Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Schumacher είχε τρομοκρατήσει τον Rosberg!

Ελλάδα 1:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Schumacher είχε τρομοκρατήσει τον Rosberg!

FORMULA 1

O Schumacher είχε τρομοκρατήσει τον Rosberg!

FORMULA 1

Ο Nico Rosberg παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική συνέντευξη, στην οποία επικεντρώθηκε στα χρόνια που είχε teammate τον Michael Schumacher.

Advertisement
Advertisement

Τη συνέντευξη για το επίσημο site της F1, πραγματοποίησε ο βετεράνος οδηγός και νυν τηλεσχολιαστής David Coulthard. Και εφαλτήριο της συζήτησης σχετικά με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, ήταν η ώρα που ο πρωταθλητής του 2016 έμαθε πως θα είχε ως teammate του τον απόλυτο θρύλο των αγώνων.

«Δεν ήταν καλή στιγμή για μένα. Ήμουν ενθουσιασμένος που θα είχε ρόλο ηγέτη στην ομάδα της Mercedes και το όνομα Schumacher δεν υπήρχε καν στον ορίζοντα. Δεν υπήρχε ούτε ως σενάριο αυτό. Και ξαφνικά, ο επικεφαλής της ομάδας, Ross Brawn, μου τηλεφώνησε και μου είπε πως teammate μου δεν θα είναι ο Jenson Button ή ο Nick Heidfeld αλλά ο Michael Schumacher. “Ωχ Θέε μου”, είπα και σκεφτόμουν τα πιο τρελά πράγματα! Πως δεν θα έχω καμία ελπίδα δίπλα του, πως όλη η ομάδα θα στραφεί εναντίον μου, πως ο Michael θα την έκανε δική του. Κι επίσης δεν ήξερα αν θα μπορούσα να είμαι ανταγωνιστικός πλάι του. Ήταν ο καλύτερος όλων των εποχών, είχα κάποια ελπίδα; Ήταν τρελή περίοδος», είπε ο 34χρονος.

Advertisement
Advertisement

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην επιρροή που είχε ο συμπατριώτης του στην ομάδα της Mercedes. Κουβαλώντας τεράστια εμπειρία, ήταν ξεκάθαρα κάτι παραπάνω από ένας απλός οδηγός για τα ασημί βέλη.

«Ο Michael ήταν σα Θεός εντός της ομάδας. Όποτε είχαμε συσκέψεις στρατηγικής, ακόμα και τη δική μου στρατηγική τη συζητούσαν πρώτα με εκείνον, παρότι ήμουν κι εγώ εκεί! Κι όταν το συζήτησα με τον υπεύθυνο στρατηγικής και μου εξήγησε τα συμπεράσματα, αντιλήφθηκα πως η επιρροή του ήταν σημαντική! Από εκείνη τη μέρα αυτές οι συσκέψεις ήταν πολύ καλύτερες για εμένα, ένιωθα πιο άνετα. Έμαθα απίστευτα πολλά πράγματα αυτά τα τρία χρόνια και δεν χρειάστηκε καν να προσπαθήσει για αυτό. Ήταν φυσικό για εκείνον», σημείωσε ο Rosberg.

Advertisement

Μάλιστα ο Nico αναφέρθηκε και σε ένα ξεκαρδιστικό περιστατικό, όπου ο Schumacher έπαιξε με τα νεύρα του. Ή καλύτερα τις… αντοχές του.

«Ο Michael ήταν πολεμιστής σε ότι αφορούσε στη ψυχολογία. Μπορούσε να επηρεάσει ψυχολογικά κάθε αντίπαλο. Θυμάμαι μία φορά, σε Grand Prix του Μονακό. Ήταν μόλις πέντε λεπτά πριν την έναρξη των κατατακτήριων, είχαμε μόνο μία τουαλέτα στο γκαράζ και καθόταν μέσα. Ήξερε πως ήμουν απ’ έξω και περίμενα γιατί χτυπούσα σαν τρελός και έλεγα σε όποιον ήταν μέσα να βγει. Με είχε πιάσει πανικός, έπρεπε ένα κάνω την ανάγκη μου πριν τις κατατακτήριες. Ο Michael καθόταν μέσα, χαλαρός και κοιτούσε το ρολόι του. Ήξερε πως μου δημιουργούσε αφόρητο άγχος. Και μόλις ένα λεπτό πριν τα δοκιμαστικά, βγαίνει έξω, χαλαρός, λέγοντας “α, συγνώμη, δεν ήξερα πως περίμενες”. Κι εμένα με είχε πιάσει κρίση πανικού», παραδέχθηκε ο Nico.

Advertisement

Οι δυο τους υπήρξαν teammates τρία χρόνια – στις πρώτες τρεις σεζόν της Mercedes, η οποία είχε εξαγοράσει τη Brawn GP. Το 2010 ο Rosberg συγκέντρωσε 142 πόντους, με τρεις παρουσίες στο βάθρο, ενώ ο Schumi ήταν δύο θέσεις πιο πίσω στην τελική βαθμολογία, ένατος, με 72 βαθμούς.

Την επόμενη χρονιά ήταν πολύ κοντά σε επιδόσεις και κατέλαβαν την έβδομη και την όγδοη θέση στην κατάταξη, με 89 και 76 βαθμούς αντίστοιχα. Χωρίς να βρεθεί κάποιος εκ των δύο στο βάθρο.

Advertisement

Τέλος, το 2012, ο Rosberg ήταν ξανά μπροστά από τον Schumi. Ένατος στην τελική βαθμολογία, με 93 πόντους, μία νίκη και μία pole position στο ενεργητικό του. Όσο για τον Michael, έμεινε δέκατος-τρίτος, με 49 πόντους, κατάφερε όμως να ανέβει μία τελευταία φορά στο βάθρο – στο Grand Prix Ευρώπης, στους δρόμους του λιμανιού της Βαλένθια.

Διαβάστε ακόμα:
Ένα όνειρο με τον Schumacher…
O πιτσιρικάς Leclerc με τον Michael Schumacher
Γλίτωσε από απαλλοτρίωση η πίστα karting του Schumacher