Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στη Sauber o Sutil!

Ελλάδα 7:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στη Sauber o Sutil!

FORMULA 1

Στη Sauber o Sutil!

FORMULA 1

Όπως αναμενόταν, από τη στιγμή που ο Adrian Sutil έχασε τη θέση του στη Force India, βρήκε «καταφύγιο» στην ομάδα της Sauber. Θα είναι η πρώτη φορά που ο 30χρονος Γερμανός θα αγωνιστεί στη Formula 1 με άλλη ομάδα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Βλέπετε ο Sutil ξεκίνησε τη καριέρα του το 2006 ως τρίτος οδηγός στη τότε Midland, που την επόμενη χρονιά μετονομάστηκε σε Spyker κι από το 2008 εξαγοράστηκε από τον Vijay Mallya και είναι γνωστή ως Force India.

Μετά τη συμφωνία της ινδικής ομάδας για επιστροφή του Nico Hulkenberg (σ.σ. έτρεχε για λογαριασμό της το 2012, τη σεζόν που ο Sutil ήταν απών λόγω των δικαστικών περιπετειών του), αναμέναμε γερμανικό δίδυμο. Όμως τα δεδομένα άλλαξε η αποδέσμευση του Sergio Perez από τη McLaren (αντικαταστάθηκε από τον ταλαντούχο Kevin Magnussen), αφού τα 15 εκατομμύρια ευρώ που κουβαλούσε σε χορηγία από εταιρείες της πατρίδας του, ανάγκασαν τον Mallya να τον στρατολογήσει. Για τον Sutil τα παραπάνω δεν αποτέλεσαν πρόβλημα καθώς  εδώ και καιρό βρει στη Sauber το… «Σχέδιο Β».

Advertisement
Advertisement

Από πλευράς της ελβετικής ομάδας, η επικεφαλής Monisha Kaltenborn τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να εντάξουμε στο δυναμικό μας τον Adrian – θέλαμε εδώ και πολύ καιρό να συνεργαστούμε. Είχε ήδη επισκεφτεί το εργοστάσιο της ομάδας μας από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όχι μόνο είναι γρήγορος οδηγός αλλά και έμπειρος, πράγμα σημαντικό ενόψει των αλλαγών των κανονισμών που ισχύουν από την επόμενη σεζόν».

Όσο για τον Sutil, σχολίασε:«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρήκαμε κοινή γραμμή. Παρότι ήξερα εδώ και κάποιο διάστημα ότι ήθελα να έρθω εδώ, οι διαπραγματεύσεις τράβηξαν λίγο περισσότερο απ’ ότι αρχικά σχεδίαζα. Έστω και με καθυστέρηση, έχω έναν επιπλέον λόγο να γιορτάσω αυτά τα Χριστούγεννα. Ήμουν εδώ και καιρό σε επικοινωνία με τη Monisha και πάντα μου έδινε την εντύπωση που εκτιμούσε τις ικανότητές μου. Μετά από έξι χρόνια καλά στη Force India, με πολλές καλές στιγμές, ήρθε η ώρα για μία νέα πρόκληση. Είμαι αποφασισμένος να κάνω το καλύτερο δυνατό για ένα επιτυχημένο μέλλον με τη Sauber. Η μακρά και επιτυχημένη παράδοση της στο σπορ, σε συνδυασμό με το εντυπωσιακό εργοστάσιο και μία από τις καλύτερες αεροδυναμικής σήραγγες στη Formula 1, πάντα με εντυπωσίαζαν».

Ο Γερμανός έχει εκκινήσει σε 109 Grand Prix, χωρίς όμως να ανέβει στο βάθρο (σ.σ. το δεύτερο χειρότερο σερί στην ιστορία του σπορ). Καλύτερο του αποτέλεσμα ήταν η 4η θέση στη Μόντσα το 2009.

Advertisement

Άγνωστο παραμένει το όνομα του teammate του αφού εδώ και καιρό φέρεται να έχει τεθεί εκτός κούρσας για θέση επίσημου οδηγού ο νεαρός Ρώσος Sergey Sirotkin που πριν μερικούς μήνες λογιζόταν ως φαβορί. Όσο για τον Esteban Gutierrez, η πρόσφατη επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις της Caterham, μαρτυρά πως επίσης δεν έχει πολλές ελπίδες.

Ως τώρα οι συνθέσεις των ομάδων έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

Red Bull Racing
Sebastian Vettel Daniel Ricciardo
Mercedes AMG
Lewis Hamilton Nico Rosberg
Scuderia Ferrari
Fernando Alonso Kimi Raikkonen
Lotus F1
Romain Grosjean Pastor Maldonado
McLaren
Jenson Button Kevin Magnussen
Force India
Nico Hulkenberg Sergio Perez
Sauber
Adrian Sutil ?
Scuderia Toro Rosso
Jean-Eriv Vergne Daniil Kvyat
Williams
Felipe Massa Valtteri Bottas
Marussia
Jules Bianchi ?
Caterham
? ?
Advertisement

Όπως ίσως γνωρίζετε το πρωτάθλημα του 2014 έχει ήδη ξεκινήσει. Οι νέοι V6 υβριδικοί υπέρ-τροφοδοτούμενοι κινητήρες 1.6 lt ολοκληρώνουν τις δοκιμές στο δυναμόμετρο, τα πρώτα σασί είναι ήδη στο φούρνο, ενώ την άλλη βδομάδα στο Μπαχρέιν θα γίνουν οι πρώτες δοκιμές εξέλιξης των νέων ελαστικών της Pirelli για το 2014.