Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Το αντίο της «οικογένειας» της Daimler στον Lauda

Ελλάδα 14:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το αντίο της «οικογένειας» της Daimler στον Lauda

FORMULA 1

Το αντίο της «οικογένειας» της Daimler στον Lauda

FORMULA 1

Η απώλεια του Niki Lauda προκάλεσε θλίψη στον μαγικό κόσμο της Formula 1, με σύσσωμη την αγωνιστική κοινότητα να εκφράζει τα συλλυπητήρια της.

Advertisement
Advertisement

Ειδικά όμως για τη Daimler και την αγωνιστική ομάδα της Mercedes, η θλίψη ήταν ακόμα μεγαλύτερη αφού ο 70χρονος διατελούσε ρόλο μη-εκτελεστικού προέδρου της Mercedes-Benz Grand Prix Ltd.

he motor racing community and the entire Daimler Family are in mourning for the devastating loss of Niki Lauda. The three-time Formula One World Champion and businessman passed away peacefully on Monday evening at the age of 70 surrounded by his closest family members.

«Ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχασε τον μεγαλύτερο του μαχητή. Η οικογένεια της Mercedes έχασε έναν απίστευτο μέντορα. Εγώ έχασα ένα πραγματικό φίλο. Σε ευχαριστώ για όλα Niki», είπε ο πρόεδρος της Daimler AG και CEO της Mercedes-Benz, Dieter Zetsche.

Advertisement
Advertisement

Ο Ola Källenius που σύντομα θα τον διαδεχθεί, είπε από την πλευρά του: «Θρηνούμε την απώλεια ενός ξεχωριστού ανθρώπου, που επέδειξε απίστευτο μαχητικό πνεύμα. Ο Niki Lauda είχε τεράστιες επιτυχίες και πελώριο αντίκτυπο στον μηχανοκίνητου αθλητισμό. Ήταν ένας άκρως ταλαντούχος οδηγός αλλά και πηγή έμπνευσης ως επιχειρηματίας».

Από το 2012 ο Lauda αποτελούσε μέλος της ομάδας Formula 1 των ασημί βελών, έχοντας από την επόμενη χρονιά άμεση συνεργασία με τον επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff. Και μαζί οδήγησαν τη γερμανική ομάδα σε πέντε συνεχόμενα νταμπλ.

Advertisement

Ο συμπατριώτης του Lauda είπε: «Ο Niki θα είναι πάντα ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους του σπορ. Συνδύαζε ηρωισμό, ανθρωπιά και ειλικρίνεια – εντός και εκτός κόκπιτ. Niki είσαι απλά αναντικατάστατος, δεν θα υπάρξει ποτέ κάποιος σαν εσένα. Ήταν τιμή μας να σε αποκαλούμε πρόεδρο μας και προσωπικά ήταν προνόμιο να σε αποκαλώ φίλο μου».

Advertisement