Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τι θα κάνει τώρα ο Vettel;

Ελλάδα 3:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι θα κάνει τώρα ο Vettel;

FORMULA 1

Τι θα κάνει τώρα ο Vettel;

FORMULA 1

Η είδηση της αποχώρησης του Sebastian Vettel από τη Scuderia Ferrari στο τέλος του έτους, φέρνει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο grid του μαγικού κόσμου της Formula 1!

Advertisement
Advertisement

Όπως όλα δείχνουν, τη θέση του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, θα πάρει ενόψει 2021 ο Carlos Sainz, που διανύει τον δεύτερο και τελευταίο χρόνο του δικού του συμβολαίου με τη McLaren. Εφόσον αυτό επιβεβαιωθεί, ανοίγει μία θέση στην ιστορική βρετανική ομάδα – μία θέση μάλλον περιζήτητη.

Στην πραγματικότητα, αυτή είναι και η ιδανική επιλογή για τον Vettel, αν υποθέσουμε πως πράγματι θέλει να συνεχίσει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Διότι είναι μία ομάδα σε ανοδική πορεία, με όνομα βαρύ σαν ιστορία και την πεποίθηση πως με τις υβριδικές μηχανές της Mercedes θα είναι από την επόμενη σεζόν ακόμα πιο ισχυρή.

Καθώς μετά από 5 χρόνια το όνειρο να οδηγήσει ξανά τη Ferrari στις επιτυχίες λήγει άδοξα για τον Γερμανό, έχοντας ηττηθεί κατά κράτος από τον νεαρό Charles Leclerc, αυτή θα μπορούσε να είναι μία ευκαιρία να σώσει την υστεροφημία του.

Advertisement
Advertisement

Κι αν αρχικά ήταν ο Daniel Ricciardo αυτός που φερόταν αγκαλιά με το ρόλο του αντικαταστάτη του Sainz, νέα δημοσιεύματα τοποθετούν εκεί τον Vettel. Μένει να δούμε τι ισχύει, πάντως πολλοί στηρίζουν το σενάριο αυτό στην παρουσία του Andreas Seidl στη McLaren. Ο νέος διευθυντής της ομάδας του Ουόκινγκ έχει ήδη συνεργαστεί με τον Vettel, όταν θήτευσαν αμφότεροι στη BMW-Sauber.

Θα πρέπει επίσης να μη παραβλέπουμε τον παράγοντα Mercedes – με την εταιρεία της Στουτγάρδης να θέλει να συνδεθεί με τον πιο επιτυχημένο Γερμανό οδηγό μετά τον Michael Schumacher.

Advertisement

Αν δεν ευδοκιμήσει το παραπάνω σενάριο, τότε ίσως και να είναι το τέλος του δρόμου για τον 32χρονο από το Χέπενχαϊμ. Αν δηλαδή η θέση στη McLaren καταλήξει στον Ricciardo, η δική του στη Renault δύσκολα θα δελεάσει τον Vettel – δεδομένης της περυσινής πορείας της γαλλικής ομάδας, που δείχνει να μην έχει momentum αντίστοιχο της McLaren.

Advertisement

Από εκεί και πέρα, η περίπτωση της Red Bull δεν είναι καμένο χαρτί. Η ιστορία μας έχει διδάξει πως τα λόγια του Helmut Marko μόνο δεσμευτικά δεν πρέπει να είναι. Άλλωστε μη ξεχνάμε πως η Red Bull δίνει μάχη για να μη μειωθούν άλλο οι προϋπολογισμοί, δεν θα είχε πρόβλημα να δώσει ένα καλό συμβόλαιο – απλά ο Δόκτωρ… το διαπραγματεύεται ήδη.

Το θέμα είναι θέλει ο Vettel να βρεθεί σε άμεση σύγκριση με τον Max Verstappen; Όσο κι αν τα παλιά λημέρια, εκείνα στα οποία γνώρισε εντυπωσιακή επιτυχία, φαντάζουν λιμάνι μετά την αγωνιστική Οδύσσεια της Ferrari, ο Mad Max μάλλον θα αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα.

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και μη ξαφνιαστείτε αν δεν ξαναδείτε τον Vettel στα κόκκινα – μόνο δεδομένο δεν είναι πως θα ξοδέψει κι αυτός και η Ferrari μία σεζόν άνευ ουσία, κινήτρων και προοπτικής.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
O Schumacher είχε τρομοκρατήσει τον Rosberg!

Επίσημο: Φεύγει από τη Ferrari o Vettel!

O Montezemolo θα κρατούσε τον Vettel στη Ferrari