Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Προ των πυλών της Ferrari o Sainz Jr

Ελλάδα 9:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προ των πυλών της Ferrari o Sainz Jr

FORMULA 1

Προ των πυλών της Ferrari o Sainz Jr

FORMULA 1

Η είδηση της ολοκλήρωσης της συνεργασίας του Sebastian Vettel με τη Ferrari στο τέλος της χρονιάς, φέρνει τα πάνω-κάτω σε ότι αφορά στο μεταγραφικό παζάρι της Formula 1!

Advertisement
Advertisement

Με τη θέση που αφήνει κενή ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής να είναι προφανώς περιζήτητη. Όμως πέραν από τα ακραία σενάρια της αλλαγής στρατοπέδου του Lewis Hamilton ή της επιστροφής του Fernando Alonso, δύο υποψήφιοι ήταν εξ αρχής φαβορί: ο Carlos Sainz Jr και ο Daniel Ricciardo.

Σύμφωνα με τον Ιταλικό Τύπο, στη Scuderia αποφάσισαν και όλα δείχνουν πως είναι θέμα ωρών η ανακοίνωση της στρατολόγησης του Sainz για το ρόλο του teammate του Charles Leclerc!

Advertisement
Advertisement

Ο Ισπανός καθυστερούσε εδώ και καιρό να υπογράψει την προτεινόμενη επέκταση του συμβολαίου του με τη McLaren, με την οποία φέτος είχε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, πανηγυρίζοντας και το παρθενικό του βάθρο – στο Grand Prix Βραζιλίας.

Σύμφωνα με πολλούς, η επιλογή αυτή γίνεται με γνώμονα την επέκταση του συμβολαίου του Leclerc έως το 2024, με τον Μονεγάσκο να έχει κερδίσει με το σπαθί του ηγετικό ρόλο στο Μαρανέλο. Άλλωστε είναι αυτές οι εσωτερικές ισορροπίες που φέρονται να οδήγησαν τον Vettel στην πόρτα της εξόδου.

Advertisement

Ο Sainz κατέκτησε το 2014 τον τίτλο στη Formula Renault 3.5 όντας μέλος της Red Bull Junior Team. Το 2015 έκανε ντεμπούτο στο μαγικό κόσμο της Formula 1, ως οδηγός της Scuderia Toro Rosso.

Παρά τη θετική παρουσία του, ήταν δυσαρεστημένος από την πρόωρη προαγωγή του teammate του, Max Verstappen. Έτσι στα μισά του 2017 άλλαξε στρατόπεδο και ντύθηκε στα χρώματα της Renault, για λογαριασμό της οποίας οδήγησε και την επόμενη χρονιά. Πέρυσι μεταπήδησε στην ιστορική McLaren και συνετέλεσε στην σημαντική βελτίωση των αποτελεσμάτων της.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Επίσημο: Φεύγει από τη Ferrari o Vettel!

O Leclerc αποχαιρετά τον Vettel

Advertisement

O Schumacher είχε τρομοκρατήσει τον Rosberg!