Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θα οδηγήσει η ηλεκτροκίνηση τη Honda εκτός F1;

Ελλάδα 20:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα οδηγήσει η ηλεκτροκίνηση τη Honda εκτός F1;

FORMULA 1

Θα οδηγήσει η ηλεκτροκίνηση τη Honda εκτός F1;

FORMULA 1

Αμφίβολο εξακολουθεί να είναι το μακροπρόθεσμο μέλλον της Honda στο μαγικό κόσμο της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Πριν από μερικούς μήνες η ιαπωνική εταιρεία επέκτεινε τη συνεργασία της με τη Red Bull και θα παρέχει υβριδικές μηχανές στην RBR και την AlphaTauri έως και το 2021. Όμως ακόμα τίποτα δεν είναι δεδομένο για τη συνέχεια.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις αφού η πλευρά της αυστριακής εταιρείας θέλει να διασφαλίσει το αγωνιστικό της μέλλον αλλά όπως δηλώνει ο αγωνιστικός διευθυντής της Honda F1, Masashi Yamamoto, ακόμα είναι νωρίς για δεσμεύεις.

«Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τη Red Bull για επέκταση της συνεργασίας μας μετά το 2021. Όμως πρέπει να λάβουμε υπόψη μας το γεγονός πως όλη η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται ενώπιον μίας δύσκολης κατάστασης λόγω της ηλεκτροκίνησης. Πολλές εταιρείες καλούνται να κάνουν μεγάλες επενδύσεις. Πρέπει λοιπόν να σκεφτούμε και το επιχειρηματικό κομμάτι της εμπλοκής μας και να δούμε πως μπορούμε να συνεχίσουμε το πρόγραμμά με αποτελεσματικό τρόπο», είπε ο Yamamoto στο Motorsport.com.

Advertisement
Advertisement

Κι αν όχι στη Formula 1, τότε που; Η προφανής επιλογή θα είναι η Formula E όπου συμμετέχουν αμιγώς ηλεκτρικά μονοθέσια και τα κόστη συμμετοχής είναι πολύ μικρότερα.

«Ναι, προφανώς ενδιαφερόμαστε για τη Formula E και συνεχώς συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με αυτή. Όμως προς το παρόν είμαστε επικεντρωμένοι στην F1 και δεν έχουμε πλάνα συμμετοχής κάπου αλλού», τόνισε ο Yamamoto.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Τα μυστικά της νέας Mercedes W11 (video)
Ο Button αναλύει τα βάσανα του Vettel
Επίσημο: Αναβλήθηκε το Grand Prix Κίνας

Advertisement