλανδία
Δεν έμεινε πολύ εκεί αφού δύο στάσεις αργότερα, η εντός έδρας επιτυχία του Verstappen του έδωσε ξανά τα ηνία, έστω και με 3 πόντους διαφορά.

#5 Ρωσία
Νέα αλλαγή σκυτάλης, πάλι δύο αγώνες αργότερα. Ο Hamilton κέρδισε στη λοταρία της Ρωσίας αν και εκκινώντας τελευταίος λόγω αλλαγής υβριδικής μηχανής, ο δεύτερος στην τελική κατάταξη Verstappen μάλλον πανηγύριζε που υστερούσε μεν στη συνολική εικόνα, όμως κατά μόλις 2 βαθμούς.

Advertisement

#6 Τουρκία
Αυτό του επέτρεψε με τη δεύτερη θέση στη Κωνσταντινούπολη, να είναι αυτός που δείχνει ξανά το δρόμο, έχοντας 262.5 βαθμούς έναντι 256.5 του Hamilton.

Έξι βαθμοί και έξι αγώνες ακόμα μπροστά μας. Τολμάς να ποντάρεις σε έναν εκ των δύο;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 Vlog για το GP όπου μια βροχή θα μας… Sochi (video)

To πλήρωμα του ιατρικού αυτοκινήτου βρέθηκε θετικό στον Covid-19

Όλο και πιο κοντά στην F1 η Audi και η Porsche