Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Button αναλύει τα βάσανα του Vettel

Ελλάδα 7:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Button αναλύει τα βάσανα του Vettel

FORMULA 1

Ο Button αναλύει τα βάσανα του Vettel

FORMULA 1

Το 2019 ήταν μία πολύ δύσκολη σεζόν για τον Sebastian Vettel που ηττήθηκε από τον νεαρό teammate του στη Scuderia Ferrari, τον Charles Leclerc.

Advertisement
Advertisement

Ενώ η πορεία του Γερμανού από τα μέσα του 2018 και μετά ήταν πτωτική, ο ταλαντούχος Μονεγάσκος προκάλεσε αίσθηση με τις εμφανίσεις του πέρυσι και στο τέλος του πρωταθλήματος είχε περισσότερους βαθμούς και περισσότερες pole positions από τον έμπειρο και επιτυχημένο ομόσταβλό του.

Πράγμα που δυσκόλεψε πολύ τη ζωή του τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή – τουλάχιστον σύμφωνα με τη γνώμη του κάτοχου του τίτλου του 2009, Jenson Button, που κλήθηκε να σχολιάσει τις ισορροπίες εντός της Scuderia Ferrari.

Advertisement
Advertisement

«Φαντάζομαι πως ήταν μία τρομακτικά δύσκολη σεζόν για εκείνον. Να είσαι τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και να έρχεται αυτός ο νεαρός και να σε κερδίζει σε βαθμούς και pole positions. Είναι κάτι πολύ δύσκολο να διαχειριστεί κανείς. Και υπήρχαν στιγμές που δεν φάνηκε να το διαχειρίζεται καλά αλλά δείχνουν πως η σχέση τους είναι πιο εύκολη πλέον. Έχουν μία σεζόν στην πλάτη, έχουν όλοι ως δεδομένο πως ο Charles είναι εξίσου γρήγορος κι αυτό θα φέρνει λιγότερη πίεση. Όταν χάνεις από έναν πιτσιρικά teammate πονάει πολύ. Μετά από τις ατελείωτες ώρες δουλειάς στη Ferrari, τα τέσσερα πρωταθλήματα με τη Red Bull, σίγουρα θα τον πλήγωνε. Όμως πιστεύω πως φέτος θα έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση και θα κάνει λιγότερα λάθη. Αν η πραγματικότητα είναι διαφορετική, τότε μάλλον δεν θα είναι στη Ferrari το 2021», είπε ο Button στη Daily Mail.

Η Ferrari ξεκαθάρισε πως Vettel και Leclerc θα ξεκινήσουν τη νέα σεζόν με καθεστώς ισότητας.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Πόσο χρειάζεται ο ανταγωνισμός για να αντιγράψει το DAS;
Οι μεγάλες ομάδες δεν θέλουν τον Alonso
Το επίσημο trailer της δεύτερης σεζόν: «F1: Drive to Survive»